2020. gada 24. janvāris, 05:33

Bebrenes pagastā adītās vilnas zeķes un mices triumfē Milānas modes nedēļā

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Šomēnes Ilūkstes novada Bebrenes pagasta čaklo adītāju darinātās vilnas zeķes un mices slavu ieguva uz Milānas modes nedēļas skates mēles, kur tika demonstrēta pasaulslavenā britu modes dizainera Nīla Bareta jaunā kolekcija nākamajai rudens/ziemas sezonai. Uz mēles kāpa modeļi, tērpušies Ilūkstes novada Bebrenes pagastā adītajās rakstainajās vilnas zeķēs un cepurēs.

foto: scanpix
“Neil Barrett” rudens/ziema 2020/2021 skate Milānas vīriešu modes nedēļā.

Sēlijas rokdarbu mīļotāju kopas “Māra” vadītāja Marija Baltmane pagasta mājaslapā manabebrene.lv raksta: “Pirms desmit gadiem – 2010. gada 13. janvārī – piecas rokdarbu mīļotājas sanācām Bebrenes pagasta mājā, lai kopā sāktu šķetināt kamolīšus, musturot cimdus un zeķes.

foto: Jonas Gustavsson/Sipa USA/ Vida Press
“Neil Barrett” rudens/ziema 2020/2021 skate Milānas vīriešu modes nedēļā.

Aicinājām jaunas dalībnieces mūsu pulciņā. Bijām atvērtas un draudzīgas. Starp mums veidojās siltas ģimeniskas attiecības. Nodēvējām sevi par “Mārām” - Māras zemes Karalienes godam. Katras sezonas beigās veidojām izstādes, aicinot un gaidot katru, kuram patiktu, radās kopīgi projekti, kopīga draudzība ar amata māsām citos novados.

foto: scanpix
“Neil Barrett” rudens/ziema 2020/2021 skate Milānas vīriešu modes nedēļā.

Uzplaukām, kad mūsu vadību pārņēma Olga Dogžina – skolotāja ar daudzpusīgām prasmēm, enerģiska, darbīga, cilvēkus mīloša. Mūsu prasmes, varēšana un intereses kļuva arvien plašākas. Izdevām divas apjomīgas rokdarbu grāmatas – „Augšzemes musturi” un „Bebrenes Māras”.

(Mūsu adītājas) Ināras Diņģeles dēls Māris noorganizēja interneta veikaliņu. Ināras etnogrāfiskie cimdi un zeķes radīja interesi plašajā pasaulē. Ināras, arī Marijas Tītas adījumi aizceļojuši uz 21 valsti. Ināras adījumus pamanīja Milānas modes nama dizaineri.

foto: Jonas Gustavsson/Sipa USA/ Vida Press
“Neil Barrett” rudens/ziema 2020/2021 skate Milānas vīriešu modes nedēļā.

Pienāca uzaicinājums uzadīt četrus zeķu pārus un vienu cepuri. Tie tika pozitīvi novērtēti. Sekoja pasūtījums - mēneša laikā uzadīt 20 zeķu pārus un sešas cepures. Ļoti skrupulozas prasības. Tika atsūtīti raksti, krāsu paraugi, izmēri precīzi centimetros. Ināra uzadīja 13 zeķu pārus un piecas cepures, desmit zeķu pārus uzadīja Marija Tīta, Elita Boguša un Olga Dogžina.

Rokdarbnieču adījumi – rakstainas vilnas zeķes un cepures 11. janvārī piedzīvojušas uznācienu pasaulslavenā angļu modes dizainera Nīla Bareta modes skatē Milānā, kurā atrādītas nākamās rudens/ziemas sezonas modes aktualitātes. Tagad internetā var skatīt "Neil Barrett" modes nama modeļus un modeles, demonstrējot Sēlijas izcilo adītāju darinātās zeķes un cepures.

foto: Jonas Gustavsson/Sipa USA/ Vida Press
“Neil Barrett” rudens/ziema 2020/2021 skate Milānas vīriešu modes nedēļā.

„Māras” atplaukst smaidā un sadodas vēl ciešāk izpalīdzībā, draudzībā, labvēlībā un vēl ņiprāk kustina adāmadatiņas un ritina kamolīšus. Mēs joprojām esam atvērtas. Mums var piebiedroties, lai gūtu radīšanas prieku un draudzīgu kopābūšanu”.

Bebrenes adītāju zeķes un cepures "Neil Barrett" skatē rudens/ziema 2020/2021 Milānas modes nedēļā

Janvārī Ilūkstes novada Bebrenes pagasta čaklo adītāju kopas “Māra” darinātās vilnas zeķes un mices slavu ieguva uz Milānas modes nedēļas ...

gallery icon
13

Nīla Bareta 2020./2021. gada rudens/ziemas kolekcija ar rakstainajām vilnas zeķēm un cepurēm no Sēlijas:

Nīls Barets ir ievērojams modes dizainers, drēbnieks jau ceturtajā paaudzē, kurš savu karjeru veidojis, modelējot vīriešu apģērbu minimālisma stilā. Pēc studiju beigšanas viņš uzreiz tika pieņemts darbā modes namā “Gucci”, kur kļuva par vecāko vīriešu modes dizaineri. Pēc tam viņš kļuva par modes nama “Prada” dizaina direktoru. Viņa veidotā vīriešu apģērbu kolekcija apvieno greznus audumus, itāļu drēbnieku meistarību, augsto tehnoloģiju sporta apģērbu un tālredzīgu pieeju mūsdienu cilvēka garderobei. Tagad viņš veido pats sava apģērbu zīmola – “Neil Barrett” kolekcijas gan vīriešiem, gan sievietēm.

Nīla Bareta zīmola apģērbu ir iecienījušas tādas pasaules slavenības kā Breds Pits, Džastins Timberleiks, Andželīna Džolija, Madonna un citas.