Maiami "Heat" izlīdzina rezultātu NBA finālsērijā. VIDEO
Maiami "Heat" "Lielais trijnieks" aizvadīja vienu no savām labākajām spēlēm šīs sezonas izslēgšanas mačos.
Basketbols
2013. gada 14. jūnijs, 08:39

Maiami "Heat" izlīdzina rezultātu NBA finālsērijā. VIDEO

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas ceturtajā spēlē uzvaru izcīnīja pašreizējie čempioni Maiami "Heat", kas ar rezultātu 109:93 (29:26, 20:23, 32:27, 28:17) izbraukumā apspēlēja Sanantonio "Spurs" vienību.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 2-2.

Komandu duelis sākās ar "Spurs" basketbolistu ofensīvu, kas pēc Kavi Leonarda precīzā trīspunktnieka izvirzījās vadībā ar 15:5 spēles piektajā minūtē. Tomēr pēc tam cīņa izlīdzinājās, jo iniciatīvu uzņēmās "Heat" vieni no līderiem Dveins Veids un Kriss Bošs, kuri iepriekš šajās izslēgšanas spēlēs saņēmuši kritiku par savu sniegumu. Kad līdz pirmās ceturtdaļas beigām bija atlikušas nedaudz vairāk kā trīs minūtes, vēl viens Maiami līderis Lebrons Džeimss izlīdzināja rezultātu (19:19). Pirmā puslaika turpinājumā "Heat" ne tikai paspēja pirmo reizi mača gaitā izvirzīties vadībā, bet spēles 18.minūtē sasniegt pat desmit punktu starpību (41:31). Taču ar to mierā nebija "Spurs", kas, pateicoties lielākoties francūža Borisa Diāva un Tima Dankana pūliņiem, līdz lielajam pārtraukumam izlīdzināja rezultātu (49:49).

Otrā spēles puse iesākās ar ļoti līdzīgu cīņu - vairāk kā sešas minūtes neviena vienība nespēja atrauties tālāk kā par trim punktiem. Tomēr trešās ceturtdaļas sestajā minūtē pēc Sanantonio spēlētāja Denija Grīna tālmetiena "Spurs" pēdējo reizi bija spēles vadībā (61:60). Jau nākamajā uzbrukumā "Heat" basketbolists Rejs Alens divus punktus atguva. Spēles noslēdzošo ceturksni Maiami vienībai izdevās uzsākt ar piecu punktu handikapu. Tajā viesi ne reizi neļāva "Spurs" komandai pietuvoties tuvāk par pieciem punktiem, bet mača 42.minūtē rezultāta starpība pirmo reizi sasniedza 15 punktus, kad precīzs izrādījās Veida divpunktnieks. Spēles atlikušajā daļā vairs nekas nemainījās uz "Heat" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 109:93.

Uzvarētāju rindās lielisku spēli beidzot aizvadīja visi trīs vadošie spēlētāji. Džeimss guva 33 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, savukārt Veids iespēja 32 punktus, kā arī sešas reizes pārtvēra pretinieku piespēles. Tikmēr Bošs sameta 20 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

"Spurs" rindās ar 20 punktiem izcēlās Dankans, savukārt francūža Tonija Pārkera kontā 15 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles.

Sērijas piektā spēle norisināsies svētdien Sanantonio laukumā.

Kā ziņots, pusfināla sērijās "Heat" komanda septiņās spēlēs uzvarēja Indiānas "Pacers" vienību, bet Spurs četros mačos bija pārāki pār Memfisas "Grizzlies" basketbolistiem. Sanantonio komandas pārliecinošais sniegums pusfinālā deva tās basketbolistiem iespēju deviņas dienas atpūsties pirms uzsākt cīņu finālā.

"Heat" komanda NBA čempionu titulu izcīnījusi 2006. un 2012.gadā, bet "Spurs" kluba kontā ir tituli 1999., 2003., 2005. un 2007.gadā.

Mača interesantākie momenti - video:

LETA/Foto: AFP/LETA