Basketbols
2013. gada 12. oktobris, 21:08

"Ventspils" savā laukumā sagrauj "Lietkabelis" un izcīna otro uzvaru BBL turnīrā

Jauns.lv

Pagājušās sezonas spēcīgākā komanda "Ventspils" sestdien izcīnīja otro uzvaru Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlēs.

Aizvadītajā mačā ventspilnieki ar rezultātu 81:61 (28:11, 18:19, 9:14, 26:17) savā laukumā pieveica Lietuvas komandu Panevēžas "Lietkabelis". Izšķirošo pārsvaru "Ventspils" ieguva jau pirmajā ceturtdaļā, ko noslēdza ar 28:11 savā labā.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 gūtajiem punktiem bija Sandis Valters, 18 punktus, sešas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles pievienoja Jānis Timma, bet ar 16 punktiem palīdzēja Dāvis Lejasmeiers.

Pēc šī mača "Ventspils" komanda ar divām uzvarām divās spēlēs kļuvusi par B apakšgrupas līdervienību, bet "Lietkabelis" vienībai šī bija pirmā jaunās BBL sezonas cīņa.

Sestdien laukumā dosies arī citas Latvijas komandas "Barons kvartāls" un "Valmiera".

Šīs nedēļas pirmajā pusē visas piecas turnīrā startējošās Latvijas komandas aizvadīja pirmās kārtas mačus, uzvaru izcīnot vienīgi līgas pagājušās sezonas čempionei "Ventspils". Savukārt piektdien jau otro kārtu aizvadīja "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot savu pirmo panākumu turnīrā.

Jaunajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

LETA