"Skonto" spraigā cīņā uzvar, "Liepājas metalurgam" - zaudēta spēle
Pēcspēles sitienu sērijā "Skonto" bija pārāki ar 4:2.
Futbols
2013. gada 11. jūlijs, 21:53

"Skonto" spraigā cīņā uzvar, "Liepājas metalurgam" - zaudēta spēle

Jauns.lv

Futbola klubi "Skonto" un "Liepājas metalurgs" par vietu UEFA Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā ceturtdien cīnījās pēcspēles 11 metru sitienu sērijās, bet kā uzvarētāji laukumu atstāja vienīgi "Skonto" pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceturtdien abas komandas aizvadīja pirmās kvalifikācijas kārtas atbildes spēles.

Latvijas vicečempioni un šā brīža virslīgas kopvērtējuma līderi "Skonto" savā laukumā ar 0:1 (0:0) pamatlaikā zaudēja Moldovas trešajai spēcīgākajai komandai "Tiraspol".

Šo abu vienību pirmajā cīņā "Skonto" izbraukumā bija pārāki ar 1:0, bet divu maču summā fiksēts neizšķirts 1:1, kas nozīmēja, kad duelis turpināsies ar 30 minūšu papildlaiku. Tajā vārti netika gūti, bet pēcspēles sitienu sērijā "Skonto" bija pārāki ar 4:2.

"Tiraspol" komanda neizšķirtu divu maču summā panāca ar gūtiem vārtiem spēles 80.minūtē, kad precīzs bija Jevgeņs Zaričņuks. Savukārt 11 metru sitienu sērijā precīzi mājinieku rindās bija Valērijs Šabala, Juris Laizāns, Aleksandrs Fertovs un Artjoms Osipovs, bet mājinieku lietuviešu vārtsargs Pauļus Gribausks atvairīja divus sāncenšu sitienus.

Savukārt šī gada Latvijas kausa ieguvēji "Liepājas metalurgs" savā laukumā ar 1:2 (1:0) pamatlaikā negaidīti zaudēja Velsas kausa ieguvējiem Prestatinas "Town", kas nesen vietējā čempionāta sezonu noslēdza piektajā vietā.

Liepājas klubs pirmajā dueļa cīņā viesos uzvarēja ar 2:1, bet divu maču summā līdz ar to tika fiksēts neizšķirts 3:3. Arī šeit sekoja 30 minūšu papildlaiks, kurā uzvarētājs netika noskaidrots, bet 11 metru sitienu sērijā veiksmīgāki ar 4:3 bija viesi.

Liepājnieku labā vārtus spēles 17.minūtē guva pussargs Valērijs Afanasjevs, bet otrā puslaika gaitā Velsas kluba pārstāvji spēja gūt sev nepieciešamos divus vārtus - vispirms 77.minūtē izcēlās Ross Stīvenss, bet kompensācijas laika pirmajā minūtē precīzs bija Nīls Gibsons.

Papildlaika pēdējās sekundēs teicamu iespēju izraut uzvaru neizmantoja Dāvis Ikaunieks, kurš vēlāk arī kļūdījās izšķirošajā 11 metru sitienā. Pirms viņa kļūdu savā sitienā pieļāva arī Jurģis Kalns.

Jau ziņots, ka Latvijas klubs "Ventspils" UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē ceturtdien savā laukumā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar Velsas vicečempioniem "Airbus UK". Tādējādi vietu otrajā kārtā, pateicoties vairāk izbraukumā gūtajiem vārtiem, izpelnījies Latvijas klubs, jo abu komandu pirmajā tikšanās reizē ventspilnieki izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1.

Līdz ar to "Skonto" un "Ventspils" komandas dalību turnīrā turpinās otrajā kvalifikācijas kārtā, bet liepājniekiem Eirokausu sezona ir noslēgusies.

"Skonto" komanda Eirokausu sacensībās kaut vienu kārtu nebija spējusi pārvarēt jau piecas reizes pēc kārtas.

Savukārt pērn no Latvijas komandām Eirokausos vienu kārtu spēja pārvarēt vienīgi "Liepājas metalurga" vienība, kas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā pārliecinoši pieveica Sanmarīno klubu Montedžardīno "La Fiorita".

"Ventspils" kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā spēkosies ar Luksemburgas trešo spēcīgāko komandu "Jeunesse Esch", bet "Skonto" sacentīsies ar Čehijas trešo spēcīgāko komandu Liberecas "Slovan".

Otrās kvalifikācijas kārtas spēles tiks aizvadītas 18. un 25.jūlijā.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīram automātiski kvalificējušās vien septiņas komandas, bet visas pārējās tiks noskaidrotas četrās kvalifikācijas kārtās.

Sacensību fināls 2014.gada 14.maijā notiks Turīnā.

LETA, Foto: Twitter