foto: Chelsea Lauren/REX/ Vida Press
Dzemde uz T krekla un atbalsts "MeToo" - tā ģērbjas feministes
Natālija Portmena, Eva Longorija un Konstance Vū.
2018. gada 26. februāris, 06:17

Dzemde uz T krekla un atbalsts "MeToo" - tā ģērbjas feministes

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Slavenības izvēlas modi kā paņēmienu demonstrēt solidaritāti, atbalstu aktuālākajiem sociālajiem jautājumiem. Šobrīd, lai iestātos pret seksuālu vardarbību Holivudā.

Pats lētākais paņēmiens

Savu dārgo zīmola Armani Privé kleitu ar baltu rozi kā uzpleci Grammy apbalvošanas ceremonijā ir izrotājusi mūziķe Lady Gaga. Un tā nav tikai rota – viņa un citas Holivudas kolēģes rozi izmanto kā akcijas #MeToo simbolu. Tā tiek izrādīta solidaritāte un protests pret Holivudas producenta Hārvija Veinsteina un citiem izklaides industrijas seksuāla rakstura noziegumiem.
Kur nopirkt: jebkurā ziedu veikalā, no 1 EUR

foto: Vida Press
Lady Gaga, mūziķe.

Solidaritāte visiem

Ar izšūtu solidaritātes paziņojumu uz beretes aktrise Džesika Bīla atbalstīja mīļotā vīra, mūziķa Džastina Timberleika, uzstāšanos amerikāņu futbola fināla spēlē Super Bowl un visas sievietes pasaulē.
Kur nopirkt: itchyscratchypatchy.com, 111 EUR

foto: © Jessica Biel/Instagram
Džesika Bīla, aktrise

Sliktā feministe

Atbalstot kustību Time’s Up pret seksuāliem noziegumiem Holivudā, aktrise valkā sporta džemperi ar uzrakstu „Sliktā feministe” no zīmola My Sister. Iegādājoties šo izstrādājumu, My Sister daļu ienākumu ziedos organizācijām, kuras atbalsta seksuālās vardarbības upurus.
Kur nopirkt: My Sister, mysister.org, 46 EUR

foto: Vida Press

Kreklu krekls

Aktrise no filmas Pirmklasīgās 3 izvēlas vienkāršu, bet asprātīgu, sarkastisku un dziļdomīgu T kreklu. Viņa apgalvo: „Šis T krekls ir par sievietēm.”
Kur nopirkt: madewell.com, 64 EUR

foto: Vida Press
Elizabete Benksa, aktrise.

Burtiski

Roku rokā ar aktrisēm un aktīvistēm Evu Longoriju un Natāliju Portmani aktrise Konstance Vū Losandželosas sieviešu gājienā nekautrējās tērpties džemperī, uz kura attēlota dzemde. Tas ir kustības par plānotu grūtniecību atbalsts.
Kur nopirkt: rachelantonoff.com, 159 EUR

foto: Chelsea Lauren/REX/ Vida Press
Natālija Portmena, Eva Longorija un Konstance Vū.

Tas laiks ir pienācis

Lai iestātos pret sieviešu ekspluatāciju un seksuālu vardarbību Holivudā, daudzskaitlīga aktrišu plejāde ir pievienojusies Time’s Up vēstījumam par to, ka pretošanās laiks ir pienācis.
Kur nopirkt: store.timesupnow.com, 20 EUR

foto: Vida Press
Eva Longorija, Laura Derna, Brī Larsone, Natālija Portmane un Rīza Viterspūna, aktrises.

#Es arī

Arī seriāla Amulets aktrise Alisa Milāno atbalsta seksuālās vardarbības pretošanās kustību #MeToo ar T kreklu, kas solidāri vēsta: „Kad sievietes atbalsta cita citu, sāk notikt lielas lietas.”
Kur nopirkt: teechip.com, 19 EUR

foto: Instagram, Vida Press
Alisa Milāno, aktrise

Sapnis par vienlīdzību

Iestājoties par vienlīdzību, empātiju un mīlestību, aktrise Gvineta Paltrova un mūziķe Britnija Spīrsa izvēlas TV šovu vadītājas Elēnas Dedženeresas veidoto T kreklu „Mēs visi esam sapņotāji”. Tas nozīmē, ka viņas iestājas ne tikai par sieviešu spēku jeb feminismu, bet arī par kustību DREAmers – par imigrantiem, kuri ASV mitinās jau kopš bērnības un tagad ir spiesti saskarties ar deportācijas draudiem.
Kur nopirkt: pro.teechip.com, 20 EUR

foto: Vida Press
Britnija Spīrsa, dziedātāja.
foto: Vida Press
Gvineta Paltrova, aktrise.