Kurš latviešu zīmols patīk tev? Nobalso!
2015. gada 11. decembris, 13:51

Kurš latviešu zīmols patīk tev? Nobalso!

Jauns.lv

Atbalsti vietējos zīmolus un izsaki savu viedokli balsojot! Noslēdzot sezonu RīgaTV 24 raidījums "Tete-a-Tete ar Rīgu" , kuru vada kanāla personība Lelde Lietaviete, apbalvos talantīgākos un iedvesmojošākos jaunos latviešu zīmolu autorus.

Gada garumā raidījums ik nedēļu ir atspoguļojis vietējo uzņēmēju un mākslinieku izaugsmes stāstus, parādot, ka Latvija ir valsts, kurā ir daudz kreatīvu un iniciatīvas bagātu cilvēku. Lai pateiktos jaunajiem zīmolu autoriem par viņu mērķtiecīgumu un neatlaidību, kā arī iedvesmotu viņus darboties tālāk, īsi pirms Ziemassvētkiem notiks jauno talantu sumināšana. Skatītāji apbalvošanas cermoniju TV ekrānos varēs vērot gada pēdējā diennaktī 31.12 plkst. 20:30.

Balso par savu favorītu, sūtot zīmola nosaukumu, par kuru atdod savu balsi, uz teteriga@gmail.com

    ADI-HAI

ADI`HAI knitwear ir Latvijā ražotu adījumu zīmols. Zīmola pamatvērtības ir augsta kvalitāte, rūpīgs darbs, oriģināls un elegants dizains. Uzņēmums piedāvā modernus, košus un oriģinālus adījumus no augstākās kvalitātes materiāliem. Zīmola koncepts dalās divos virzienos, piedāvājot elegantus, unikālus un multifunkcionālus adījumus ikdienai , gan latvisko motīvu adījumu līniju, kurā izceļot mūsu tautas senās un neatkārtojamās vērtības, izmantotas Senlatviešu zīmes un Latvijas simboli.

Gads bijis veiksmīgs - darbnīca, kurā sākotnēji bija tikai 2 cilvēki, ar pašaizliedzīgu darbu ir izaugusi līdz lieliskai komandai.

•    VASKALA

Zīmols Vaskala piedāvā augstas kvalitātes ādas somas ar askētisku un mūsdienīgu dizainu. Vaskala zīmolu veido divas jaunas, radošas un talantīgas dizaineres - Ērika Rudika un Jekaterina Polanska. Katra soma ir augstākās kvalitātes roku darbs, kurā ir apvienotas latviešu ādas šūšanas tradīcijas, tikai labākie materiāli un pārdomāts, ērts un mūsdienīgs dizains.

Uzņēmuma mērķis ir atpazīstamības iegūšana ne tikai Latvijas, bet arī pasaules modes industrijā, piedāvājot augstākās kvalitātes ādas somas un aksesuārus ar mūsdienīgu un uzmanību piesaistošu dizainu.

•    FLASH YOU&ME

Flash You and Me ir apakšveļas zīmols, kam šomēnes apritēs divi gadi. Zīmols aizsākās ar pāru biksīšu kolekciju, kas ar rokām tika darinātas dizaineres Līvas Šteinas mājās. Uzņēmums ir paaudzies, taču individuālā pieeja saglabāta. Zīmolam ir plaša sieviešu veļas kolekcija ar dažādiem krūšturiem, biksītēm, zeķturiem, apakšveļas aksesuāriem. Piedāvājumam pievienojušies arī topi, bodiji, svārki un citi apģērba gabali.

Oktobra beigās zīmols debitēja Rīgas modes nedēļā, kur izrādīja jauno kolekciju. Šī gada vasarā tika pārstāvēts arī prestižajā Parīzes apakšveļas izstādē Salon International de la Lingerie, bet jau janvārī ir plāns tur doties vēlreiz, lai iekarotu starptautisku atpazīstamību.

•    MARA OPTIC

MARA koka saulesbrilles un optiskās brilles ir unikāls meistardarbs, lolots un auklēts no krāšņiem koku stumbriem. Krāsas, raksti, pieskāriens un materiāla siltums, viss 100% dabīgs. Koksnes gadskārtu zīmes un dabiskie toņi - no baltās kļavas līdz oranži sarkanīgajam padaugam. Koka saulesbriļļu un koka ietvaru dizaina pamatā ir vienkāršas formas un līnijas. Izgatavotas no rūpīgi izvēlētas koksnes.

