Auškāps gatavo veģetāri
Svētdien, 5. janvārī, pulksten 9.25 kulinārajā raidījumā “Garšīgi dzīvojam” spirdzinošas, veselīgas un gardas veģetārās receptes kopā ar gardēdi Jāni Ozolu gatavos Teātra bāra īpašnieks un jaunais režisors Dāvis Auškāps.
Jau ierasts, ka, raidījuma viesi sagaidot, tā vadītājs Jānis Ozols gatavo dzērienu un bieži vien ja ne ar alkohola, tad vismaz cukura piesprici. Jauno gadu sākot, notiek pavisam citādi – kamēr Ozols aizkavējies pie tirgus stendiem iepērkoties, viņa viesis Dāvis Auškāps jau sāk rosīties. Sastāvdaļas viņa iecienītajam brokastu kokteilim jau ir uz galda, un atliek vien rīkoties. Kad kokteili viņš jau lej glāzēs, ierodas arī Jānis Ozols un brīnās par zaļo dzērienu. “Šo iedzerot brokastīs, kādas pāris stundas ēst negribas, un labsajūta visas dienas garumā garantēta,” skaidro Dāvis.
Kā ierasts, raidījumā risinās interesantas sarunas un top četri, šoreiz veģetāri, bet sātīgi un gardi ēdieni – mango krēmzupa ar garšaugu krēmu, kuskuss ar dārzeņiem ar taciki mērci, mango deserts un veselības kokteilis.
Ja vēlies jau svētdien pagatavot raidījumā redzētos ēdienus, tad ieteicams iepriekš sagādāt šādus produktus.
Viens nogatavināts mango
Viens avokado
Puse laima
1 glāze ūdens
Sāls, pipari
120 g krēmsiera
1 daiviņa ķiploka
1 sauja kapātu zaļumu – dilles, loki, pētersīļi, baziliks – pēc izvēles
Kuskusam ar dārzeņiem un taciki mērci
Paciņa bio-eko kuskusa
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
2–3 burkāni
1 cukini
2–4 kaltēti tomāti eļļā
5–6 žāvētas aprikozes
100 g Indijas riekstu
Buntīte kinzas
Eļļa
Sviests
Sāls, pipari
Cukurs
Mērcei:
250 g grieķu jogurta
Viens garais vai divi parastie gurķi
7–8 svaigas piparmētras lapas
Ceturtdaļa laima
Sāls, cukurs
1 nogatavināts mango
200 g saldā krējuma
1 glāze auzu pārslu
25 g sviesta
2–3 ēdamkarotes cukura
Sasmalcināti valrieksti
1 avokado
2 āboli
200 g spinātu lapu
2 glāzes svaigi spiestas ābolu sulas
Ūdens pēc vajadzības.
Kā raidījumā gāja Dāvim Auškāpam un ko viņš atklāja par saviem piedzīvojumiem, vadot restorānu Margaritas salā Karību jūras krastā, skatieties šosvētdien, 5. decembrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumu TV3 play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājas lapā http://www.rct.lv/lv/tv-garsigi-dzivojam/ Arī šajā reizē konkurss televīzijas skatītājiem – lielāka iespēja uzvarēt tiem, kas jau laikus būs Centrāltirgus mājaslapā izlasījuši interesantus faktus par tirgu un tā vēsturi. Pirmajam, kas pareizi atbildēs uz raidījumā uzdoto jautājumu, balvas no Rīgas Centrāltirgus.
Anda Leiškalne/Foto: Jānis Saliņš