Tā ģērbties nedrīkst! Etiķetes eksperte kritizē eirokomisāri Rīgas samitā. FOTO
Etiķetes un stila eksperte Aija Strautmane atklāj, ka augstā ranga itāļu politiķes stila trūkumi viņai iekrituši acīs jau kopš laika, kad Mogerini ieņēmusi augsto amatu ES.
2015. gada 22. maijs, 18:01

Tā ģērbties nedrīkst! Etiķetes eksperte kritizē eirokomisāri Rīgas samitā. FOTO

Jauns.lv

Grūti apšaubīt Itālijas kā modes Mekas lomu pasaulē, taču titulam, šķiet, līdzi tā īsti netiek valsts politiķi. Asu kritiku nupat izpelnījusies samita laikā Latvijā ieceļojusī plaši pazīstamā itāļu politiķe Federika Mogerīni. Vietējā etiķetes un stila eksperte Aija Strautmane atklāj, ka itālietes stila problēmas viņai acīs kritušas jau sen, taču Rīgas samitam politiķe ir tērpusies pagalam neadekvāti.

Latviešu eksperte sašutusi par Mogerīni izskatu

Rīgas samita laikā Latvijā viesojas patiešām liels augstu Eiropas Savienības amatpersonu skaits, taču īpašu uzmanību un nepavisam ne labā nozīmē izpelnījusies Eiropas Komisijas viceprezidente Federika Mogerīni. Ieraugot, ko augstā viešņa uzvilkusi mugurā Rīgas samita laikā, etiķetes un stila eksperte Aija Strautmane izsakās īsi un kodolīgi – "Tā ģērbties nedrīkst!"

Mogerīni apģērbs esot neadekvāti drūms

Var jau spekulēt, ka augstā ranga politiķi, iespējams, pamatīgi nogurdinājis un pret imidžu vienaldzīgu padarījis pavasaris, kopsummā ar saspringto samita grafiku un citiem darbiem, taču pašmāju ekspertes vārdi ir nesaudzīgi: „Neslēpšu – kopš Mogerīni ir savā augstajā amatā Eiropas Savienībā, esmu pamanījusi, ka ģērbšanās stils viņai stipri klibo. Laikā līdz 18:00 melnu kostīmu taču nevelk – tā nav lietišķā kostīma krāsa! Papildus tam klāt vēl arī melna blūze, kas rada nospiedoši drūmu un visādā ziņā galīgi neadekvātu atmosfēru. Šāda blūze būtu pieņemama vien kādā privātā vakara pasākumā ne visai greznā telpā!” Ar to „stila katastrofa” nebeidzas. Strautmani ļoti neapmierina arī novārtā atstātā Mogerīni frizūra. „Man pavisam noteikti ir arī iebildumi pret nekārtīgajiem matiem – skaidri redzams, ka tie sen nav krāsoti un ir pamatīgi izauguši.,” savu sašutumu pauž Strautmane. Tāpat stila un etiķetes eksperte uzskata, ka blūzes priekšējais izgriezums diez vai būtu pārāk piemērots oficiālām amatpersonu tikšanās reizēm.

 Kasjauns.lv / Foto: Rojs Maizītis, Evija Trifanova/LETA, Edijs Pālens/LETA, Ieva Čīka/LETA, Ieva Lūka/LETA, AFP/LETA, EPA/LETA