Šogad izveidoti vairākas jaunas briļlu ietvaru formas, kā arī pilnveidoti izgatavošanas principi un palielinātas individuālo ietvaru formu iespējas.

•    BRUM BRUM

Brum Brum ir amortizējošs bērnu skrejritenīts. 2015. gadā ieguvis jaunus draugus lielākajā rotaļlietu izstādē pasaulē ''Shpielwarenmese''. Pieredzējis Berlīnes hipsteru pieskārienus velošovā ''Berliner Fahrrad schau'', kā arī kļuvis par apskates objektu ''Dizaina manifestācijas'' un ''Dizaina salas'' izstāžu stendos Latvijā. Šādā veidā apbraukājot pasauli, Brum Brums ieguvis arī labus apbalvojumus. Dizaina jomas piekritēji ritenīša stūres ragos kāruši Itāļu ''A’ Design Award'', Latviešu ''Adwards'' 1. pakāpes ordeni, Japāņu ''Good design award'' un nominējuši ''German design award''.

•    KOKA KALENDĀRS

Ģimenes uzņēmums, kas gatavo koka sienas dekorus - Koka Kalendārus.

Koka kalendārs ir lielisks palīgs un atgādinājums ikkatrai ģimenei vai kolektīvam par nozīmīgajiem un īpašajiem datumiem.   

Gada laikā ir iepriecinātas vairākas ģimenes gan Latvijā, gan ārpus tās, taču lielākais lepnums ir par pirmo korporatīvo pasūtījumu! Izpildot līdz šim lielāko pasūtījumu, pierādīts kā sev, tā arī pasūtījuma veicējiem, ka zīmols spēj tikt galā arī ar apjomīgiem pasūtījumiem pat pirms plānotā termiņa. Koka Kalendārs ticis arī pie funkcionāla, personalizēta izmēra, iepakojuma un informatīviem bukletiem!

•    ULMAŅBIKSES

.Ulmaņbikses ir otreizējās apģērbu pārstrādes zīmols, kas galvenokārt nodarbojas jau gatavu divu bikšu pārveidi ērtās ofisa harēmbiksēs, jeb ņinzu biksēs. Ulmaņbikses pārveido bikses gan lieliem gan maziem.

Šajā gadā aizvadīta fantastiska Ulmaņbikšu  fotosesija, kur kā modeļi iejutās Kaspars Kambalaun Marta Selecka, fotogrāfēja Artūrs Kondrāts. Radīts jauns Ulmaņbikšu produkts, " jeb uzvelc bikses mugutā" , lina krekls no divām lina biksēm. Ulmaņbiksēm jauns izaicinajums bijis privāts pasūtijums-kāzu tērpi pārim no otreizzējiem materiāliem.

•    RAIN:IS

RAIN:IS uzskata, ka lietainā un drēgnās dienās ir desmitiem iemeslu, lai ietu dabā un baudītu katru diennakts doto mirkli. 2015.gadā zīmols izstrādājis 3 kolekcijas (RAIN:IS Regular, RAIN:IS Summer, RAIN:IS Adventure) un nostabilizējuši 8 produktus (lietus apmetnis, lietus jaka, mugursomas pārvalks, bērnu velo sēdekļa pārvalks, velo sēdekļa pārvalks, velo-jostas soma, lietus kāju pārvalki, lietus bikses), ko tagad iespējams iegādāties 6 veikalos Rīgā un vienā Cēsīs, arī 2 „online” veikalos kā arī Etsy.com.

•    AGATE RUBENE

Zīmols AGATE RUBENE piedāvā unisex apģērbu, kura apdrukas veidotas iedvesmu smeļot Latvijas dabā un mūsu folkloras motīvos, bet piedāvājot jaunu skatījumu uz latviešiem pazīstamo.

Šī gada laikā radīta pirmā zīmola capsule kolekcija, radīta oriģināla unisex apģērbu kolekcija ar autores Agate Rubenes veidotām ilustrācijām. Šobrīd zīmola preces iespējams iegādāties gan Latvijas dizaina preču veikalos gan Barselonas konceptveikalā VAR. Šogad tiks atvērta arī zīmola mājaslapa un interneta veikals.

•     FELTSTYLE

Zīmola Feltstyle idejas autors ir Dzintars Belogrudovs. Veidojot zīmolu tas bija liels izaicinājums un risks: atrast jaunu pielietojumu vissenākajam neaustajam materiālam - vilnas filcam.  Šai laikā Feltstyle komandai ir izdevies ieviest tirgū pilnīgi jaunus dizaina produktus - filca somas un aksesuārus un atjaunot filca popularitāti Latvijā.

