Konkursa "Uzrunā pasauli latviski" noteikumi!
2013. gada 17. aprīlis, 20:04

Konkursa "Uzrunā pasauli latviski" noteikumi!

Jauns.lv

Žurnāls "Pastaiga" un konceptveikals “Taste Latvia” sadarbībā ar Nacionālās rakstniecības atbalsta fondu izsludina T-kreklu dizaina konkursu "Uzrunā pasauli latviski!"

1. Konkursa mērķis.

Izmantojot modes iespējas, veicināt ieinteresētību par nacionālo laikmetīgo literatūru, kas ir latviešu tautas identitātes sastāvdaļa, vienlaicīgi dodot iespēju izpausties pašmāju dizaineriem ikdienas modes apģērba radīšanā.   

2. Konkursa norises laiks.

Konkurss norisinās no 2013.gada 18. aprīļa līdz 20.maijam.

3.Konkursa uzdevums.

Izstrādāt t-kreklu kolekcijas (trīs kreklu) skices - grafiskos zīmējumus un dizainu, radošajai idejai par pamatu ņemot trīs no šiem Latvijas dzejnieku citātiem:

Zābaks arī Parīzē ir zābaks.

(Knuts Skujenieks)

ēdiet bērniņi ēdiet

mammītes maksā

(Anna Auziņa)

Kas kamolam ir dzija

Tas Rainim Aspazija    

(Eduards Aivars)

Bet nav bailes man, jo, raugi,

Kristus, Buda mani draugi.

(Liāna Langa)

Bez savas valodas tu esi sūds.

(Guntars Godiņš)            

tu sasniegsi visu ko vēlēsies

klusā klētiņā tēva mājās

(Kārlis Vērdiņš)

Kad visās baznīcās pusdienlaiks,

tev paliek debesu grumbainais vaigs.

(Inga Gaile)

tikai mistika

mana iztika

(Jānis Rokpelnis)

Sakostiem zobiem,

Latvijas debess

ir tīra un gaiša.

(Edvīns Raups)

visam, kam ir iekšiņa

apkārt tam ir āriņa

skaties jūrai tieši acīs –

ieraudzīsi nāriņu

(Inese Zandere)

Vai tik Antiņš nenovēlos?

(Uldis Bērziņš)

4. Prasības t-krekla skicei.

4.1. Katra t-krekla skicē jābūt ietvertam vienam citātam, precīzi ievērojot dzejnieku rakstības stilu un interpunkciju, savukārt kaut kur perifērijā jānorāda konkursa sauklis "Uzrunā pasauli latviski!" un Pastaigas logo.

4.2. Skicei ir jābūt tehniski saprotamai, izskaidrotai ar tekstu un palīgmateriāliem. T-krekla skice var būt zīmēta ar roku vai datorā.

5. Konkursa dalības noteikumi.

5.1. Konkursā var piedalīties jebkurš interesents (neatkarīgi no tautības, vecuma, izglītības).

5.2. Konkursantam ir jāiesniedz pieteikums, kas sastāv no:

5.2.1. titullapas, kurā jānorāda šāda informācija: vārds, uzvārds, dzimšanas datums, izglītība, nodarbošanās, izvēlētie citāti, īss radošās idejas apraksts, e-pasta adrese, kontakttālrunis.   

5.2.2. t-kreklu skices, noformētas atbilstoši šo noteikumu 4.punkta prasībām.

4. Konkursa uzvarētāja noteikšana.

4.1. Konkursa žūrija izvēlēsies vienu labāko t-kreklu skiču kolekciju, kuras izstrādātājs saņems naudas prēmiju 500 latu vērtībā kā autoratlīdzību par skiču izstrādi, un žurnāla „Pastaiga” gada abonementu. Uzvarētāja t-krekli tiks saražoti un ievietoti tirdzniecībā konceptveikalos „Taste Latvia”.

4.2. Tiks noteikta arī žurnāla „Pastaiga” lasītāju simpātija, organizējot balsojumu „Pastaigas” facebook profilā. Uzvarētāja t-krekli tiks saražoti un ievietoti tirdzniecībā konceptveikalos „Taste Latvia” un saņems žurnāla „Pastaiga” gada abonementu.

4.3. Skiču konkursa uzvarētājs tiks paziņots līdz 2013.gada 25. maijam, „Pastaiga” lasītāju simpātija – līdz 2013.gada 10. jūnijam, nosūtot informāciju pa pieteikumā norādīto e-pastu un publiskojot uzvarētājus www.pastaiga.lv un www.tastelatvia.lv.

4.4. Skices vērtēs kompetenta žūrija: žurnāla „Pastaiga” galvenā redaktore Inita Saulīte-Zandere, konceptveikalu „Taste Latvia” īpašniece Dita Danosa, Nacionālās rakstniecības atbalsta fonda dibinātāja Liāna Langa, modes dizainere Keita, „Skudras metropole” vadītāja Gundega Skudriņa, reklāmas speciālists Andris Rubīns un fotogrāfs Gatis Rozenfelds.

5. Pieteikumu iesniegšana.

Pieteikumus un skices var iesniegt līdz 2013.gada 20.maijam, sūtot pa pastu uz adresi: Kaļķu iela 15 (Izdevniecība Rīgas Viļņi, ar norādi „Pastaigai” t-kreklu konkursam), vai elektroniski pastaiga@rigasvilni.lv.

Jautājumu gadījumā sazināties ar Ivetu Vecmani, e-pasts: iveta.vecmane@inbox.lv, tālr. 29441999.

Pastaiga.lv / Foto no publicitātes materiāliem