Latvijas futbolisti Pasaules kausa kvalifikācijā izrauj neizšķirtu pār Slovākiju
Latvijas izlasei šajā mačā nevarēja palīdzēt pamatsastāvā ierasti spēlējošie Aleksandrs Cauņa, Artjoms Rudņevs, Ritvars Rugins un Alans Sineļņikovs, kā arī Vladislavs Gabovs.
Futbols
2013. gada 15. oktobris, 23:30

Latvijas futbolisti Pasaules kausa kvalifikācijā izrauj neizšķirtu pār Slovākiju

Jauns.lv

Latvijas futbola izlase savā noslēdzošajā 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē otrdien savā laukumā tikai kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu 2:2 (0:2) pret Slovākijas valstsvienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cīņas rezultātu devītajā minūtē atklāja Slovākijas izlases uzbrucējs Martins Jakubko, bet 16.minūtē pretinieku pārsvaru dubultoja Kornels Salāta. Abus vārtus slovāki guva pēc stūra sitienu izspēles.

Pašā otrā puslaika sākumā vienus vārtus Latvijas izlasei atguva Valērijs Šabala, bet jau kompensācijas laikā pēc stūra sitiena Latvijai neizšķirtu izrāva Renārs Rode.

Tā kā šis mačs Latvijas izlasei neko neizšķīra, komandas sākumsastāvā bija diezgan ievērojamas izmaiņas. Valstsvienības pamata 11 spēlētāju vidū debitēja Renārs Rode, Andrejs Kovaļovs un Eduards Višņakovs. Tāpat vārtos bija Aleksandrs Koliņko, bet rezervē palika Māris Verpakovskis, Andris Vaņins un arī Artūrs Zjuzins.

Latvijas izlasei šajā mačā nevarēja palīdzēt pamatsastāvā ierasti spēlējošie Aleksandrs Cauņa, Artjoms Rudņevs, Ritvars Rugins un Alans Sineļņikovs, kā arī Vladislavs Gabovs.

Savukārt Slovākijai savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt tās lielākā zvaigzne Mareks Hamšīks. Pussargs ikdienā spēlē Itālijas A sērijas klubā "Napoli". Savukārt diskvalifikāciju dēļ laukumā nedevās arī aizsargs Martins Škrtels ("Liverpool", Anglija), pussargs Vladimīrs Veiss (Pireju "Olympiacos", Grieķija), pussargs Miroslavs Stohs (Saloniku PAOK, Grieķija) un aizsargs Tomāšs Hubočans (Sanktpēterburgas "Zeņit", Krievija).

Jau pirms noslēdzošā mača ir skaidrs, ka cikla noslēgumā G apakšgrupas kopvērtējumā Latvijas izlase ieņems piekto vietu, apsteidzot vienīgi Lihtenšteinu. Savukārt Slovākija un Lietuva cīnās par trešo vietu.

Iespējams, ka šis Latvijas izlasei bija pēdējais mačs "Skonto" stadionā. Nākamās nedēļas piektdienā stadions tiks pārdots izsolē.

Latvijas izlase FIFA rangā pašlaik ieņem 115.vietu, bet Slovākija atrodas 60.pozīcijā.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē, kas notika 2012.gada 12.oktobrī Bratislavā, uzvaru ar rezultātu 2:1 izcīnīja Slovākijas valstsvienība. Toreiz Latvija abus vārtus ielaida pirmo deviņu minūšu laikā.

Iepriekšējo spēli Latvijas izlase aizvadīja piektdien, kad viesos ar 0:2 zaudēja Lietuvas vienībai.

Citās G apakšgrupas noslēdzošajās spēlēs otrdien Grieķija ar 2:0 (1:0) pieveica Lihtenšteinu, bet Lietuva savā laukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās Bosnijai un Hercegovinai, kas līdz ar to kvalificējās finālturnīram.

Zīmīgi, ka iepriekšējos divos atlases ciklos bosnieši no cīņas par vietu finālturnīrā izstājās vien pēc "play-off" mačiem, bet tagad valstsvienība pirmoreiz vēsturē kvalificējusies kādām no prestižākajām sacensībām.

Noslēguma kopvērtējumā bosnieši, kā arī Grieķija izcīnīja pa 25 punktiem desmit spēlēs, tomēr bijušajai Dienvidslāvijas komandai bija ievērojami labāka vārtu attiecība. Slovākija ar 13 punktiem izcīnīja trešo vietu, Lietuva ar 11 punktiem palika ceturtā, Latvijai tika pie astoņiem punktiem, kas deva piekto vietu, bet sestajā pozīcijā ar diviem punktiem ciklu noslēdza Lihtenšteina.

Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Latvijas futbola izlases sastāvs spēlē ar Slovākiju: Aleksandrs Koļinko, Andrejs Kovaļovs, Nauris Bulvītis, Kaspars Gorkšs, Vitālijs Maksimenko, Renārs Rode, Aleksandrs Fertovs, Juris Laizāns (Artūrs Zjuzins, 53.min.), Artis Lazdiņš, Valērijs Šabala, Eduards Višņakovs (Māris Verpakovskis, 85.min.).

LETA, Foto: Edijs Pālens/LETA