foto: EPA/Scanpix
Austrālijas ugunsgrēku faktors: "Versace" modes nams atsakās izmantot ķenguru ādu
2020. gada 16. janvāris, 13:03

Austrālijas ugunsgrēku faktors: "Versace" modes nams atsakās izmantot ķenguru ādu

Jauns.lv / LETA

Slavenais itāļu brends “Versace” paziņojis, ka turpmāk vairs neizmantos ķenguru ādu savos produktos. Šāds lēmums pieņemts pēc aktīvas dzīvnieku tiesību aizstāvju kampaņas.

foto: EPA/Scanpix

Kā vēsta “Independent”, itāļu dzīvnieku tiesību aizstāvju grupa “LAV” rīkojusi kampaņas slaveniem modes namiem, lai tie ieviestu aizliegumu izmantot ķenguru ādu savās kolekcijās.

Dzīvnieku tiesību aktīvisti apgalvo, ka vairāk nekā divi miljoni ķenguru gadā tiek nogalināti komerciāliem nolūkiem. Tāpat miljoniem dzīvnieku gājuši bojā Austrālijas ugunsgrēkos, radot nopietnus draudus ķenguru populācijai. 

foto: Vida Press

“Mēs ar Versace sazinājāmies elektroniski un viņi apstiprināja, ka pārtrauc izmantot ķenguru ādu. Mēs to uzskatām par atbildības žestu vairāk kā jebkad,” sacījusi “LAV” pārstāve.

Eiropas Savienība ir Austrālijas lielākais ķenguru gaļas un ādas tirgus.

“Mēs rādījām kompānijām attēlus un video, kur redzams, cik brutālā veidā ķenguri tiek nogalināti. Viņi izprata situāciju un, iespējams, nepiešķīra pārāk lielu nozīmi faktam, ka izmanto ķenguru ādu,” piebildusi dzīvnieku tiesību aktīviste. 

foto: CAMERA PRESS/Joanne Davidson / Vida Press
Donatella Versače.

"Versace" modes nama radošā direktore Donatella Versače sacījusi, ka nevēlas nogalināt dzīvniekus, lai radītu modi. "Tas nešķiet pareizi," viņa piebildusi.

Jau vēstīts, ka Austrālijas meža ugunsgrēkos, kam ilguma un intensitātes ziņā nav precedenta, kopš septembra dzīvību zaudējuši 28 cilvēki un, kā tiek lēsts, miljoniem dzīvnieku.

Nodeguši 2000 māju, izdegušas 10 miljonus hektāru lielas platības. Tikai Jaundienvidvelsā vien ceturtdien bija 30 nekontrolēti ugunsgrēki.

Skati, kas liek sirdij sažņaugties: Austrālijā uguns iznīcina miljoniem dzīvnieku

gallery icon
24

Vairāki meža ugunsgrēki izraisīti tīši, vienlaikus Austrālijas sabiedrībā turpinās asas debates starp tiem, kas katastrofālajos ugunsgrēkos vaino ļaunprātīgos dedzinātājus, un pretēja viedokļa paudējiem, kas ir pārliecināti, ka ugunsnelaimē vainojamas klimata izmaiņas.

Austrālijā notiek lielākā masveida evakuācija tās vēsturē

gallery icon
28

Valdības partijas likumdevējs Džordžs Kristensens sociālajos medijos paudis, ka lielākos ugunsgrēkus izraisījuši ļaunprātīgie dedzinātāji, noraidot versiju, ka ugunsgrēkos vainojamas cilvēka izraisītas klimata izmaiņas.