Rūpes par galvas ādu - skaistu matu noslēpums!
2023. gada 15. septembris, 16:45

Rūpes par galvas ādu - skaistu matu noslēpums!

Reklāmas projekts

Līdzsvarota galvas āda ir skaistu matu noslēpums, tāpēc tai ir jāpievērš tikpat liela uzmanība! Šeit sniedzam padomus, kā rūpēties par galvas ādu, un iepazīstinām ar produktiem, kas var palīdzēt atjaunot jūsu galvas ādas mikrobiomu, lai mati mirdzētu.

Galvas ādas pīlingi

Maigi ķīmiskie pīlingi ar tādām sastāvdaļām kā salicilskābe atbrīvo no liekā sebuma, netīrumiem un nedzīvajām ādas šūnām. Skrubjiem ir tāda pati funkcija, kā arī tie stimulē galvas ādas asinsriti ar smalkām pīlinga daļiņām, kuras var būt izgatavotas, piemēram, no cukura, jūras sāls vai celulozes.

DZINTARS Oil Control Scrub Treatment (Skrubis taukainai galvas ādai)
MARLIES MÖLLER Sugar Scalp Scrub (Skrubis galvas ādai)
Umberto Giannini Scalp Restore Scrub (Skrubis galvas ādai pret blaugznām)
Alterna My Hair My Canvas New Beginnings Exfoliating Cleanser (Matu skrubis)
SUKIN Natural Balance Scalp Scrub (Līdzsvarojošs pīlinga krēms galvas ādai ar piparmētru un ingvera ekstraktu)

Serumi galvas ādai

Galvas ādas serumi satur koncentrētas sastāvdaļas, kas stiprina galvas ādas mikrobiomu. Peptīdi un hialuronskābe uzlabo galvas ādas mitruma līmeni, aminoskābes un keratīna proteīni stiprina matus, bet kofeīns var palīdzēt stimulēt matu folikulus un veicināt dabisko matu augšanu.

DZINTARS Hair Growth Stimulation Treatment (Matu augšanu stimulējošs līdzeklis)
Leonor Greyl Complexe Énergisant (Matu izkrišanas ārstēšana)
L'Alga Sealight Serum (Matu serums)
Crescina HFCS Transdermic Re-Growth 1300 for Woman (Dermokosmētisks preparāts ārīgai lietošanai, lai veicinātu matu fizioloģisko augšanu)
Weleda Revitalizing Hair Toner (Atdzīvinošs toniks matiem)

Šampūni

Izvēloties šampūnu, jāpatur prātā jūsu matu vajadzības. Sausai galvas ādai ieteicamas maigas un mitrinošas formulas. Ja galvas āda ir jutīga, taukaina vai ar noslieci uz blaugznām, tai nepieciešami nomierinoši un sebumu regulējoši produkti.

Matu eļļas

Ne tikai mati, bet arī galvas āda var gūt labumu no barojošām eļļām. Daudzām dabiskajām eļļām piemīt nomierinošas īpašības, turklāt tās ir bagātas ar antioksidantiem. Tas var palīdzēt atjaunot mikrobioma līdzsvaru.

Tas notiek šādi. Sadaliet mitros matus šķipsnās, uzklājiet pāris pilienus eļļas uz ādas un iemasējiet. Atstājiet vismaz stundu iedarboties vai lietojiet uz nakti kā masku un izmazgājiet nākamajā rītā.

Masāžas rīki

Galvas masāža ar speciālām masāžas ķemmēm stimulē asins cirkulāciju un tādējādi veicina matu dabisku augšanu Tie arī palīdz atbrīvot no blaugznām un citkārt nepakļāvīgā piesārņojuma no matu veidošanas produktiem, tāpēc masāžas ķemmes ir ideālas galvas ādas kopšanas procedūrās vai mazgājot matus ar šampūnu.

Vēl viens pluss – galvas masāža palīdz atbrīvot galvu un kakla no saspringuma.

Raksts tapis sadarbībā ar www.douglas.lv