Citi sporta veidi
2013. gada 15. novembrī, 11:50

Peldēšanas zvaigzne Felpss atsācis dalību dopinga programmā

Jauns.lv

Slavenais amerikāņu peldētājs Maikls Felpss iesaistījies ASV Antidopinga aģentūras antidopinga (USADA) programmā, kas atkal pastiprinājis spekulācijas par sportista gaidāmo atgriešanos baseinā.

Peldēšanas zvaigzne Felpss atsācis dalību dopinga ...

Kā ziņots, visu laiku titulētākais olimpietis Felpss par karjeras beigām paziņoja pēc pērn notikušās Londonas Olimpiādes. Savas karjeras laikā viņš tika pie 22 olimpiskajām godalgām.

Felpss vairākkārt noraidījis baumas, ka vēlas piedalīties 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tomēr USADA dati rāda, ka viņš 2013.gada trešajā ceturksnī testēts divreiz. Visiem peldētājiem, kas vēlas atsākt karjeru, deviņus mēnešus pirms atgriešanās sacensībās jābūt pieejamiem dopinga kontrolieriem.

"Viņš trenējas, lai saglabātu sportisko formu," oktobrī izteicās peldētāja treneris Bobs Boumens, apstiprinot, ka Felpss trenējas viņa kopējā grupā. "Gadu viņš nedarīja neko un bija pilnībā zaudējis formu."

"Kāpēc es saņemu jautājumus par atgriešanos? Vai cilvēki tiešām tic visam, ko redz vai izlasa?" maijā pēc kārtējām baumām savā tvitera kontā jautāja Felpss. "Pasaulē ir daudz cilvēku, kuri domā, ka viņiem ir "stāsts"."

Arī martā, apmeklējot "Laureus World Sports Awards" balvu pasniegšanas ceremoniju, Felpss uzsvēra, ka beidzis karjeru.

Kā ziņots, Londonas olimpiskajās spēlēs pērn Felpss izcīnīja četras zelta un divas sudraba medaļas. Karjeras laikā amerikānis tika pie 18 olimpiskajiem zeltiem, diviem sudrabiem un divām bronzas medaļām.