Daiļslidotājiem Kučvaļskai un Vasiļjevam desmitā un 11.vieta "Grand Prix" posmā Maskavā
Angelina Kučvaļska Maskavā nostartēja krietni labāk nekā Čikāgā.
Citi sporta veidi
2016. gada 5. novembris, 23:07

Daiļslidotājiem Kučvaļskai un Vasiļjevam desmitā un 11.vieta "Grand Prix" posmā Maskavā

Jauns.lv

Daudzsološie Latvijas daiļslidotāji Angelina Kučvaļska un Deniss Vasiļjevs sestdien attiecīgi desmitajā un 11.vietā noslēdza Maskavā notikušo "Grand Prix" seriāla posmu jeb "Rostelecom" kausa izcīņu.

Pirmais sestdien vīru sacensībās uz ledus izgāja Vasiļjevs, kuram šī bija debija pieaugušo "Grand Prix" posmos. Viņš izvēles programmā nopelnīja 141,37 punktus, kas bija 11 labākais rezultāts 12 dalībnieku vidū un ļāva kopvērtējumā apsteigt Zviedriju pārstāvošo krievu sportistu Aleksandru Majorovu.

Īsās un izvēles programmu summā Vasiļjevs nopelnīja 203,77 punktus.

Pēc īsās programmas, kurā tika piedzīvots kritiens, Vasiļjevs ar 62,40 punktiem bija pēdējā vietā. Viņam šīs bija pirmās sacensības sezonā, jo Vasiļjevs vasarā guva gurna savainojumu.

Par sacensību uzvarētāju ar 292,98 punktiem kļuva pēdējo divu gadu pasaules čempions Havjers Fernandess no Spānijas, kurš pēc īsās programmas bija otrais.

Viņš izvēles slidojumā pārspēja japāni Šomu Uno, kurš sacensības beidza ar 285,07 punktiem, paliekot otrais, kamēr trešo vietu ieņēma Aleksejs Bičenko no Izraēlas, kurš tika pie 255,52 punktiem.

Tikmēr Kučvaļska izvēles programmā dāmām tika pie 96,80 punktiem, kas bija desmitais labākais rezultāts un arī summā viņa pacēlās par vienu pozīciju uz desmito vietu, par nieka 0,06 punktiem apsteidzot japānieti Kanako Murakami. Tiesa, kāpumu Kučvaļskai ļāva veikt krievietes Jūlijas Ļipņickajas neveiksme - viņa pēc īsās programmas bija trešā, bet izvēles programmā guva traumu un atkrita uz noslēdzošo vietu.

Pirms tam piektdien īsajā programmā Kučvaļskas sniegumu tiesneši novērtēja ar 54,29 punktiem, kas līdz ar to summā deva 151,09 punktus.

Sacensībās dubultuzvaru guva krievietes Anna Pogorilaja (215,21 punkts) un Jeļena Radionova (195,60 punkti), bet pie trešās vietas tika amerikāniete Kortnija Hiksa (182,98 punkti).

Šosezon notiks seši "Grand Prix" posmi. Katrā no posmiem piedalās limitēts dalībnieku skaits.

Par uzvaru posmā individuālajās sacensībās daiļslidotājs nopelna 15 punktus. Līdz sestajai vietai nākamie sportisti saņem par diviem punktiem mazāk nekā pozīciju augstāk esošais, bet par septīto vietu pienākas četri punkti, kamēr par astoto - trīs.

Seši labākie no katras disciplīnas piedalīsies finālā, kas no 8. līdz 11.decembrim norisināsies Marseļā, Francijā.

Daiļslidotāji ir ielūgti un izsēti, balstoties uz viņu sasniegtajiem rezultātiem 2016.gada pasaules čempionātā.

Oktobra beigās Kučvaļska startēja "Grand Prix" sacensībās Čikāgā, kur piedzīvoja vairākus kritienus, ierindojoties pēdējā vietā starp 11 dalībniecēm.

Pašlaik 17 gadus vecā Kučvaļska aizvadītajā sezonā Eiropas čempionātā pieaugušajiem negaidīti izcīnīja augsto ceturto vietu, pasaules čempionātā junioriem viņa ieņēma septīto vietu, bet pasaules čempionātā pieaugušajiem Latvijas pārstāve bija 15.pozīcijā.

Savukārt Vasiļjevs bez sudraba medaļas Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs un 14.pozīcijas pasaules čempionātā pieaugušajiem iepriekšējā sezonā ieguva arī 12.vietu Eiropas čempionātā, bet pasaules junioru meistarsacīkstēs viņš palika astotais.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA