"Skaistule un Briesmonis" – pasaka atgriežas uz lielajiem ekrāniem

"Skaistule un Briesmonis" - pasaka atgriežas uz lielajiem ekrāniem

Jauns.lv

Disneja animācijas otrais zelta laikmetā – 90-tajos gados, kad uz kinoteātru ekrāniem valdīja jau par klasiku kļuvušās animācijas filmas „Mazā nāriņa”, „Karalis lauva” un „Aladīns” – arī „Skaistule un Briesmonis” tika ieskaitīta meistardarbu statusā. Pirmā animācijas filma, kura saņēmusi Oscar balvas nomināciju, kā labākā filma un ieguvusi divas Oscar balvas – par labāko dziesmu un labāko mūziku, kā arī trīs Zelta Globusa balvas un četras Grammy – nemaz nerunājot par daudz citām visdažādākām balvām. Pirmā animācijas filma, kura pārsniedza 100 miljonu dolāru kases ieņēmumus un, kura mūzikla veidā priecēja Brodvejas apmeklētājus 13 gadu garumā – tulkots astoņās valodās mūzikls tika izrādīts 20 valstīs. Un tagad šī klasika piedzīvo pārtapšanu pilmetrāžas filmā.

Emma Vatsone, kura slavenajā filmu sērijā par Hariju Poteru spēlēja Hermioni – pasakā „Skaistule un Briesmonis” atveido galveno sieviešu lomu – Bellu. Viņas partneris – seriāla „Dauntonas abatija” zvaigzne Dens Stīvenss – ragainā briesmoņa lomā. Līdzās abiem galvenajiem varoņiem, filmā būs dzirdamas Jūena Makgregora un Īena Makkelena balsis. Līdzās viņiem, filmā piedalās arī Emma Tomsone, Luks Evanss, Stenlijs Tuči un Kevins Klains.

„Tas bija neaizmirstams un brīnišķīgs laiks, ko pavadījām filmējoties,” stāsta Emma Vatsone, „Bellas loma bija manu sapņu piepildījums un es nevaru vien sagaidīt to brīdi, kad filma nonāks pie saviem skatītājiem.”

Filma skatāma Latvijas kinoteātros no 17. marta.

Par filmu: Saniknotā Burve pārvērta Adamu atbaidošā briesmonī par to, ka viņš bija ļauns, rupjš un egoistisks. Lai noņemtu lāstu sev un savas pils kalpotājiem, viņam ir nepieciešams pilnīgi izmainīties - kļūt labsirdīgam, mīlēt un būt mīlētam. Pa to laiku, kādā attālā ciematā dzīvo daiļā Bella, kuras tēvs, nākot no gadatirgus nomaldās un nokļūst noburtajā pilī. Bellai nekas cits neatliek, kā doties tēvam palīgā un viņa pat nenojauš, ka tur viņu sagaida liktenīga tikšanās.

Kadri no filmas "Skaistule un Briesmonis"

Interesanti fakti:

•    Dekorācijās tika izmantots ap 9000 sveču

•    Dekorācijās tika izmantots ap 1500 rožu

•    Tāpat kā Hermione, Bella aizraujas ar grāmatu lasīšanu

•    Bella ir francūziete un Emma Vatsone arī ir dzimusi Francijā

•    Visas dziesmas filmā izpilda paši aktieri

•    Aktrise Emma Tomsone – tāpat kā Emma Vatsone arī ir piedalījusies filmās par Hariju Poteru

•    Luks Evanss un Īens Makkelens kopā ir filmējušies Pītera Džeksona triloģijā „Hobits”

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto