2013. gada 30. oktobris, 15:51

"Jokerit" un KHL vienojušies par Somijas kluba iesaistīšanos čempionātā

Jauns.lv

Somijas komandas Helsinku "Jokerit" un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pārstāvji trešdien panākuši oficiālu vienošanos par šīs vienības iesaistīšanos čempionātā no nākamās sezonas, vēsta kluba mājaslapa internetā.

Pirmās runas par "Jokerit" pievienošanos KHL parādījās šī gada vasarā, kad vienības spēļu laukumu "Hartwall Arena" no komandas prezidenta Harija Harkimo iegādājās krievu uzņēmējs un miljardieris Genādijs Timčenko, kurš ir viens no valdes locekļiem KHL klubā Sanktpēterburgas SKA.

Startējot KHL, Helsinku klubs mājas spēles aizvadīs "Hartwall Arena" laukumā.

Harkimo pavēstījis, ka KHL somu hokeja auditorijai piedāvās jauna veida produktu, bet pats klubs turpinās veidot savu vēsturi.

"Mūsu fani, no kuriem daži seko "Jokerit" gaitām jau desmitiem gadu, "Hartwall" arēnā ir izveidojuši fantastisku atmosfēru. Līdzjutēji mums būs pat vēl svarīgāki nākotnē, kad uzņemsim spēcīgākos klubus Eiropā," atzinis Harkimo.

Tikmēr uzņēmuma "Arena Events", kam pieder daļa no "Jokerit" akcijām, vadītājs Romāns Rotenbergs izteica gandarījumu par noslēgto vienošanos ar KHL. " Šai komandai jau ir fantastiska organizācija, infrastruktūra un jaunatnes sistēma, kas ļauj klubam veiksmīgi pievienoties KHL. "Jokerit" šī ir iespēja kļūt par vienu no veiksmīgākajiem zīmoliem gan finansiāli, gan laukumā."

Kā zināms, oktobra sākumā par "Jokerit" ģenerālmenedžeri kļuva leģendārais Somijas hokejists Jari Kurri

Līdz ar to no nākamās sezonas KHL būs pārstāvētas jau deviņas valstis. Pašlaik čempionātā spēlē komandas no Krievijas, Latvijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Horvātijas.

Šo sezonu Helsinku klubs vēl aizvada Somijas čempionātā, kur ar iekrātiem 32 punktiem 19 spēlēs ieņem piekto vietu.

Helsinku klubs dibināts 1967.gadā un savas pastāvēšanas vēsturē ticis pie sešiem valsts čempiona tituliem. Pēdējo reizi tas izdevās 2002.gadā.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

LETA