Mūrniece piedāvā Ķīnas premjeram Latvijas palīdzību olimpisko spēļu rīkošanā
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sarunā ar Ķīnas premjerministru Li Kecjanu.
Citi sporta veidi

Mūrniece piedāvā Ķīnas premjeram Latvijas palīdzību olimpisko spēļu rīkošanā

Jauns.lv

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) sarunā ar Ķīnas premjerministru Li Kecjanu piedāvājusi Latvijas palīdzību 2022.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanā Pekinā.

Mūrniece piedāvā Ķīnas premjeram Latvijas palīdzīb...

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, Mūrniece norādījusi, ka Latvija ir ieinteresēta turpināt aktīvo politisko dialogu un intensīvo vizīšu apmaiņu, veicinot sadarbību ekonomikas, izglītības, zinātnes un kultūras jomās.

Kā vienu no sadarbības jomām Saeimas priekšsēdētāja minēja arī sportu, domājot par gatavošanos 2022.gada Ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā. Latvija ir gatava dalīties pieredzē un piedāvāt savu ziemas sporta infrastruktūru. Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Ķīnas parlamentu ir gatava šo iniciatīvu atbalstīt, norādīja Mūrniece.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka Ķīnas premjerministra vizītes laikā abas valstis parakstījušas jau sešus dokumentus sadarbībai dažādās nozarēs.

Latviju un Ķīnu saista laba parlamentārā sadarbība, sacīja Mūrniece, apliecinot, ka Saeimā ir daudz Ķīnas draugu. Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu spīkeri ir ieinteresēti kopīgā vizītē apmeklēt Ķīnu, informēja Saeimas priekšsēdētāja un aicināja Ķīnu atbalstīt šo iniciatīvu. Li Kecjans apliecināja, ka Ķīnas parlaments pozitīvi vērtē šādu vizīti, un aicināja abas puses turpināt tās sagatavošanu.

Mūrniece arī norādīja, ka Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas sadarbības formāts "16+1" ir laba platforma sadarbības veicināšanai un Latvijas prioritātes šajā formātā ir transports un loģistika, kā arī investīciju piesaiste, tirdzniecības veicināšana un studentu apmaiņa. Viņa uzsvēra, ka Latvija ir gandarīta par mūsu valstī izveidoto sekretariātu "16+1" loģistikas koordinēšanai.

Valsts augstākās amatpersonas tiekas ar Ķīnas premjerministru

Sarunā no Latvijas puses piedalījās arī Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs (S), Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V), Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētāja Laimdota Straujuma (V), Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Rihards Kols (VL-TB/LNNK), deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu vadītājs Sergejs Potapkins (S), kā arī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs, ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (V) un Latvijas vēstnieks Ķīnā Māris Selga.

Eiropas Kausa sacensības skeletonā Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē

Latvijas jaunā skeletoniste Dārta Zunte piektdien izcīnīja astoto vietu Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē notiekošajā Eiropas kausa sezonas pirmajā posmā. ...

No Ķīnas puses sarunā piedalījās arī ārlietu ministrs, finanšu ministrs, tirdzniecības ministrs, Ķīnas Tautas bankas prezidents, kā arī Valsts padomes pastāvīgais ģenerālsekretāra vietnieks, Valsts padomes Pētniecības departamenta direktors, Nacionālās reformu un attīstības komitejas priekšsēdētāja vietnieks un Ķīnas vēstnieks Latvijā.

LETA/Foto: Ieva Čīka, Ieva Makare, Evija Trifanova, Edijs Pālens/LETA