Raoničs izstājas. Endijs Marejs kļūs par jauno pasaules tenisa līderi
Brits Endijs Marejs nākamnedēļ kļūs par ATP ranga līderi.
Citi sporta veidi
2016. gada 5. novembris, 17:24

Raoničs izstājas. Endijs Marejs kļūs par jauno pasaules tenisa līderi

Jauns.lv

anādas tenisists Milošs Raoničs sestdien izstājās no Parīzes "Masters 1000" sērijas turnīra, kas nozīmē, ka nākamajā nedēļā par jauno ATP ranga līderi pirmoreiz karjerā kļūs brits Endijs Marejs.

Līdzšinējais ranga līderis serbs Novāks Džokovičs piektdien Parīzes turnīra ceturtdaļfinālā piekāpās horvātam Marinam Čiličam, līdz ar to kļuva skaidrs, ka Marejs, sestdien pieveicot Raoniču un iekļūstot turnīra finālā, garantēs pirmo vietu rangā. Tomēr neilgi pirms cīņas Raoničs paziņoja, ka veselības problēmu dēļ neizies laukumā.

29 gadus vecais Marejs pirmdien kļūs par pirmo britu ATP ranga pirmajā vietā kopš to 1973.gadā sāka skaitīt. Viņš kļūs par 26. ranga līderi vēsturē un vecāko debitantu kopš 1974.gada, kad 30 gados pirmo vietu spēja ieņemt austrālietis Džons Ņūkombs.

Raoničs sestdien atzina, ka iepriekšējā mačā guvis nelielu labās kājas muskuļa plīsumu.

"Šorīt man bija grūti izkāpt no gultas. Veicu pārbaudes un viņi atklāja muskuļa plīsumu," preses konferencē izteicās kanādietis, kurš pagaidām nezina vai aiznākamajā nedēļā varēs piedalīties sezonas noslēguma turnīrā Londonā, jo viņam ieteikts 5-10 dienas atpūsties.

"Šodien notikušais bija nedaudz dīvaini. Vienmēr biju iedomājies, ka to paveikšu kortā," pauda Marejs. "Vakar, dodoties gulēt, domāju kā tas notiks, kas būs kortā pēc mača."

Finālā Marejs spēkosies ar amerikāni Džonu Isneru, kurš otrajā pusfinālā ar 6-4, 6-3 uzveica Čiliču.

Marejs pēdējās nedēļās uzvarējis divos 500 punktu turnīros, kā arī "Masters 1000" sacensībās Šanhajā, līdz ar to, ieskaitot uzvaru pār Raoniču, viņš guvis jau 19 panākumus pēc kārtas. Šosezon Marejs uzvarējis 73 mačos un zaudējis tikai deviņos, triumfējot arī Vimbldonas čempionātā un Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Savukārt Džokovičs šosezon ticis pie 61 uzvaras 70 spēlēs. Serbs šosezon triumfēja Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos, bet ASV atklātajā čempionātā sasniedza finālu.

Džokovičs ATP ranga līdera godā ir jau 122 nedēļas pēc kārtas, bet kopā pirmajā pozīcijā atrodas jau 223.nedēļu. Aiznākamajā nedēļā Londonā risināsies vīriešu tenisa sezonas noslēguma turnīrs jeb "ATP World Tour Finals", kurā pērn Džokovičs triumfēja, bet Marejs neizkļuva no apakšgrupas, kas nozīmē, ka viņš, visticamāk, arī gadu noslēgs ranga pirmajā pozīcijā.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA