Pāvests bezbailīgi paspiež Lēva roku. Vācijas futbola izlase viesojas Vatikānā. FOTO. VIDEO
Futbols
2016. gada 14. novembris, 16:00

Pāvests bezbailīgi paspiež Lēva roku. Vācijas futbola izlase viesojas Vatikānā. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Romas pāvests Francisks Vatikānā tikās ar Vācijas futbola izlases spēlētājiem un treneriem. Viņš droši paspieda rokas visiem viesiem, tajā skaitā arī preteklību pārpilnajam izlases trenerim Joahimam Lēvam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vācijas futbolas izlase Romas pāvestam Franciskam uzdāvināja viņam savu kreklu un simboliski atvainojās par viņa dzimtās Argentīnas uzvarēšanu 2014.gada Pasaules kausa finālā.

Vācijas Futbola federācijas prezidents Reinhards Grindels izteicās: "Tas ir liels gods un mēs sūtam jums savu siltāko pateicību, ka varējāt mūs uzņemt. Mūsu komanda iestājas par draudzību."

Romas pāvests tikšanās laikā teica: "Patiesībā, profesionālais sports prasa ne tikai disciplīnu un personīgu upurēšanos, bet arī cieņu pret pretiniekiem un komandas garu. Tas ļaus jums gūt panākumus, kā komandai un, tajā pašā laikā, tas uzliek jums pienākumus arī ārpus futbola laukuma, jo īpaši attiecībā uz jauniešiem, kas bieži vien jūs uzlūko kā elkus."

Kā zināms Joahims Lēvs oficiāli līdz 2020.gada Eiropas čempionātam pagarinājis līgumu par Vācijas futbola izlases trenēšanu.

Vācijas izlase piektdien 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē viesos ar 8:0 sagrāva Sanmarīno izlasi, bet otrdien Milānā pārbaudes cīņā tiksies ar Itāliju.

Argentīnā dzimušais Francisks nav slēpis, ka ir liels futbola mīļotājs, bet viņa favorīts ir Buenosairesas klubs "San Lorenzo".

Pirms diviem gadiem Vācijas izlase finālā ar 1:0 pagarinājumā pārspēja Argentīnu.

Ņemot vērā vizīti Itālijā, pasaules čempioni viesojās arī Vatikānā, kur viņus uzņēma pāvests.

Eiropas čempionāta laikā pamatīgu ažiotāžu izraisīja Lēva rīcība finālturnīra pirmās spēles laikā pret Ukrainu, jo galvenais treneris, uzmanīgi sekojot līdzi cīņas gaitai, divas reizes neapzināti aizbāza roku aiz biksēm, pakasot savas priekšas un aizmugures intīmās zonas, bet pēc tam pieliekot roku pie deguna un to pasmaržojot.

Lēva darbības tika parādītas arī televīzijas tiešraidē, un šie kadri izsaucavētrainu reakciju Vācijas izlases fanu vidū.

Arī pēc mača ar Ukrainu, Lēvs izlases treniņā nekautrējās rakāties pa savām intīmajām zonām, pēcāk paostot pirkstus.

Zīmīgi, ka šī nebūt nebija pirmā reize, kad Lēvs pārāk brīvi jutās laukuma malā, jo pirms aptuveni sešiem gadiem Pasaules kausa izcīņas laikā vācu speciālists tika pieķerts mača laikā, ēdot savus puņķus, kā arī ostot paduses.


Kasjauns.lv/Foto: Reuters/Scanpix/LETA, AFP/Scanpix/LETA, AP/Scanpix/LETA