foto: Vida Press
3 frizūras, kas plāniem matiem liks izskatīties kuplākiem
Viens no variantiem - spurainais matu griezums jeb "shag" kā aktrisei Džulianai Hjū.
2019. gada 16. maijs, 05:21

3 frizūras, kas plāniem matiem liks izskatīties kuplākiem

Jauns.lv

Tavi mati ir zaudējuši kuplumu un izskatās nejauki saplakuši - pat ja tikai šodien tos esi mazgājusi? Matu speciālisti iesaka 3 frizūras, kas ir īsts glābiņš plānu matu īpašniecēm.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc "Matrix SoColor" matu stilista Nika Stensona teiktā, galvenais noslēpums, lai tavi mati izskatītos kupli un biezi, slēpjas matu garumā, raksta Huffingtonpost.com. Tāpēc atceries, ka plāniem matiem piemērotākais matu griezums ir apmēram līdz pleciem.

"Lielākā kļūda, kuru pieļauj sievietes ar plāniem matiem, ir - audzē tos ļoti garus. Ja plāni mati ir garāki par plecu garumu, tie izskatīsies saplakuši un neglīti," saka stilists.

Viņš iesaka plānu matu īpašniecēm izvēlēties tādas frizūras kā universāli klasisko griezumu bobu, roķīgi sievišķīgo "pixie" vai arī spuraino matu griezumu jeb "shag".

foto: Vida Press
Bobs: Teilore Svifta.

Ja tev ir plāni mati, nav ieteicams lietot arī vairākus matu kopšanas līdzekļus - "smagos" krēmus un eļļas, kas plānos matus pieplacina vēl vairāk.

foto: Vida Press
"Pixie" griezums: Džinifera Gudvina.

"Taviem labākajiem draugiem varētu būt matu kopšanas produktiem, kuri rada apjomu," saka Stensons. Viņš iesaka izmantot vieglas fiksācijas putas, kuras nesalipina matus.

foto: Vida Press
"Shag" griezums: Džuliana Hjū.

Viņam ir arī padoms, kā saglabāt matu apjomu, nelietojot īpašus līdzekļus un matu ruļļus.

"Matus pēc mazgāšanas vienkārši savirpiniet mezgliņos vai sapiniet bizītes, saspraudiet un ļaujiet dabiski izžūt. Tad izlaidiet matus, papuriniet tos un mazliet piekārtojiet," elementāri vienkāršu triku iesaka stilists.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās