foto: Mary Evans/Peter Akehurst/Scanpix
Implantu ievietošana sēžamvietā parādījusies arī Latvijā: kā šādus "uzlabojumus" vērtē vīrieši?
Dupša implantu ievietošanai esot arī riski, norāda speciālisti.
2019. gada 23. oktobris, 16:02

Implantu ievietošana sēžamvietā parādījusies arī Latvijā: kā šādus "uzlabojumus" vērtē vīrieši?

Jauns.lv

Lai gan lielu dibenu kults Latvijā neesot tik izplatīts kā citās valstīs, arī Latvijā esot dāmas, kas gatavas gulties zem skalpeļa, lai iegūtu kuplākas formas, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Plastiskais ķirurgs Jānis Zaržeckis implantu ievietošanu sēžamvietā apguvis Brazīlijā. Lai gan šī procedūra Latvijā neesot tik populāra, esot latvietes, kuras to izvēlas.

Dupša implantu ievietošanai esot arī riski. "Implants esot jāliek starp sēžas muskuli, ir grūts pēcoperācijas periods, sāpīgs, jo sēžas muskulis ir sēžas muskulis un ir sāpes, grūta staigāšana un sēdēšana," skaidro speciālists.

Sēžas operācija esot arī traumatiskāka nekā krūšu palielināšanas operācija. Ja gadās nonākt slimnīcā tad svarīgi brīdināt ārstus, lai jebkāda veida injekcijas netiktu veiktas dibenā, jo tādējādi var pārdurt implantu.

Implantu ievietošana sēžamvietā nav lēta. Jārēķinās esot ar aptuveni četriem tūkstošiem eiro. Vaicāt, kā vērtē dibenu palielināšanu, modes māksliniece Elita Patmalniece saka: “Es nezinu vai vajag palielināt. Mums jau visi samazina kaut ko. Tas atkal kaut kas jauns, ko dara."

Tikmēr ielās uzrunātie stiprā dzimuma pārstāvji atzīst, ka vīrieši tiešām mēdz vērtēt sievieti arī “pēc pēcpuses”. Ja sieviete izvēlētos veikt šādu korekciju un tas izskatītos gaumīgi tad iebildumu nebūtu.

Edvards: “Manuprāt, viss sākās ar personību, bet protams, fizioloģiskais aspekts visiem ir svarīgs. Es domāju, ka sievietēm arī vairāk patīk izskatīgākie vīrieši."

Statistikas datu par to, cik daudz Latvijā gadā tiek veiktas dibena palielināšanas operācijas nav, taču aptaujājot klīnikas secināts, ka tie ir aptuveni desmit līdz divdesmit gadījumi.

Operāciju, kurās tiek uzlabotas dibenu formas ar pašas sievietes tauku palīdzību nevis ievietojot implantu esot krietni vairāk. Tie jau ir vairāk nekā simts gadījumi katru gadu. Kā apgalvo Latvijas speciālisti, tauku šūnu pārstādīšanas neesot kaitīgas.

Implantus ievietojot pat kāju ikros un roku augšdelmos, taču vispopulārākā visā pasaulē joprojām esot krūšu implantu ievietošana. Pieprasīta esot arī tauku atsūkšana ar 3D metodi un ļoti liels pieprasījums esot arī pēc sejas formas uzlabošanas un lūpu palielināšanas.

“Viss tas mākslīgais ir drausmīgs, bet kaut ko jau savā mērā var palielināt, pamazināt. Nav jau slikti, lai cilvēks jūtās laimīgs, bet lai apkārtējiem nepaliek nelabi skatoties," atzina Patmalniece. 

Brazīlijas sievietes cīnās par skaistākā dibena titulu

7. augusta pēcpusdienā Brazīlijas lielākajā pilsētā Sanpaulu notika ikgadējais sēžamvietu skaistumkonkurss „Miss Bum Bum”, kurā pulcējās meitenes ar kupliem dibeniem.

gallery icon
93