foto: Publicitātes foto
Labākie veidi, kā novērst matu taukošanos
Ilustratīvs foto.
2022. gada 12. septembris, 18:20

Labākie veidi, kā novērst matu taukošanos

Reklāmas projekts

Taukaini mati var būt ļoti kaitinoša parādība kā vīriešiem, tā sievietēm. Tie izskatās nepievilcīgi, var radīt nepatīkamu smaku, tos ir grūti ieveidot un var pat rasties galvas ādas akne. Dažiem mati sāk izskatīties taukaini un netīri jau dažas stundas pēc mazgāšanas.

Par laimi, dažas ātri ieviešamas matu kopšanas izmaiņas var mazināt taukošanos.

foto: Publicitātes foto
Ilustratīvs foto.


Mainiet šampūna lietošanas stratēģiju

Protams, tas liekas gluži vienkāršs risinājums, taču, daudzi cilvēki kļūdās, pārāk bieži lietojot šampūnu, kas var izraisīt pastiprinātu galvas ādas taukošanos.

Mazgājiet matus tikai vienu reizi divās dienās.

Ja lietojat šampūnu, izvēlieties profesionālu līdzekli, kas ir paredzēts taukainiem matiem.

Izvēlieties šampūnus, kas satur tējaskoka eļļu vai mentolu. Nelietojiet šampūnu ar pievienotu eļļu (piemēram, argāna eļļu).

Izvēlieties dabisku pieeju

Dažiem cilvēkiem izdodas mazināt taukošanos, izmantojot pašu veidotu skalošanas līdzekli, ‒ citronu sulu vai etiķi.

Lai pagatavotu citronu sulas maisījumu, sajauciet apmēram divas daļas citronu sulas ar ceturtdaļu destilēta ūdens.

Ja vēlaties izmantot etiķi, sajauciet aptuveni divas ēdamkarotes galda etiķa ar glāzi ūdens. Rūpīgi izskalojiet matus ar abiem maisījumiem, kuriem vajadzētu būt pietiekami saudzīgiem attiecībā pret matiem un vienlaikus iedarboties kā savelkošam līdzeklim, lai likvidētu liekos taukus. 

Pārbaudiet savu galvas ādu

Vai tā ir pārāk sausa?

Ironiski, bet sausa galvas āda patiesībā rada vairāk tauku.

Ja galvas āda ir sausa, izvēlieties šampūnus, kas ir paredzēti sausai galvas ādai. 

Pareiza uztura izvēle

Izvēlieties svaigus, veselīgus pārtikas produktus un nelietojiet produktus ar augstu pārstrādātu cukuru un tauku saturu.

Mati var būt jūsu kopējās veselības spogulis, tāpēc veselīga ķermeņa uzturēšana nāk par labu arī matiem.

foto: Publicitātes foto
Ilustratīvs foto.

Neaizraujieties ar ķemmēšanu un pieskārieniem

Bieži ķemmējot matus, tauki no matu saknēm var izplatīties visā matu garumā, tāpēc, ja iespējams, veidojiet matus ar ķemmi, kurai ir reti zari (vai pirkstiem) un pēc tam lieciet tos mierā.

Kad frizūra ir izveidota, nespēlējieties ar savām matu cirtām, jo tādējādi matos var nokļūt netīrumi un eļļas no jūsu pirkstiem. 

foto: Publicitātes foto
Ilustratīvs foto.

Kondicionieri un maskas lietojiet ar mēru

Kondicionieri un maskas lietojiet tikai matu galos, neaizskarot saknes. Kā arī, eļļas un citus spīdumu radošus produktus lietojiet ļoti maz, sākumā tos sasildot plaukstās un uzklājot tikai matu galos. Matējošas pastas palīdzēs mazināt taukainu matu izskatu.

Ja mati vai galvas āda ir ļoti taukaina, konsultējieties ar dermatologu un frizieri par ārstēšanas režīmu, kas ir piemērots tieši jūsu matiem un galvas ādai.

Labākie šampūni taukainiem matiem, kas nepieļauj matu sakņu taukošanos

foto: Publicitātes foto
Ilustratīvs foto.

Šampūns ELGON Primaria Rebalancing Clay ir Douglas pirmā izvēle.

Tā sastāvā ir baltie māli, kas dziļi attīra galvas ādu un matus no taukvielu pārpalikumiem, nebojājot plāno hidrolipīdu slāni.

Novērš taukaino matu izraisīto smago diskomforta sajūtu, sniedz svaiguma efektu. Nesatur sulfātus (SLS, SLES), silikonu, parabēnus, mākslīgās krāsvielas. Tā sastāvā esošie māli absorbē taukus un dziļi attīra ādu.

foto: Publicitātes foto
Ilustratīvs foto.

ELGON Primaria Rebalancing Clay Shampoo (Šampūns taukainai galvas ādai)

Ja mati ir taukaini, matu mazgāšana ir ikdienas pasākums. Varbūt, ja ļoti paveicas un ieberat matos lielu daudzumu sausā šampūna, varat iztikt bez mazgāšanas vienu dienu. Lai gan eksperti diskutē par to, vai ikdienas mazgāšana ir ieteicama, vai arī vajadzētu mēģināt atlikt mazgāšanu, lai “pārmācītu” galvas ādu, viens ir skaidri zināms: mazgājot matus, ikreiz ir ieteicams lietot šampūnu, kas ir īpaši izstrādāts taukainiem matiem.

foto: Publicitātes foto
Ilustratīvs foto.

