Hercogiene Ketrīna diplomātiskajā pieņemšanā 2019. gada decembrī

gallery icon
9
2019. gada 14. decembris, 06:05

Hercogiene Ketrīna atkal liek galvā princeses Diānas mīļāko kroni

Jauns.lv

Kembridžas hercogiene Ketrīna nesen apmeklējusi diplomātisko pieņemšanu, kas rīkota Bekingemas pilī. Viņa bija modes nama „Alexander McQueen” velveta kleitā, pie tērpa spraudusi piespraudi, kas apliecina īpašu labvēlību no karalienes, bet galvā likusi princeses Diānas mīļāko kroni ar pērlēm un briljantiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Vida Press
Hercogiene Ketrīna diplomātiskajā pieņemšanā Bekingemas pilī šā gada 11. decembrī.

Kembridžas hercogiene Ketrīna svinīgajā pieņemšanā pievienojās savam vīram princim Viljamam un citiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem. Šis ir gadskārtējs „white tie” (dāmām obligāta ierašanās garajos vakartērpos, bet kungiem smokingos un ar baltu tauriņu) bankets un viens no svarīgākajiem karaliskās ģimenes saviesīgo pasākumu kalendārā.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Arī pērn decembrī uz diplomātisko pieņemšanu Bekingemas pilī hercogiene Ketrīna bija rotājusies ar princeses Diānas „Lover’s Knot” diadēmu. Tērpusies viņa bija modes nama „Jenny Packham” vakarkleitā.

Ketrīna svinīgajai pieņemšanai bija izvēlējusies tumši zilu samta vakarkleitu, ko darinājis viens no viņas iecienītākajiem modes namiem – „Alexander McQueen”. Prinča Viljama sieva tērpam bija pieskaņojusi greznus auskarus un „Nizam of Hyderabad” kaklarotu, ko viņai no savas juvelierizstrādājumu kolekcijas šim vakaram aizdevusi pati karaliene.

Savu eleganto koptēlu Ketrīna bija papildinājusi ar kādu īpašu rotu – „Lover’s Knot” pērļu un briljantu diadēmu, kas savulaik piederējusi viņas vīramātei princesei Diānai. Lai gan Velsas princese savulaik atzinusi, ka šis kronis ir smags un tā nēsāšana reizēm radījusi galvassāpes, tas bija viņas vismīļākais no visiem. Arī hercogienei Ketrīnai šī diadēma ir favorīte. Viņa ar to rotājusies vairākkārt.

Diānas diadēma ar pērlēm un briljantiem

Diadēma ar pērlēm un briljantiem.

gallery icon
18

Šo pērlēm un briljantiem rotāto kroni princesei Diānai 1981. gadā pasniedza karaliene. Tā bija viņas dāvana vedeklai uz kāzām. Hercogiene Ketrīna ar lēdijas Dī mīļāko diadēmu pirmo reizi rotājās 2015. gada nogalē, kad apmeklēja diplomātisko pieņemšanu.

Kembridžas hercogiene Ketrīna pirmo reizi uzliek princeses Diānas mīļāko kroni

Uz pieņemšanu Bekingemas pilī hercogiene Ketrīna bija izvēlējusies matos iespraust diadēmu; un tā bija tikai trešā reize viņas augstajā statusā. ...

gallery icon
4

Šogad „Lover’s Knot” kroni hercogiene galvā likusi jau atkārtoti. Šā gada jūnijā viņa to bija izvēlējusies, apmeklējot valsts banketu, kas rīkots par godu ASV prezidenta Donalda Trampa vizītei. Arī šo valstiski svarīgo pasākumu viņa apmeklējusi „Alexander McQueen” darinātā vakartērpā, tikai baltā. Koptēlu viņa papildinājusi ar safīra un briljantu auskariem no Karalienes Mātes juvelierizstrādājumu kolekcijas.

Hercogiene Ketrīna apmeklē banketu par godu Donalda Trampa vizītei

gallery icon
8

Jūnijā bija arī pirmā reize, kad hercogiene Ketrīna izgāja sabiedrībā ar Karalisko Viktoriāņu ordeni, tumši zilo lentu ar goda piespraudi, ko viņai pērn pasniedza karaliene Elizabete II, godinot mazdēla sievas darbu un dedzību karaliskās ģimenes labā. Arī trešdienas vakarā viņa tērpu papildinājusi ar šo tumši zilo lenti.

Hercogienes tērpu diplomātiskajā pieņemšanā greznoja arī kāda īpaša un ārkārtīgi nozīmīga piespraude – karaliskās ģimenes ordenis, kas ir dzeltena lenta, ko rotā karalienes portrets ietvarā. Šo uzskata par vienu no īpašākajām rotām, ko karaliene jebkad devusi kādai no karaļnama dāmām. Līdz ar to šī piespraude simbolizē vislielākā goda izrādīšanu no monarha puses. Ar šo ordeni Ketrīna pirmo reizi rotājās pērn, apmeklējot banketu par godu Nīderlandes karaļpāra vizītei.

Hercogiene Ketrīna apmeklē valsts banketu par godu Nīderlandes karaļpāra vizītei

gallery icon
7

Hercogiene Ketrīna un diadēmas

Hercogiene Ketrīan ar diadēmu matos redzēta tikai sešos formālos pasākumos.

gallery icon
7
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās