foto: Facebook
FOTO: ekonomikas ministra padomnieka Pāvela Rebenoka ekstravagantais dzīvesstils
Rebenoka vājība ir dārgi pulksteņi.
2019. gada 18. maijs, 06:12

FOTO: ekonomikas ministra padomnieka Pāvela Rebenoka ekstravagantais dzīvesstils

Žurnāls "Kas Jauns"

Kopš šā gada februāra par ekonomikas ministra Ralfa Nemiro padomnieku ir kļuvis zvērināts advokāts un Nemiro bijušais advokātu biroja partneris Pāvels Rebenoks.

Nogalinātā advokāta Pāvela Rebenoka ekstravagantais dzīvesstils

Kopš šā gada februāra par ekonomikas ministra Ralfa Nemiro padomnieku ir kļuvis zvērināts advokāts un Nemiro bijušais advokātu biroja partneris ...

gallery icon

Nemiro viņu iecēlis arī dāsni atalgotajā Rīgas brīvostas valdē kā Ekonomikas ministrijas pārstāvi, tāpat viņš turpina darboties kā zvērināts advokāts, kā arī kopā ar savu kompanjonu Mārtiņu Krieķi un nelaiķa Valērija Maligina meitu Irinu Maliginu vada nodibinājumu Valērija Maligina fonds. Esot ekonomikas ministra padomnieka amatā, pēc AS Olainfarm akcionāru sapulces šā gada aprīļa sākumā viņam pret savu gribu nācās šķirties no augstā un ievērojamus ienākumus nesošā AS Olainfarm padomes priekšsēdētaja amata.

foto: LETA
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro. Tieši viņam padomus sniedz zvērināts advokāts un Nemiro bijušais advokātu biroja partneris Pāvels Rebenoks.

Trešo daļu no turības glabā skaidrā naudā

Kļūstot par Rīgas brīvostas valdes locekli, Rebenokam nu ir pienākums iesniegt valsts amatpersonas deklarāciju, kas tikai daļēji atsedz viņa ekstravagantā dzīvesveida aisberga daļu. Rebenoks deklarējis, ka viņam šā gada 26. februārī kontos dažādās Latvijas bankās un Valsts kasē bijuši naudas līdzekļi kopumā 137 350,18 eiro apmērā, bet skaidrā naudā bijuši 45 000 eiro un 7 000 ASV dolāri. Jaušams, ka Rebenoks izvēlējies vairāk nekā trešo daļu no savas turības glabāt skaidrā naudā, par kuras aprites ierobežošanu šobrīd aktīvi cīnās valdība, kurā vienam no tās pārstāvjiem Rebenoks sniedz padomus.

foto: Facebook
Pāvels Rebenoks pozē pie spožas BMW automašīnas.

Ievērojamie skaidrās naudas uzkrājumi neliecina, ka Rebenoks būtu ieklausījies sevis konsultētās valdības uzstādījumos un mērķos.

Vēl Rebenoks deklarējis, ka viņam pieder trīs nekustamie īpašumi Rīgā, ir privātais pensiju fonds, kā arī 2016. gadā ražots un pērn īpašumā reģistrēts BMW 730D limuzīns, kam šā brīža vērtība lēšama ap 40 000 eiro un ko Rebenoks ir lepni atrādījis publiski arī savos sociālajos tīklos.

foto: Facebook
Rebenoks ir aizrautīgs ceļotājs. Te viņš ar draugu Dubaijā pie slavenās viesnīcas Burj Al Arab.