ELGON Primaria Rebalancing Clay Shampoo (Šampūns taukainai galvas ādai)

PHYTO PHYTODETOX Clarifying Detox Shampoo (Attīrošs šampūns detoksikācijai)

Parasti tie ir vieglāki un satur mazāku intensīvas iedarbības mitrinošu sastāvdaļu koncentrāciju, tāpēc galvenā uzmanība tiek pievērsta lieko tauku un sausā šampūna atlieku noņemšanai, lai mati izskatītos un justos svaigi un tīri.

Tāpat tie parasti satur vairāk vai spēcīgākus attīrīšanas līdzekļus (jā, piemēram, sulfātus) vai pīlinga sastāvdaļas, lai atbrīvotu galvas ādu no liekajiem taukiem.

foto: Publicitātes foto
Ilustratīvs foto.

MARLIES MÖLLER Micelle Pre-Shampoo (Attīrošs micelārais matu šampūns)

foto: Publicitātes foto
Ilustratīvs foto.

Alterna MHMC Meltaway No-rinse Micellar Cleanser (Vegānisks, ātri žūstošs attīrošais krēmveida līdzeklis)

foto: Publicitātes foto
Ilustratīvs foto.

Patiesībā daudzi šampūni taukainiem matiem satur lielu daudzumu sulfātu: tie ir mazgāšanas līdzekļiem līdzīgas ziepes, kas darbojas, lai efektīvi noņemtu taukainumu. Īsumā: tiem var būt ļoti asa un nesaudzīga iedarbība (nemaz nerunājot par to, ka tie nav piemēroti krāsotiem matiem).

Tāpat kā jums var būt kombinēta āda, arī galvas āda var būt kombinēta tipa. (Par to var liecināt gan taukaini, gan sausi plankumi vai viens no tiem dažādos gadalaikos.) Šādā gadījumā ir nepieciešams šampūns, kas efektīvi noņem liekos taukus, bet nepadara sausumu vēl sausāku...

Blaugznas ir sarežģīta parādība, ko ietekmē dažādi faktori. Taču, vienkāršāk sakot, tauki ir viens no galvenajiem faktoriem, un tiem, kuri cieš no blaugznām, bieži vien mēdz būt arī taukaināka galvas āda un mati.

Lietojiet šo šampūnu, kas satur piritiona cinku (vienu no labākajām sastāvdaļām, kas iedarbojas pret zvīņošanos), vienlaikus nomierinot galvas ādu un padarot matus gludus un spīdīgus.

Kam pievērst uzmanību, izvēloties šampūnu taukainiem matiem?

Attīrošs vai līdzsvaru atjaunojošs sastāvs

Šī terminoloģija norāda, ka šampūns satur lielāku daudzumu attīrošu un eksfoliējošu sastāvdaļu, kas galu galā ļaus labāk atbrīvot galvas ādu no liekajiem taukiem.

Sulfāti

Lai gan, ja vēlaties, varat lietot šampūnu bez sulfātiem, šis ir viens no gadījumiem, kad šampūns, kas satur sulfātus, var būt ieteicams kaut vai tādēļ, ka tie labāk nodrošina dziļu attīrīšanu.

foto: Publicitātes foto
Ilustratīvs foto.

Cik daudz šampūna ir jālieto taukainiem matiem?

Pareizais šampūna daudzums ir atkarīgs no matu garuma, taču ir ļoti svarīgi, lai tas būtu pareizs: vēlaties, lai gala rezultātā mati būtu tīri un tiktu mazināta produkta izšķērdēšana.

Ņemiet vērā šādus principus: tiem, kuriem ir īsi mati, ir jālieto 20 centu monētas lieluma daudzums, vidēji gariem matiem ‒ 50 centu monētas, bet gariem vai bieziem matiem ‒ 2 Eiro monētas lieluma daudzums.

Cik bieži ir jāmazgā taukaini mati?

Ieteicams mazgāt matus ar šampūnu divas reizes pēc kārtas, nevis mazgāt matus biežāk.

Tas nodrošina rūpīgāku attīrīšanu, ļauj paildzināt intervālu starp mazgāšanas reizēm un līdz minimumam samazina taukainumu, nekaitējot ādai un matiem.

GALVENAIS - Koncentrējieties uz to, lai šampūns tiktu iestrādāts galvas ādā un saknēs, jo matu vidusdaļai un galiem ir nepieciešama mazāka attīrīšana.

Pavadiet nedaudz vairāk laika skalojot, lai pārliecinātos, ka rūpīgi izskalojat šampūnu.

foto: Publicitātes foto
Ilustratīvs foto.

ELGON Primaria Rebalancing Clay Shampoo (Šampūns taukainai galvas ādai)

Sisley Gentle Purifying Shampoo (Maigs attīrošs šampūns)

Oribe Serene Scalp Balancing Shampoo (Maigas iedarbības kopjošs šampūns)

Beauty Jar Happy Scalp Deep Cleansing Scalp Scrub (Skrubis dziļai galvas ādas attīrīšanai)

foto: Publicitātes foto
Ilustratīvs foto.

RICH Daily Purifying Duo (Tējas koka un alvejas attīrošs šampūns un kondicionieris)

FUDGE PROFESSIONAL Clean Mint Shampoo (Dziļi attīrošs šampūns)

Raksts tapis sadarbībā ar www.douglas.lv