Labāk un sliktāk ģērbtie Britu kino balvu ceremonijā. FOTO
Keita Blanšeta, Šērša Runena, Džuliana Mūra un Rebela Vilsone BAFTA balvu ceremonijas vakarā Londonā.
2016. gada 16. februāris, 12:00

Labāk un sliktāk ģērbtie Britu kino balvu ceremonijā. FOTO

Jauns.lv

Aizvadītajā svētdienā Karaliskajā operā Konventgārdenā, Londonā vienkopus pulcējās neskaitāmas slavenības, suminot kino ļaudis par paveikto aizvadītajā gadā. Desmito gadu pēc kārtas Lielbritānijas galvaspilsētā tika pasniegtas Britu kinoakadēmijas balvas.

Labāk ģērbto aktrišu skaitā BAFTA balvu ceremonijas vakarā ierindotas tādas kino veterānes kā Keita Blanšeta, Džuliana Mūra un Keita Vinsleta, kā arī jaunās aktrises Dakota Džonsone, Alīsija Vikandere un Šērša Runena.

Austrālijā dzimusī Holivudas aktrise Keita Blanšeta, kas nesen kā iegādājusies ģimenes māju Anglijas laukos, uz balvu ceremoniju ieradās elegantā un uzmanību piesaistošā tērpā, ko rotāja bagātīgi ziedu izšuvumi, pērlītes un fliteri korsetes daļā un melnas spalvas vakarkleitas svārku daļā. Blanšetas tērpu darinājis modes nams „Alexander McQueen”. Augumam piegulošā kleita nevainojami akcentēja 46 gadus vecās aktrises slaido figūru.

Aktrises ausis rotāja tērpam pieskaņoti lieli sudraba auskari, bet uz rokas bija grezna sudraba aproce.

Kritiķi norāda, ka Blanšetu vienmēr ir prieks redzēt sarkanā paklāja pasākumos, jo aktrise nekad „nepāršauj pār strīpu” ar bezgaumīga tērpa izvēli. Parasti viņas izvēlētie apģērbi ir eleganti un izsmalcināti, taču atturīgi. Šoreiz Keita pārsteigusi bargos modes kritiķus ar vakarkleitu, kas ļoti atšķiras no viņai ierastā sarkanā paklāja stila. Spīguļi, izšuvumi un spalvas – viss vienkopus. Lai gan citkārt teiktu, – kas daudz, tas par skādi – ar šo tērpu Blanšeta bija „trāpījusi desmitniekā”, visi akcenti un detaļas bija rūpīgi pārdomātas un perfekto saskaņotas, neradot pārmērīgi izskaistināta tērpa iespaidu.

Keitas Blanšetas izvēlētais „Alexander McQueen” tērps speciāli pēc pasūtījuma darināts tieši viņai un nav atrodams modes nama jaunākajās kolekcijās.

Atzinīgi novērtēts arī Džulianas Mūras izraudzītais tērps. Šajā modes nama „Armani” vakarkleitā 55 gadus vecā aktrise esot izskatījusies par divdesmit gadiem jaunāka, – jūsmo stila speciālisti. Mūras tērps darināts pēc pasūtījuma speciāli aktrisei.

Atzinīgus vārdus izpelnījusies arī 40 gadus vecā trīs bērnu māmiņa Keita Vinsleta, izvēloties melnu augumam piegulošu tērpu, kas, lai gan esot atstājis maz vietas iztēlei, gaumīgi akcentējis teju katru centimetru aktrises smilšu pulksteņa formas auguma. Modes nama „Antonio Berardi” tērpu Vinsleta bija papildinājusi ar ugunīgiem akcentiem – sarkanu „clutch” somiņu un tāda pat toņa lūpu pomādi. Arī Vinsletas tērps radīts tikai vienā eksemplārā, pēc aktrises speciāla pasūtījuma.

Pie sliktāk ģērbtām slavenībām BAFTA balvu ceremonijas vakarā ierindotas tādas slavenības kā komiķe Rebela Vilsone, TV personība Popija Džeimsa, astoņdesmito gadu TV zvaigzne Stefānija Pauersa un aktrise Lora Hadoka.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press