2015. gads Feltstyle zīmolam bija grūts, lielu pārmaiņu gads, taču kopumā ļoti veiksmīgs. Ģeopolitiskās situācijas iespaidā gada pirmajā pusē iestājās krīze-krasi samazinājās apgrozījums, aizvērās vairākas tirdzniecības vietas. Tomēr zīmols spēja noturēties virs ūdens, pilnībā atjaunot modeļu sortimentu, atrast jaunus realizācijas ceļus un partnerus, pārcelties jaunās telpās un pat nedaudz kāpināts iepriekšējā gada apgrozījums.

•    TUNANA

TUNANA ir vigvamu darbnīca, kas piedāvā tekstila izstrādājumus bērnistabai. Sākonēji tās bija tikai teltis (vigvami), bet šobrīd darbnīca uz pasūtījumu šuj spilvenus, spilvendrānas, karodziņu virtenes, gultas veļu un citas tekstila preces bērnu interjeram, kā arī ražo mēbeles bērnistabai.

Šī gada lielākais sasniegums - nodrošināt papildus darbavietas radošiem un uzņēmīgiem cilvēkiem. Oktobrī TUNANA prezentēja CHUUCH Māju, kas ir bērnu gulta mājas formā. Tā tik publicēta arī žurnāla DEKO novembra numurā. Pasūtītāju vēlmes attīstīja šo virzienu un tiek ražotas netikai gultas, bet arī plauktiņi mājas formā.

•    BUTELJONS

Otrreizējās pārstrādes darbnīcā Buteljons stikla pudeles tiek pārvērstas skaistos un noderīgos priekšmetos – lietotā stikla tara iegūst jaunu formu, pielietojumu un citu dzīvi. Prasmīgu meistaru rokās pudeles pārtop par glāzēm, kausiem, vāzēm, šķīvjiem, svečturiem, lampām un citiem stikla dizaina un praktiskiem priekšmetiem.

Aizvadīto gadu var raksturot kā stabilitātes gadu, kas ļāvis apzināt pastāvīgo klientu vēlmes, kā arī saprast izaugsmes iespējas.

•    BUG TAURIŅI

„Bug Wooden Accessories” ir modes aksesuāru zīmols, kura radošā komanda strādā ar mērķi popularizēt koka aktualitāti mūsdienās un paplašināt koka pielietojumu modes aksesuāru vidē.

Aizvadītajā gadā ir izveidota jauna kolekcija ar nosaukumu “Bruņas”, kurā venges koks tiek kombinēts ar sudraba un tērauda detaļām, kā arī izveidoti jauni aksesuāri sievietēm – auskari, rokassprādze un somiņa.

•    MALVĪNE

Malvine.lv rotu, aksesuāru un apģērbu zīmols, kurā apvienojas sociālā pienākuma sajūta ar valkājamu mākslu.  

2015-tais pagājis attīstībā - pirmo reizi sejā iepazīstot pircējus ārpus Latvijas mūzikas festivālā Viļņā, pirmā sadarbības kolekcija ar kādu citu Latvijas zīmolu, pirmo reizi Malvine.lv rotas nopērkamas veikalā ārpus Latvijas - Parīzes centra butīkā. Visam cauri stabila attīstība un liels prieks par aizvien vairāk rotu mīļotājiem tepat Latvijā.

•    ZVĒRU DĀRZS

Zvēru dārzs ir divu cilvēku prieka projekts. Tā ir mīlestība un cieņa pret dabu, kas ielikta zvēru un augu grafikās, rotājot apģērbu un interjera priekšmetus.

2015. gads Zvēru dārzā ir bijis ļoti piepildīts. Esošajai zvēru saimei gada laikā ir piepulcējušies 13 jauni zvēru dizaini. Darbojoties tikai otro gadu ir izstrādāti Zvēru dārza t-kreklu un džemperu līnija gan sievietēm, gan vīriešiem, kā arī vasaras kleitas sievietēm. Tāpat ir papildinājies Zvēru dārza porcelāna trauku klāsts. Jauno produktu izveide ir veicinājusi to, ka šobrīd Zvēru dārzs ir pieejams vairāk nekā 10 veikalos Rīgā, Valmierā, Cēsīs, Jelgavā un Jūrmalā. Zvēru dārza produkti paspējuši paciemoties arī Japānā un Beļģijā latviešu radīto dizainu izstādēs.


Regīna Zommere / Publicitātes foto