foto: no "Instagram"
Timmas sunītis, Ikaunieces kaķi un citi zvēriņi – pašmāju zvaigznes padara par "Instagram" slavenībām arī savus pūkainos mīluļus
2020. gada 29. februāris, 05:45

Timmas sunītis, Ikaunieces kaķi un citi zvēriņi – pašmāju zvaigznes padara par "Instagram" slavenībām arī savus pūkainos mīluļus

Juris Vaidakovs

Jauns.lv

Pasaule jūk prātā? – noteikti atrastos kāds, kas tā padomātu, uzzinot, ka savs profils sociālajos tīklos ir pat sunim. Un arī Latvijā pazīstami sportisti un mūziķi saviem mājas mīluļiem izveidojuši kontus sociālajā vietnē "Instagram"!

"Instagram" ir viena no populārākajām un lielākajām sociālo mediju platformām pasaulē – to aktīvi lieto 500 miljoni cilvēku, izveidots vairāk nekā miljards kontu, kuros to lietotāji dalās ar fotogrāfijām un video, ik dienas publicējot 95 miljonus bilžu.

Populārākais "Instagram" konts ir futbolistam Krištianu Ronaldu ar vairāk nekā 200 miljoniem sekotāju, taču savi konti ir ne tikai reāliem cilvēkiem, bet arī mājdzīvniekiem, kuru saimnieki aktīvi publisko piemīlīgas savu suņu, kaķu un pat jenotu un vāverēnu bildes! "Instagram" konts mājas mīlulim nav nekāds jaunums – pašam populārākajam sunim Džifam ir teju 10 miljoni sekotāju –, un arī Latvijas slavenību suņi un kaķi var palepoties ar saviem profiliem šajā vietnē. Iepazīstinām ar vairākiem no viņiem!

Timmas buldogs Mamba

Par vienu no populārākajiem latviešu slavenību suņiem noteikti var uzskatīt basketbolista Jāņa Timmas un viņa mīļotās Annas Sedokovas amerikāņu buldogu Mambu – viņa "Instagram" kontam mambabully ir jau vairāk nekā 7400 sekotāju, lai gan līdz šim veikti tikai astoņi  ieraksti.

Krievijas šovbiznesā šobrīd viena no apspriestākā pāra dzīvē četrkājainais mīlulis ienāca nedēļu pirms Svētā Valentīna dienas. Suņuks esot ar izciliem ciltsrakstiem un uz Maskavu atvests ar lidmašīnu no Losandželosas. Sedokova un Timma kucēnam deva vārdu Mamba, tā godinot nesen traģiski bojāgājušo basketbolistu Kobi Braientu, kam bija iesauka Mamba. Pāris suņuku ne tikai sauc par dēlu, bet arī izveidojuši tam kontu sociālajā tīklā "Instagram".

Jau pirmajā dienā konts mambabully savāca 5000 sekotāju, un viens no Mambas pirmajiem ierakstiem bija: „Pirmo dienu mājās. Šo, protams, raksta mana mamma, jo tētis krieviski raksta ne visai labi. Taču tētis cenšas. Un es cenšos. Gandrīz neko neesmu sagrauzis. Mēģināju. Taču vecāki no manis neatiet ne soli. Mani aplika ar baltiem autiņiem, un tagad man istabā visur ir tualete. Es redzu, ka viņi arī cenšas. Es guļu, ēdu un čurāju. Vēl es rotaļājos. Vispār viss iet pēc plāna! Aplaizu jūsu vaidziņu!”

Merzļikina fans Kobijs

Aizvadītajā pavasarī, pārceļoties uz NHL klubu Kolumbusas "Blue Jackets", Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins savai mīļotajai Aleksandrai apsolīja, ka uzdāvinās kucēnu. Tas arī tika izdarīts – Elvis un Aleksandra ir saimnieki suņukam Happy Koby jeb Laimīgajam Kobijam.

Suņuks pasaulē nācis 2019. gada 15. februārī, bet jau 24. aprīlī tapa tā konts happy_koby. Tā pirmais ieraksts bija: „Sveiki, es esmu Kobijs un esmu nedaudz kaitinošs tīrradnis.”

View this post on Instagram

Hi I’m Koby and I’m a little annoying nugget 🖤

A post shared by Koby (@happy_koby) on

Tagad Kobijam ir vairāk nekā 3700 sekotāju, un nepilna gada laikā publicēti vairāk nekā 60 vēstījumi. Tajos suns (pareizāk sakot – viņa saimnieki) stāsta, kā viņam klājas, kur pabijis, ko dara mamma un tētis (Aleksandra un Elvis), izstāsta, ka devies uz arēnu, lai redzētu, kā spēlē tētis, lepojas, ka viņam ir savs komandas "Blue Jackets" krekliņš... Un jāteic, ka Happy Koby ieraksti ir gan interesanti, gan arī patiešām asprātīgi.

