Auškāps gatavo veģetāri

Auškāps gatavo veģetāri

Jauns.lv

Svētdien, 5. janvārī, pulksten 9.25 kulinārajā raidījumā “Garšīgi dzīvojam” spirdzinošas, veselīgas un gardas veģetārās receptes kopā ar gardēdi Jāni Ozolu gatavos Teātra bāra īpašnieks un jaunais režisors Dāvis Auškāps.

Auškāps gatavo veģetāri...

Jau ierasts, ka, raidījuma viesi sagaidot, tā vadītājs Jānis Ozols gatavo dzērienu un bieži vien ja ne ar alkohola, tad vismaz cukura piesprici. Jauno gadu sākot, notiek pavisam citādi – kamēr Ozols aizkavējies pie tirgus stendiem iepērkoties, viņa viesis Dāvis Auškāps jau sāk rosīties. Sastāvdaļas viņa iecienītajam brokastu kokteilim jau ir uz galda, un atliek vien rīkoties. Kad kokteili viņš jau lej glāzēs, ierodas arī Jānis Ozols un brīnās par zaļo dzērienu. “Šo iedzerot brokastīs, kādas pāris stundas ēst negribas, un labsajūta visas dienas garumā garantēta,” skaidro Dāvis.

Kā ierasts, raidījumā risinās interesantas sarunas un top četri, šoreiz veģetāri, bet sātīgi un gardi ēdieni – mango krēmzupa ar garšaugu krēmu, kuskuss ar dārzeņiem ar taciki mērci, mango deserts un veselības kokteilis.

Ja vēlies jau svētdien pagatavot raidījumā redzētos ēdienus, tad ieteicams iepriekš sagādāt šādus produktus.

 

Mango krēmzupai ar garšaugu krēmu

Viens nogatavināts mango

1 daiviņa ķiploka

1 sauja kapātu zaļumu – dilles, loki, pētersīļi, baziliks – pēc izvēles

Kuskusam ar dārzeņiem un taciki mērci

Paciņa bio-eko kuskusa

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

2–3 burkāni

1 cukini

2–4 kaltēti tomāti eļļā

5–6 žāvētas aprikozes

100 g Indijas riekstu

Buntīte kinzas

Eļļa

Sviests

Sāls, pipari

Cukurs

Mērcei:

250 g grieķu jogurta

Viens garais vai divi parastie gurķi

7–8 svaigas piparmētras lapas

Ceturtdaļa laima

Sāls, cukurs

Mango desertam

1 nogatavināts mango

200 g saldā krējuma

1 glāze auzu pārslu

25 g sviesta

2–3 ēdamkarotes cukura

Sasmalcināti valrieksti

Veselības kokteilim

1 avokado

2 āboli

200 g spinātu lapu

2 glāzes svaigi spiestas ābolu sulas

Ūdens pēc vajadzības.

Kā raidījumā gāja Dāvim Auškāpam un ko viņš atklāja par saviem piedzīvojumiem, vadot restorānu Margaritas salā Karību jūras krastā, skatieties šosvētdien, 5. decembrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumu TV3 play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājas lapā http://www.rct.lv/lv/tv-garsigi-dzivojam/ Arī šajā reizē konkurss televīzijas skatītājiem – lielāka iespēja uzvarēt tiem, kas jau laikus būs Centrāltirgus mājaslapā izlasījuši interesantus faktus par tirgu un tā vēsturi. Pirmajam, kas pareizi atbildēs uz raidījumā uzdoto jautājumu, balvas no Rīgas Centrāltirgus.

Anda Leiškalne/Foto: Jānis Saliņš