Latvijas futbola izlase zaudē Lietuvai. Izplēn cerības pakāpties no 5. vietas grupā
Kaut Latvijas izlase vairāk kontrolēja bumbu, vairāk momentu pie vārtiem izveidoja Lietuva.
Futbols
2013. gada 11. oktobris, 20:41

Latvijas futbola izlase zaudē Lietuvai. Izplēn cerības pakāpties no 5. vietas grupā

Jauns.lv

Latvijas futbola izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra priekšpēdējā spēlē piektdien ar rezultātu 0:2 (0:1) izbraukumā piekāpās Lietuvai.

Līdz ar to kļuvis skaidrs, ka cikla noslēgumā G apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā Latvijas izlase ieņems piekto vietu, apsteidzot vienīgi Lihtenšteinu.

Cīņas rezultātu mača septītajā minūtē pēc stūra sitiena atklāja Fjodors Černihs, bet 68.minūtē mājinieku pārsvaru dubultoja Sauļus Mikoļūns.

Tā kā Latvijas izlasei nevarēja palīdzēt četri sākumsastāva futbolisti, debiju starta 11 spēlētāju vidū piedzīvoja jaunais uzbrucējs Deniss Rakels.

Spēli pārliecinošāk iesāka Lietuvas izlase, kas arī atklāja rezultātu, kad septītajā minūtē pēc stūra sitiena Latvijas izlases soda laukumā visaugstāk uzlēca Černihs, ieraidot bumbu vārtos ar galvu. Kaut Latvijas izlase vairāk kontrolēja bumbu, vairāk momentu pie vārtiem izveidoja Lietuva.

Otrajā puslaika pusē Latvijas izlases pārsvars kļuva arvien izteiktāks, un 41.minūtē Naurim Bulvītim pēc soda sitiena arī izdevās ieraidīt bumbu vārtos, tomēr tiesneši pamatoti fiksēja aizmugures stāvokli. Līdz ar to pēc pirmā puslaika Latvijas izlase atradās iedzinējos ar 0:1.

Otrā puslaika sākumā pēc Mindauga Kalona sitiena bumba trāpīja pa Latvijas izlases vārtu konstrukciju. Abas komandas cīnījās samērā līdzīgi, tomēr puslaika vidū tieši lietuviešiem izdevās dubultot pārsvaru - pēc Černiha piespēles Latvijas vārtsargu Andri Vaņinu pārspēja Sauļus Mikoļūns.

Turpinājumā debiju Latvijas izlasē piedzīvoja Eduards Višņakovs, bet Lietuva centās cīnīties uz pretuzbrukumiem. Kā jau bieži notiek, tieši pretuzbrukumi bija efektīvāki, un 84.minūtē lieliskā epizodē pa vārtiem sita bijušais "Liepājas metalurga" futbolists Nerijs Valskis, bet veiksmīgi darbojās Vaņins. Kaut pēdējās minūtēs Latvija pretinieku laukuma pusē centās darboties ļoti aktīvi, tāpat bīstamāk uzbruka tieši Lietuva. Rezultāts gan vairs nemainījās, un Latvijas spēlētāji cieta sesto neveiksmi cikla deviņās spēlēs.

Latvijas izlase FIFA rangā pašlaik ieņem 115.vietu, bet Lietuva atrodas 112.pozīcijā.

Latvija ar Lietuvu iepriekšējo reizi tikās vēl tikai pirms mēneša, kad izcīnīja panākumu ar rezultātu 2:1. Šī zaudējuma dēļ no amata tika atlaists Lietuvas izlases galvenais treneris Čaba Lāslo, kuru pašlaik aizstāj Igors Pankratjevs.

Pēc mača pret Lietuvu, noslēdzot kvalifikācijas ciklu, 15.oktobrī "Skonto" stadionā Rīga uzņems Slovākiju.

Izlases galvenā trenera Mariana Pahara izsaukto spēlētāju sarakstā iekļauti trīs vārtsargi, septiņi aizsargi, astoņi pussargi un četri uzbrucēji. Kandidātu sarakstā atgriezies Krievijas pirmajā līgā spēlējošais pussargs Ivans Lukjanovs un "Skonto" pārstāvis Aleksandrs Fertovs, kurš septembrī izcieta divu spēļu diskvalifikāciju.

Tikmēr pirmo izsaukumu uz valstsvienību izpelnās Polijas čempionātā rezultatīvi spēlējošais uzbrucējs E.Višņakovs.

Savukārt Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra noslēdzošajās cīņās nevar palīdzēt Aleksandrs Cauņa, Artjoms Rudņevs un Alans Sineļņikovs, kuri iedzīvojušies savainojumos. Savukārt diskvalifikāciju izcieš Ritvars Rugins.

Citās G apakšgrupas spēlēs piektdien Bosnija un Hercegovina uzņems Lihtenšteinu, bet Grieķija savā laukumā tiksies ar Slovākiju.

G grupā grupas kopvērtējumā pa 19 punktiem astoņās spēlēs ir Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Grieķijas izlasēm, slovāki tikuši pie 12 punktiem, bet viņiem vairs tikai punktu zaudē Lietuva. Latvijas izlasei ir septiņi punkti deviņās spēlēs, bet Lihtenšteinai - divi punkti.

Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Latvijas futbola izlases sastāvs mačā ar Lietuvu: Andris Vaņins, Vladislavs Gabovs (Andrejs Kovaļovs, 72.min.), Kaspars Gorkšs, Nauris Bulvītis, Vitālijs Maksimenko, Aleksandrs Fertovs, Juris Laizāns, Artūrs Zjuzins, Valērijs Šabala (Ivans Lukjanovs, 66.min.), Deniss Rakels, Māris Verpakovskis (Eduards Višņakovs, 77.min.).

LETA / Foto: Edijs Pālens/ LETA