Ikaunieces smukie kaķi

Slavenā Latvijas vieglatlēte Laura Ikauniece ir saimniece diviem skotu nokareno ausu kaķiem, un 2018. gada 22. janvārī tapa "Instagram" konts cutiesfromlatvia, kurā pirmais ieraksts vēstīja: „Sveiki, es esmu Lia, un fonā ir mans kaķēns Eli!”

Toreiz titulētā daudzcīņniece atzina, ka doma par savu mīluļu profilu izveidošanu sociālajos tīklos radās tāpēc, ka pēc viņai veiktās operācijas bija daudz brīvā laika.

Laura Ikauniece par saviem kaķiem teica, ka Lia ir ļoti mīļa un sabiedriska kaķene, kura no saimnieces neatpaliek ne soli un vienmēr grib, lai viņu nēsā rokās. Savukārt Eli ir Lias kaķēns, kuram patīk daudz ēst un gulēt. Diemžēl 2018. gada 30. martā Lia devās citos rotaļu laukos, taču Eli nepalika viens – visai drīz Laura iegādājās vēl vienu skotu nokareno ausu kaķēnu Luna. Viņu kontam cutiesfromlatvia šobrīd ir 772 sekotāji, un divu gadu laikā veikti 215 vēstījumi, kuros var sekot, kā Ikaunieces kaķēni izauguši par skaistiem kaķiem.

Kurucs un viņa kucēns Busja

NBA komandā Bruklinas "Nets" spēlējošais basketbolists Rodions Kurucs pirms vairākiem mēnešiem kļuva par saimnieku kavaliera karaļa Čārlza sarkanajam spanielam Busjai, un jau 7. decembrī kucītei bija instagrama konts businjka_.

Kaut arī pašam basketbolistam "Instagram" ir vairāk nekā 40 000 sekotāju, viņa kucītei šobrīd tikai 116. Busiņka pāris mēnešu laikā „veikusi” vien astoņus ierakstus, kuros redzams, kā mīlīgais kucēns rotaļājas, kā arī – ka viņam uzšūta pat īpaša jaciņa ar sava saimnieka spēlētāja numuru 00.

Baško godalgotais Vudijs

„Sveiki! Mani sauc Vudijs. Es esmu gandrīz divus gadus vecs, ļoti draudzīgs un jautri mīlošs, un es ļoti priecājos satikt jaunus draugus,” – ar šādu ierakstu 2018. gada 17. maijā debitēja "Instagram" konts vudijs_chocolate_lab.

Tas pieder šokolādes brūnajam Labradoras retrīveram Vudijam, kura saimniece ir nu jau bijusī Latvijas izlases basketboliste Gunta Baško. Vudijs ir ļoti titulēts suns – dzīvnieku izstādē atzīts par labāko retrīveru Baltijā 2019. gadā –, bet savā "Instagram" kontā veicis 29 ierakstus. Viņam ir 277 sekotāji, bet pats seko 422 "Instagram" kontiem, kā vidū ir daudzu citu suņu profili.

Rakovskas milzīgais draugs

2018. gada pavasarī Agnese Rakovska kļuva par saimnieci vācu dogam Kanēlim. Par augumā raženo suni dziedātāja toreiz izteicās: „Mēs ar draugu diezgan ilgi domājām, kādas šķirnes suni gribētu. Vēlējāmies arī tādu, kas varētu būt labs sargsuns. Lai mūs aizstāvētu.”

Agnese Rakovska un viņas jaunais mājdzīvnieks Kanēlis

Dziedātāja Agnese Rakovska un viņas jaunais mājdzīvnieks - vācu dogs Kanēlis, kuram nesen atzīmēta četru mēnešu jubileja.

gallery icon
11

Žurnālam "Kas Jauns" Agnese tad stāstīja, ka Kanēlis visu dienu ir kopā ar viņu – gan pastaigās, gan ierakstu studijā. „Šis suns cilvēkos raisa tik daudz neviltoti pozitīvu emociju, ka dažkārt pat nevaru normāli pa ielu paiet. Mani cilvēki neatpazīst, bet Kanēlis ir īsts magnēts. Cilvēki pat pāri ielai pie viņa skrien, lai apskatītu tuvumā un paglaudītu,” lepojās Agnese, kura 2018. gada 25. jūnijā izveidoja Kanēlim "Instagram" kontu cinnamongd. Tagad tam ir 486 sekotāji un veikti 73 ieraksti.

Jūtūberes Ozoliņas haskijs Marija

View this post on Instagram

Walking in the park with mom 🐺🌲

A post shared by Marija (@marijathehusky) on

Mākslas zinātniece, modes blogere un populāra "YouTube" kanāla veidotāja Anete Ozoliņa jau desmit gadus par savu meitiņu sauc haskija šķirnes suni Mariju.

