Lazanja Elīnas Šimkus gaumē
Svētdienas rītā kulinārijas raidījumā “Garšīgi dzīvojam” kopā ar tā vadītāju, gardēdi un diriģentu Jāni Ozolu saimniekos šarmantā operdziedātāja Elīna Šimkus. Izrādās – viņa ir lieliska saimniece.
Viena no receptēm, kuras pagatavošanas knifos Elīna dalīsies ar skatītājiem, ir lazanja. “Itāļu virtuve mūsu ģimenē ir iecienīta, jo daudz ceļojam. Pagājušajā gadā ārzemēs būt iznācis vairāk nekā mājās,” ar smaidu atzīst Elīna. Pēc viesizrādēm un koncertiem gan Itālijā, gan Francijā pieņemts dziedātāju aicināt uz vakariņām restorānā. Tas atstājis ietekmi arī uz Elīnas kulināro gaumi, un viņa atzīst, ka ir aizguvusi arī daudzas ēdienu receptes.
Raidījumā taps trīs ēdieni: lazanja Elīnas gaumē, burkānu un biešu biezzupa ar aitas sieru un cepeškrāsnī ceptas maizītes ar mocarellas sieru.
Ja vēlaties jau svētdien pagatavot šos ēdienus, tad laikus jāsagādā:
200 gramus mocarellas siera
700 g liellopa maltās gaļas
1 kg tomātu
500 g tomātu pastu
4 burkāni
300 g šampinjonu
Paciņa lazanjas plākšņu
Litrs piena
Glāze miltu
5 krustnagliņas
100 g sviesta
Muskatrieksts
Ķiploks
2 sīpoli
Pipari, sāls
50 g kaltēta oregano
Rīvēts cietais siers
400 g burkānu
150 g sīpolu
1 puravs
3 ķiploka daiviņas
100 g vārītu biešu
100 g aitas siera
2 ēdamkarotes smalki sakapātu koriandra lapiņu
1,2 l vistas buljona
1 ēdamkarote olīveļļas
Sāls, svaigi malti pipari
Kukulītis čabatas maizes
500 g blanšētu tomātu bez miziņas.
Olīveļļa
Svaigs baziliks
Ar ko Elīnas Šimkus gatavotā lazanja atšķiras no klasiskās lazanjas un kādus vēl ēdienus viņa ir pārvedusi no ārzemju koncertturnejām, skatieties šo svētdien, 26. janvārī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumu TV3 play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā http://www.rct.lv/lv/tv-garsigi-dzivojam/
Arī šajā reizē konkurss televīzijas skatītājiem – lielāka iespēja uzvarēt tiem, kas jau laikus būs Centrāltirgus mājaslapā izlasījuši interesantus faktus par tirgu un tā vēsturi. Pirmajam, kas pareizi atbildēs uz raidījumā uzdoto jautājumu, balvas no Rīgas Centrāltirgus.
Anda Leiškalne/Foto: Jānis Saliņš