Tāpat Rebenoks deklarējis, ka viņam pieder daļas AS Grindeks un AS Olainfarm. Jau izsenis ir zināms, ka Rebenoks ir Lipmanu ģimenes advokāts. Viņš aizstāvējis ne tikai Grindeks, bet arī pašu Lipmanu ģimeni. Taču pēc Olainfarm lielākā akcionāra Valērija Maligina nāves, iespējams, turpinot pārstāvēt arī Lipmana intereses, Rebenoka vārds parādījās arī pie Maligina mantojuma sadales, sākotnēji pieslēdzoties pie Maligina atraitnes Elīnas Maliginas, bet pēcāk atrodot kopēju valodu ar Irinu Maliginu, kura ir Valērija Maligina atstātā milzu mantojuma trešās daļas mantiniece. Rebenoks pat paspēja būt par Olainfarm padomes priekšsēdētāju, vienlaikus nespējot saraut saites ar otru farmācijas milzi Grindeks. Šā gada Medicīnas balvā 2018 tika uzņemta kāda fotogrāfija, kurā redzams pats Lipmans, Rebenoks un Irina Maligina. Šī fotogrāfija apliecina Rebenoka labās attiecības ar Lipmanu. Visticamāk, draudzība ar Latvijas farmācijas milžiem arī spējusi nodrošināt Rebenoka turību un ekstravaganto dzīvesstilu.

foto: Facebook
Veterinārārsts Ingus Balandins, Irina Maligina un Pāvels Rebenoks.

Ceļojumi ar vērienu

Rebenokam pieder arī daļas SIA Frančeska VET. Šā uzņēmuma valdes loceklis un lielākais akcionārs ir veterinārārsts Ingus Balandins. Savulaik Irina Maligina žurnālam Kas Jauns apliecināja, ka Balandins ir viņas jaunais draugs un lielākais balsts smagajā laikā pēc tēva pēkšņās zaudēšanas. Tolaik abi kopā ēda austeres, un bija jaušams, ka Irina vēlējās dot mājienu, ka starp viņiem pastāv ne tikai draudzīgas, bet arī romantiskas attiecības.

foto: Facebook
Abi vīrieši – kopīgā SIA īpašnieki – priecājas par čivavas šķirnes suņukiem.

Ielūkojoties Rebenoka un Balandina sociālo tīklu kontos, atklājas, ka arī abiem kungiem ir īpaši draudzīgas attiecības. Puišu bilžu galerijas sociālajos tīklos liecina, ka nereti abi pavada kopā laiku ceļojot, abiem ir kopīgi izbraucieni ar velosipēdu, abi priecājas par vieniem un tiem pašiem čivavas šķirnes suņukiem. Tāpat abus saista mīlestība pret dārgiem pulksteņiem un mazliet arī briljantiem: viņu rokas nereti rotā Rolex un citas markas pulksteņi, kas bildēs tiek netieši izcelti, kā arī gredzeni ar briljantiem un kopējās bildēs tie vairāk tiek slēpti nekā atklāti.

foto: Facebook
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro un viņa padomnieks Pāvels Rebenoks Parīzē.

Pāvels Rebenoks ir aizrautīgs ceļotājs. Varētu šķist – kas tur liels, tomēr sociālajos tīklos atspoguļotās bildes liecina, ka teju katrs no ceļojumiem ir ar vērienu: te Dubaija un ūdens pelde baseinā slavenās viesnīcas Burj Al Arab Jumeirah teritorijā. Starp citu, vienas nakts uzturēšanās cena šajā viesnīcā ir, sākot no viena tūkstoša eiro. Te īsa atpūta Šveices pilsētā Cīrihē, kas slavena ar dzīves dārdzību. Te uzturēšanās Londonas viesnīcā The Ritz London, kur apmešanās uz vienu nakti izmaksā vismaz 800 eiro. Vēl Rebenoks šogad un pērn paspējis pabūt vismaz Stambulā, Madridē, Berlīnē, Prāgā, Vīnē, Viļņā, Poznaņā un Sanktpēterburgā, liecina paša publicētā informācija.
Vērtējot kopumā Rebenoka dzīvesveidu, jaušams, ka viņš, kļūstot par ekonomikas ministra padomnieku, ir ierindojies ekstravagantāko valstsvīru topa galvgalī gan ar saviem skaidras naudas uzkrājumiem, gan ar savu dzīvesveidu.