Svaigā siera kūka ar šokolādes cepumu maliņu
Kūku sagriež, kad tā atdzisusi, lai gabaliņi stingri turas kopā.

Svaigā siera kūka ar šokolādes cepumu maliņu

Jauns.lv

Siera kūkas ir tik dažādas, taču gandrīz vienmēr tās garšo pasakaini. Šoreiz piedāvājam tādu siera kūkas recepti, ko droši var ēst arī ar cukura diabētu sirgstošie.

Svaigā siera kūka ar šokolādes cepumu maliņu...

Nepieciešamās sastāvdaļas:

- 300 g cepumu

- 100 g sviesta

- 540 g vājpiena biezpiena

- 3 olas

- 150 g saldā krējuma

- 100 g cukura

- 1 tējkarote vaniļas cukura

- rīvēta citrona miziņa

Gatavošanai – tortes veidne 24 cm/dm, cepamais papīrs, nedaudz sviesta maliņu ietaukošanai

Vienā porcijā – 289 kcal; OBV- 12,56; T – 16,51; 22,78

Pagatavošanas gaita:

1. Cepumus ar blenderi saberž līdz smilšu konsistencei. Sviestu izkausē, pievieno cepumiem, un samaisa kopā. Tortes veidni izklāj ar cepamo papīru.

2. Iegūto masu ar rokām izlīdzina pa tortes veidni – gan izklājot pamatni, gan malas. Mīklu ir kārtīgi jāpiespiež pie veidnes dibena un malām. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai, un cep 5–10 minūtes. Tad veidni izņem no krāsns un ļauj atdzist.

3. Biezpienu samaisa kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, rīvēto citrona miziņu un olām.

4. Saldo krējumu saputo stingrās putās un pievieno siera masai.

5. Sagatavoto krēma masu ielej cepumu mīklas groziņā, veidni liek krāsnī ~uz 50–60 minūtēm. Cep 150 °C temperatūrā.

6. Kad kūka ir gatava, to izņem no krāsns un atstāj dzesēties. Kūku sagriež, kad tā atdzisusi, lai gabaliņi stingri turas kopā.

Recepte no jautājumu un atbilžu portāla www.MSDpacientiem.lv, ko piedāvā uztura speciāliste Liene Sondore.

Mammamuntetiem.lv/ Foto: All Over Press