foto: PA Images
Modes dizainers izpelnās skarbu kritiku, godinot Kobi Braientu savā modes skatē
Tērpies "Plein 24" kolekcijas džemperī, uz podesta kāpa arī pats dizainers Filips Pleins (ceturtais no kreisās)
2020. gada 27. februāris, 06:31

Modes dizainers izpelnās skarbu kritiku, godinot Kobi Braientu savā modes skatē

Jauns.lv

Vācu modes dizainers Filips Pleins izpelnījies skarbu kritiku par Milānas modes nedēļā sarīkoto modes skati, kurā viņš godinājis arī traģiskajā helikoptera avārijā bojā gājušo basketbolistu Kobi Braientu.

Savas 2020.gada rudes/ziemas kolekcijas tērpu skates noslēgumā modeļi demonstrēja basketbola kreklus un džemperus klubam "Lakers" raksturīgajās krāsās, bet kluba nosaukuma vietā uz apģērba bija uzdrukāts dizainera uzvārds. Tāpat uz tiem bija redzams numurs 24, ar ko NBA spēlējis Braients. Kolekcijai dots nosaukums "Plein 24".

Starp tērpu demonstrētājiem bija redzamas tādas slavenības kā aktrise Džada Pinketa Smita un TV personība Olīvija Kulpo. Uz skatuves, tērpies vienā no dizainētajiem basketbola krekliem, kāpa arī pats mākslinieks Pleins.

foto: REUTERS/SCANPIX
Olīvija Kulpo prezentē Filipa Pleina 2020.gada rudens/ziemas kolekciju Milānas modes nedēļā

Cilvēki sociālajos tīklos pauduši sašutumu par to, ka dizainers izmantojis traģēdiju peļņas nolūkos. Viens šāda dizaina krekls maksā 2 070 ASV dolāru, bet džempera cena ir vēl augstāka -  3 150 dolāru. Tāpat daudzi par milzu negodu uzskatījuši podesta noformējumu - fonā atradušies zeltītas krāsas helikopteri.

"Kā viņi varēja pieļaut šo Filipa Pleina šovu?" tviterī jautā kāds skatītājs. "Šie pārspīlēti krāsainie krekli ar Kobes numuru un Pleina vārdu uz tiem, un vēl helikopteri... Man trūkst vārdu. Viņš taču zināja, ko dara."

Pats dizainers gan taisnojas, ka modes skate tika izplānota jau pagājušā gada novembrī, tāpēc tās dizainu pirms 22.februāra mainīt vairs nevarēja: "Viss tika izplānots 2019.gada novembrī, pirms traģēdijas. Tāpēc uz podesta atradās apzeltīti helikopteri. Es tos noteikti būtu noņēmis, ja tas būtu bijis iespējams, bet bija jau par vēlu tos aizstāt." Peļņa no "Plein 24" kolekcijas tikšot ziedota sporta fondam "Mamba and Mambacita", kas godina Kobes un viņa bojā gājušās meitas Džannas mantojumu. Pirmie 20 000 dolāru tikuši ziedoti vēl pirms modes skates, pavēstījis Pleins.

foto: PA Images
Viens šāda dizaina krekls maksā 2 070 ASV dolāru, bet džempera cena ir vēl augstāka -  3 150 dolāru.

"Šī traģēdija ir ietekmējusi mani un visu pasauli, es jutu, ka modes skate ir īstais brīdis, kad izteikt savu cieņu un apbrīnu Kobem Braintam, viņa meitai Džannai un viņa ģimenei. Skumji redzēt, kā kaut ko pozitīvu un konstruktīvu cilvēki nepareizi interpretē negatīvi, bez jebkāda iemesla. Es tiešām daru kaut ko, lai palīdzētu un atbalstītu fondu," teikts dizainera paziņojumā. "Darbi runā skaļāk nekā vārdi."

Jauns.lv jau ziņoja, ka pirmdien ģimene, draugi un fani pulcējās “Staples center", lai godinātu traģiski bojāgājušo Kobi Braientu un viņa meitu Džannu (Džidžī) Braientu. 

Kobe un Džanna bija divi no deviņiem cilvēkiem, kuri gāja bojā traģiskajā avārijā 26. janvārī. 24. februārī Losandželosā tika aizvadīts piemiņas pasākums “Celebration of life” (“Dzīves svinēšana”) par godu Kobem un Džannai.

Kobes Braienta un Džannas piemiņas pasākums Losandželosā

Ģimene, draugi un fani pulcējās “Staples” centrā, lai godinātu traģiski bojāgājušo Kobi Braientu un viņa meitu Džannu (Džidžī) Braientu.

gallery icon
31

Iepriekš tika ziņots, ka visi iegūtie līdzekļi no publiskās godināšanas ceremonijas tiks novirzīti “Mamba and Mambacita” sporta fondam. 

Piemiņas pasākumu apmeklēja daudzas zvaigznes – mūziķis Snoop Dog, basketbolisti Maģiskais Džonsons, Šakils O'Nīls, Stefans Karijs, Dveins Veids, Džerijs Vests, Dereks Fišers, Pau Gasols, dziedātājas Ališa Kīza, Kristīna Agilera, Bejonse, Dženifera Lopesa ar dzīvesbiedru beisbola leģendu Aleksu Rodrigesu, televīzijas zvaigzne Džimijs Kimels un daudzi citi.

Kobe Braients (1978-2020) uz laukuma un dzīvē

20 gadu spožajā karjerā Kobe Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja ...

gallery icon
108