Nosauks Latvijas izlases sastāvu Valsts prezidenta balvai
Vadims Vasiļevskis 2012. gada sezonas labāko rezultātu sasniedza Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā sacensībās Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā
Citi sporta veidi
2013. gada 15. jūlijs, 16:39

Nosauks Latvijas izlases sastāvu Valsts prezidenta balvai

Jauns.lv

16. jūlijā pulksten 14:00 Rīgas Olimpiskajā sporta centrā notiks „Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā” preses konference, kurā klātesošajiem pirmajiem būs iespēja uzzināt Latvijas izlases sastāvu cīņā pret Lietuvas un Igaunijas izlasēm Valmierā 19. un 20. jūlijā. Olimpiskajā centrā ieradīsies arī abi U-23 Eiropas čempionāta zelta medaļu ieguvēji – Līna Mūze un Zigismunds Sirmais, kā arī 2012. gada Prezidenta kausa ieguvējs – Vadims Vasiļevskis.

Žurnālisti un vieglatlētikas cienītāji tiks iepazīstināti ar šā gada sacensībām, interesantākajiem jaunumiem, kā arī balvu fondu. Kā vienmēr, gaidītākais mirklis būs Latvijas valstsvienības sastāva nosaukšana uz Baltijas valstu sacensībām „Valsts prezidenta balva vieglatlētikā”, ko prezentēs Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents – Guntis Zālītis. Klātienē būs iespēja aplūkot arī pašus uzvarētāju kausus, ko sarūpējusi Valsts prezidenta kanceleja. Valmieras pilsētu pārstāvēs tās domes priekšsēdētājs un sporta cienītājs Inesis Boķis, kurš pastāstīs par sacensību nozīmi pilsētā, kā arī ieskicēs vieglatlētikas infrastruktūras attīstības plānus.

Kā zināms, pavisam nesen pie zelta godalgām Tamperē notiekošajā U-23 Eiropas čempionātā ir tikuši Latvijas jaunie šķēpmetēji: Līna Mūze un Zigismunds Sirmais, kuri arī būs starp preses konferences dalībniekiem Rīgas Olimpiskajā sporta centrā 16. jūlijā. Tā būs lieliska iespēja apsveikt abus vieglatlētus ar sasniegtajiem rezultātiem, kā arī aprunāties ar šķēpmetējiem klātienē.

Pie zināmām vērtībām jāpieskaita trīskārtējie Prezidenta balvas ieguvēji – Vadims Vasiļevskis un Jolanta Dukure, kuri arī būs starp preses konferences dalībniekiem. Vasiļevskis pērn savu sezonas labāko rezultātu 86,50 metri sasniedza tieši Jāņa Daliņa stadionā Valmierā, iegūstot Prezidenta kausu individuālajā vērtējumā jau trešo reizi. Bijusī olimpiete un soļotāja Jolanta Dukure pastāstīs par sporta veidu festivāla „Valmiera ACTIVE”, kas ir kā neatņemama sastāvdaļa divu dienu pasākuma laikā.

Vairāk informācijas par sacensībām oficiālajā mājaslapā prezidentabalva.lv.

Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2013 (19.-20. jūlijā)

Karlīna Timofejeva/Foto: Juris Bērziņš-Soms