foto: Shutterstock
Skaists manikīrs. Kā atveseļot nagus, kuri cietuši pēc pieaudzēšanas?
Visvairāk traumējošā manipulācija naga plātnei ir pieaudzēto nagu noņemšana, jo mākslīgais nags ir savienots ar daļu dabiskā naga. Kā pēc tam atjaunot traumētos nagus?
2018. gada 24. aprīlis, 05:50

Skaists manikīrs. Kā atveseļot nagus, kuri cietuši pēc pieaudzēšanas?

Intensa.pro

Ikviena sieviete vēlas skaistus, garus un glītus nagus, tādēļ to pieaudzēšana jau vairākus gadus nezaudē savu aktualitāti. Taču ne visas aizdomājas par to, ka šī procedūra būtiski ietekmē nagu veselību un vizuālo izskatu turpmākajā laika periodā, un pēc tam, kad rodas vēlme atgūt savu nagu dabisko izskatu, rodas virkne problēmu.

Kādēļ nepieciešama nagu atjaunošana pēc nagu pieaudzēšanas procedūras?

Lai gan pieaudzēšanas procedūra ir salīdzinoši droša, tā tomēr rada nepatīkamas sekas. Pirmkārt, pirms paša pieaudzēšanas procesa, manikīra meistars novīlē aptuveni pusi naga plātnes biezuma. Tas tiek darīts ar mērķi, lai gēls vai akrils savienotos ar nagu pēc iespējas noturīgāk.

Otrkārt, ilgu laiku, atrodoties zem gēla pārklājuma, nags zaudē savas spējas pretoties apkārtējās vides negatīvajai iedarbībai. Lai nagi atkal atgūtu šīs spējas, tie ir jāstiprina ar speciālu līdzekļu palīdzību.

Treškārt, ja jūsu pieaudzēto nagu dizainā bijuši izmantoti papildus elementi - spīdumi vai folija – šo palīglīdzekļu krāsainais pigments iekļūst naga plātnē. Visbiežāk novērotās sekas tādos gadījumos pēc manikīra noņemšanas, ir krāsaini vai dzeltenīgi plankumi uz dabiskajiem nagiem.

Visvairāk traumējošā manipulācija naga plātnei ir pieaudzēto nagu noņemšana, jo mākslīgais nags ir savienots ar daļu dabiskā naga.

Kā atjaunot nagus pēc to pieaudzēšanas?

Neraugoties uz visām pieaudzēšanas procedūras negatīvajām sekām, nagu atjaunošana pēc tās ir iespējama. Pirmais ieteikums ir doties pie zinošiem manikīra meistariem, kas ir kompetenti sniegt kvalificētus padomus un ieteikumus. Galvenie no tiem ir:

    * Uz laiku atteikties no pieaudzēšanas procedūras;

    * Izvairīties no saskarsmes ar sadzīves ķīmiju;

    * Pirmo mēnesi nelietot nagu laku;

    * Nagu plātni ierīvēt ar speciāliem līdzekļiem, kuru sastāvā ir augu ekstrakti.

Lai paātrinātu bojāto nagu atjaunošanas procesu, ieteicams iegādāties speciālus kosmētiskos līdzekļus. Profesionālās kosmētikas komplektā ietilpst dažādi gēli, serumi, fluīdi un ārstnieciskās lakas. Tie nostiprina nagu un uz tā virsmas rada papildus aizsargkārtu, kas jau pēc dažām dienām piešķirs nagam pieklājīgu izskatu.

Nagu atjaunošana skaistumkopšanas salonā

Saloni piedāvā vairākas procedūras, kas palīdz atgūt nagu veselību un novērst traumējošās sekas pēc to pieaudzēšanas.

Lūk, daži no tiem:

Parafīna terapija

Pēc parafīna terapijas atjaunojas ne tikai nagi, bet arī roku āda kļūst mīksta un maiga. Tas notiek, pateicoties parafīna sastāvā esošajiem vitamīniem un eļļām.

Terapijas laikā tiek izmantots izkausēts un līdz 55 grādiem uzkarsēts parafīns. Visvērtīgākā šī materiāla īpašība ir tā lielā siltumietilpība. Virsējais ādas raga slānis tiek mīkstināts, palielinās starpšūnu telpa, kā rezultātā atveras poras, izdalās sviedri, sāļi un toksīni.

Atcerieties! Nekādā gadījumā nedrīkst veikt parafīna terapijas seansus, ja uz ādas ir bojājumi, iegriezumi, nobrāzumi vai jebkādi strutaini iekaisumi.

Nagu aizzīmogošana

Par nagu aizzīmogošanu dēvē procedūru, kuras gaitā nagu plātnē tiek iestrādātas īpašas vielas, kas nostiprina un baro tās. Galvenokārt šie preparāti izgatavoti uz bišu medus vai vaska bāzes, kas popularitāti iemantojuši, pateicoties lielajam minerālu un mikroelementu daudzumam. Nagi pārklājas ar aizsargplēvi un iegūst veselīgu izskatu.

Karstais manikīrs

Karstais manikīrs paredz nagu peldi līdz 50-55 grādiem uzkarsētā eļļā vai krēmā. Šāda temperatūra atver poras un pastiprina asinsriti roku ādā, tādejādi palielinot nagu spēju uzņemt vērtīgās vielas, kas ietilpst šo līdzekļu sastāvā. Šī ir ļoti patīkama un efektīva metode, kas uzlabo nagu un arī roku ādas stāvokli kopumā.

Lai izvairītos no problēmām, kas rodas nagu pieaudzēšanas rezultātā, izmantojiet tikai profesionālu meistaru pakalpojumus, kas pilnībā ievēros pieaudzēto nagu noņemšanas tehnoloģiju.