Slavenais Pļuščenko sacensības Rīgā noslēdz ar satriecošu uzvaru. VIDEO
Slavenajam krievu daiļslidotājam sacensības Rīgā bija pirmās desmit mēnešu laikā.
Citi sporta veidi
2013. gada 9. novembris, 00:01

Slavenais Pļuščenko sacensības Rīgā noslēdz ar satriecošu uzvaru. VIDEO

Jauns.lv

Leģendārais krievu daiļslidotājs Jevgēņijs Pļuščenko piektdien svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru Rīgā notikušajās "Volvo Open" sacensībās.

Izvēles programmā Pļuščenko piektdien tika pie 180,91 punkta, gūstot ļoti pārliecinošu uzvaru slidojumā. Savukārt summā krievu sportists iekrāja 263,25 punktus, kas deva graujošu uzvaru arī slidojumu summā.

Pirms tam ceturtdien Pļuščenko īsajā programmā pārliecinoši uzvarēja ar iekrātiem 82,34 punktiem.

Otrajā un trešajā vietā summā ierindojās vēl divi daiļslidotāji no Krievijas - Aleksandrs Petrovs (218,75 punkti) un Sergejs Boroduļins (202,40 punkti).

Kā zināms, Pļuščenko sacensībās Rīgā piedalījās, lai iegūtu dalībai Soču olimpisko spēļu izvēles programmā nepieciešamos Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) punktus. Īsajā programmā krievu sportists minimumu jau izpildīja šī gada Eiropas čempionātā, taču izvēles programmā viņš to vēl nebija izdarījis, jo savainojuma dēļ šajā programmā Eiropas meistarsacīkstēs nepiedalījās.

Slavenajam krievu daiļslidotājam sacensības Rīgā bija pirmās desmit mēnešu laikā.

"Volvo Open" sacensībās dažādās vecuma grupās startē kopumā ap 500 sportistu. Rīkotāji prognozē, ka no "Volvo Open" sacensību dalībniekiem Soču Olimpiādē startēs vairāk nekā desmit daiļslidotāji.

Sacensības Rīgā notiks līdz svētdienai. Tās uz ārzemēm pārraidīs četri līdz pieci televīzijas kanāli.

Kā ziņots, pēc Turīnas Olimpiādes 2006.gadā Pļuščenko nolēma beigt profesionālo karjeru, bet vēlāk atgriezās, lai gatavotos startam 2010.gada Vankūveras spēlēs. Tagad Pļuščenko plāno beigt startēt pēc 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Krievu sportists 2006.gadā kļuva par olimpisko čempionu, bet 2002. un 2010.gadā viņš izcīnīja sudrabu. Par Eiropas čempionu viņš kļuvis septiņas reizes, par pasaules - trīs reizes.

Kā ziņots, jaunais Latvijas daiļslidošanas talants Deniss Vasiļjevs piektdien izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru "Volvo Open" sacensību junioru vecuma grupā.

Pašlaik 14 gadus vecais Vasiļjevs gan īsajā, gan izvēles programmā tika pie pārliecinošām uzvarām, iegūstot 176,38 punktus. Iegūtie punkti ir ievērojami labāks rezultāts nekā lielākajai daļai šo sacensību pieaugušo grupas sportistiem.

Otrajā vietā sacensības noslēdza Lielbritānijas pārstāvis Greiems Ņūberijs, kuru Vasiļjevs apsteidza par iespaidīgu 24 punktu tiesu.

Savukārt devītajā vietā junioru grupas sacensības noslēdza Latvijas pārstāvis Gļebs Basins, kurš iekrāja 116,01 punktu.

Vasiļjevs ikdienā dzīvo un trenējas Francijā.

Latvija būs plaši pārstāvēta "Volvo Open" junioru sacensībās sievietēm, kas norisināsies sestdien un svētdien, bet citās junioru un pieaugušo grupu sacensībās mājinieki nav pārstāvēti.

LETA, Foto: Ieva Čīka/LETA