Marija ir ap 12 gadu vecs suns, kurš jau vairāk nekā trīs gadus var lepoties ar "Instagram" kontu marijathehusky. Tas izveidots 2016. gada 26. oktobrī, tam ir 850 sekotāju, un tajā publiskotas 46 patiešām skaistā haskija fotogrāfijas.

Jorana zvaigzne Tabo

„Sveiki! Esmu Tabo – latviešu suns! Noklausies manu jauno dziesmu!” tā savus sekotājus "Instagram" kontā tabothedog uzrunā Latvijā dzīvojošā vācieša Jorana Šteinhauera suns.

Mūziķis kopā ar Tabo ir vairāk nekā pusotru gadu – Jorans mazo suņuku noskatīja Ozolnieku dzīvnieku patversmē "Ķepu ķepa". „Tabo rada manī miera sajūtu, esmu empātisks, jūtīgs, un suns man šādi palīdz,” par savu draudziņu stāsta Jorans.

Kopš 2018. gada 14. jūlija Jorana suņukam ir arī "Instagram" konts ar teju trīssimts sekotājiem un 64 vēstījumiem, kur Tabo padalās ar saviem piedzīvojumiem. Bet aizvadītajā gadā Jorans viņam veltīja dziesmu ar kārtējo lipīgo meldiņu "Mans suns ir letiņš". Dziesmā sunītis saukts par draugu, par īstu latvieti un cīnītāju, kurš var apēst šašliku.

Patrishas Nellija

Jaunā dziedātāja Patrisha, īstajā vārdā Patrīcija Ksenija Cuprijanoviča, par sevi teic, ka viņa ir gan suņu, gan kaķu, gan zaķu cilvēks. Un viņai ar draugu Edgaru Viļumu ir no dzīvnieku patversmes paņemtais suns, kuram ir "Instagram" konts nellija.nelle.

Tas izveidots tikai šā gada 3. janvārī, un pirmais ieraksts vēsta: „Čau! mani sauc Nellija, mani draugi mani sauc par Nelli. Man tikko palika gads! Man patīk skriet, sagrauzt lietas un pieprasīt mīlestību. Es dievinu mežus!” Nelija pavisam publiskojusi 21 vēstījumu, un pusotra mēneša laikā suns ticis jau pie 78 sekotājiem.

Betas Beidz pekinietis Pūčs

Nupat Eirovīzijas nacionālajā atlasē "Supernova 2020" iepazītās vadītājas Betas Bērziņas jeb populārās jūtūberes Betas Beidz sunim Pūčam arī ir "Instagram" konts.

Betai Pūčs ir kopš 2018. gada nogales, un šo suņuku viņa kopā ar toreizējo draugu Jāni paņēma no patversmes. 2018. gada Ziemassvētkos arī tapa pekinieša konts poochthebestboy. Misters Pūčs, tāpat kā viņa saimniece, sociālajos tīklos ir ļoti populārs. Pūčam ir vairāk nekā 2604 sekotāju, taču kā vēstījumu paudējs Pūčs ir paslinks – gada laikā publicēti tikai 36 ieraksti.

Pats populārākais suns pasaulē!

Kāpēc mājdzīvnieku saimnieki to dara? Kāpēc viņi saviem mīluļiem izveido kontus sociālajos tīklos? Viens no iemesliem – saimnieks ar savu lolojumu ir tik ļoti apsēsts, ka ar šo mīlestību un fotogrāfijām vēlas padalīties ar citiem. Taču pats galvenais iemesls, kāpēc saimnieks savu suni, kaķi vai jenotu vēlas padarīt par zvaigzni, ir pavisam praktisks – jo vairāk sekotāju "Instagram", jo lielāks materiālais labums saimniekam atlec.

Tipisks piemērs tam ir pomerāniešu sugas suņuks Džifs, kas jau vairākus gadus tiek atzīts par populārāko dzīvnieku "Instagram" – viņa 2015. gada 26. augustā izveidotajam kontam jiffpom ir 9,8 miljoni sekotāju, kas priecājas par publiskotajām Džifa fotogrāfijām.

View this post on Instagram

@dolphinscheer #NEvsMIA 🐬💗🎉

A post shared by jiffpom (@jiffpom) on

Pomerānietis Džifs ir tik mīlīgs, ka viņu var sajaukt ar plīša rotaļlietu. Viņa "Instagram" kontā redzams, ka ar suņuku iepozējusi ne viena vien pasaules zvaigzne. Turklāt sunītim ir savs konts sociālajā platformā "Facebook", viņam pieder arī vairāki Ginesa rekordi.

View this post on Instagram

💗

A post shared by jiffpom (@jiffpom) on

Džifs ir tik populārs, ka jau izveidota rotaļlietu kolekcija – plīša suņuki Džifi no veikalu plauktiem tiekot izķerti vēja ātrumā. Džifs arī filmējies dziedātājas Keitijas Perijas dziesmas "Dark Horse" videoklipā.