Paharam palīgos Astafjevs un Riherts; izlases kandidātu sarakstos atgriežas Koliņko
Pie izlases stūres Marians Pahars debitēs 14.augustā pārbaudes spēlē izbraukumā pret Tallinu.
Futbols
2013. gada 2. augusts, 14:11

Paharam palīgos Astafjevs un Riherts; izlases kandidātu sarakstos atgriežas Koliņko

Jauns.lv

Par jaunā Latvijas futbola izlases galvenā trenera Mariana Pahara palīgiem darbā ar valstsvienību kļuvuši Vitālijs Astafjevs un Andris Riherts, bet uz izlasi pirms gaidāmās pārbaudes spēles pret Igauniju izsaukti pieredzējušie vārtsargs Aleksandrs Koļinko un pussargs Juris Laizāns, kā arī trīs potenciālie debitanti, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Jau vēstīts, ka jūlija vidū 36 gadus vecais Pahars noslēdza līgumu ar LFF par izlases vadīšanu, to pārņemot no atlūgumu iesniegušā Aleksandra Starkova. Viņš valstsvienību vadīs atlikušajās 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs, kā arī 2016.gada Eiropas čempionāta atlases turnīrā. Pēc šīm sacensībām abas puses var izvēlēties līgumu pagarināt arī uz 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru.

Kopā ar bijušo izlases kapteini Astafjevu un Rihertu, kurš ir virslīgas kluba "Metta"/"Latvijas Universitāte" galvenais treneris, Pahars strādāja arī Latvijas U-21 izlasē, bet tagad šie speciālisti palīdzēs viņam darbā arī ar pieaugušo valstsvienību.

Tikmēr par vārtsargu treneri izlasē apstiprināts Andrejs Piedels, savukārt par fiziskās sagatavotības treneri kļuvis spāņu speciālists Alehandro Lopess.

Pie izlases stūres Pahars debitēs 14.augustā pārbaudes spēlē izbraukumā pret Tallinu, uz kuru valstsvienības rindās izsaukti trīs vārtsargi, septiņi aizsargi, deviņi pussargi un četri uzbrucēji.

Pēc ilga pārtraukuma uz izlasi izsaukts 38 gadus vecais vārtsargs Koliņko, kuram aiz muguras valstsvienībā ir 86 spēles. Pēdējos gados neapšaubāms izlases pirmais numurs ir Andris Vaņins. Tāpat pēc ilga pārtraukuma kandidātu sarakstā atgriezies 34 gadus vecais Laizāns, kurš valstsvienībā aizvadījis 108 mačus.

No kandidātu sarakstā iekļautajiem spēlētājiem bez spēļu prakses izlasē ir vārtsargs Germans Māliņš, aizsargs Vitālijs Jagodinskis un aizsargs Renārs Rode. Savukārt vēl pieci kandidāti - aizsargs Vitālijs Maksimenko, aizsargs Vladislavs Gabovs, pussargs Andrejs Kovaļovs, uzbrucējs Deniss Rakels un uzbrucējs Valērijs Šabala - valstsvienībā aizvadījuši trīs vai mazāk spēles.

Savukārt ārpus kandidātu saraksta šoreiz palikuši aizsargi Deniss Ivanovs, Oskars Kļava un Pāvels Mihadjuks, pussargi Aleksejs Višņakovs un Oļegs Laizāns, kā arī uzbrucējs Edgars Gauračs.

Kandidātu sarakstā iekļauts arī pašlaik traumētais pussargs Aleksandrs Cauņa, kuru Pahars ir izsaucis, lai spēlētājs būtu kopā ar kolektīvu jau no pirmās dienas un dotos uz Tallinu atbalstīt komandu spēlē ar Igauniju.

Latvijas izlase vienkopus sapulcēsies 11.augustā viesnīcā "Lielupe", kur dzīvos līdz izbraukšanai uz Tallinu. Valstsvienība aizvadīs divus treniņus "Arkādijas" stadionā Rīgā, kā arī vienu treniņu Slokas stadionā Jūrmalā. Uz Tallinu komanda dosies 13.augustā no rīta un tās pašas dienas vakarā spēles mājvietā aizvadīs pirmsspēles treniņu.

Pēc šī mača Latvijas izlase septembra sākumā aizvadīs divas 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles, savā laukumā uzņemot Lietuvu un izbraukumā spēkojoties ar Grieķiju.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts pārbaudes spēlei pret Igauniju: vārtsargi

- Andris Vaņins ("Sion", Šveice), Germans Māliņš (Borisovas BATE, Baltkrievija), Aleksandrs Koļinko (Kaļiņingradas "Baltika", Krievija);

aizsargi

- Kaspars Gorkšs ("Reading", Anglija), Vitālijs Jagodinskis (Kijevas "Dinamo", Ukraina), Vitālijs Maksimenko (Braitonas "Albion", Anglija), Nauris Bulvītis, Renārs Rode, Vladislavs Gabovs, Alans Sineļņikovs (visi - "Skonto");

pussargi

- Artis Lazdiņš (Glivices "Piast", Polija), Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Artūrs Zjuzins (Kaļiņingradas "Baltika"), Vladimirs Kamešs (Permas "Amkar", Krievija), Juris Laizāns, Aleksandrs Fertovs, Ritvars Rugins (visi - "Skonto"), Jurijs Žigajevs ("Ventspils"), Andrejs Kovaļovs (Daugavpils "Daugava");

uzbrucēji

- Artjoms Rudņevs (Hamburgas SV, Vācija), Māris Verpakovskis ("Ergotelis", Grieķija), Deniss Rakels (Ļubinas "Zaglebie", Polija), Valērijs Šabala ("Skonto").

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA