Liene Jansone oficiāli paziņo par karjeras beigām Latvijas sieviešu basketbola izlasē
Latvijas izlases kapteine Liene Jansone pieliek punktu karjerai valstsvienībā.
Basketbols
2013. gada 17. jūnijs, 19:50

Liene Jansone oficiāli paziņo par karjeras beigām Latvijas sieviešu basketbola izlasē

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlases kapteine Liene Jansone pirmdien pēc izstāšanās no Eiropas čempionāta finālturnīra oficiāli paziņoja, ka valstsvienībā vairs nespēlēs, apstiprināja Latvijas Basketbola savienībā (LBS).

Šī gada turnīrā Jansone bija pēdējā spēlētāja, kas bija palikusi no tā sauktās zelta paaudzes, jo jau iepriekš par karjeras beigām izlasē bija paziņojušas Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško-Melnbārde, Ieva Kubliņa un Zane Tamane. Savukārt 32 gadus vecā Jansone jau iepriekš vairākkārt bija devusi mājienus, ka šī viņai ir pēdējā vasara izlasē.

"Žēl, ka neattaisnojām pat minimālās cerības. Uz Eiropas čempionātu nebraucām visiem zaudēt, bet... Šis turnīrs mums neizdevās, bet Eiropas čempionāts ilga divas sezonas," pēc turnīra noslēguma atzina Jansone. "Mēs veiksmīgi cīnījāmies kvalifikācijas turnīrā, ieguvām tiesības piekto reizi pēc kārtas spēlēt finālā. Tas bija liels gods Latvijas komandai un visām spēlētājām."

Tomēr 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs Latvijas izlasei neizdevās sekmīgs - tika zaudēts visos trijos mačos un sacensības noslēgušās jau pēc trim cīņām.

Jansone trijos mačos vidēji guva septiņus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

Kopā savā karjerā Jansone piedalījās 131 izlases spēlē un šajā rādītājā atpaliek vien no Baško-Melnbārdes un Ievas Tāres.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēja piekto reizi pēc kārtas, bet iepriekšējās četrās sacensībās Latvija bija aizkļuvusi līdz ceturtdaļfinālam. Jansone bija vienīgā, kura piedalījās visos piecos šajos turnīros. Tāpat Jansone startēja 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Kā ziņots, no 12 Latvijas izlases sastāvā iekļautajām spēlētājām sešām šis bija pirmais Eiropas čempionāts. Tāpat Latvijas izlase bija augumā mazākā vienība starp visām 16 dalībkomandām.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA