Kāpēc viņas nenoveco? Atklājam slavenību skaistuma noslēpumus. FOTO
Lai saglabātu jaunavīgu ādu, Holivudas zvaigzne Nikola Kidmena izvairās no tiešiem saules stariem.
2014. gada 10. aprīlis, 12:50

Kāpēc viņas nenoveco? Atklājam slavenību skaistuma noslēpumus. FOTO

Jauns.lv

Holivudas zvaigznes savu jauneklīgo izskatu saglabā ne tikai ar radikālām metodēm, bet arī ar ikdienas rūpēm. Kasjauns.lv atklāj, kam slavenības diendienā pievērš vislielāko uzmanību.

Slēpjas no saules

Kā ilgstoši saglabāt jauneklīgu izskatu? Bēgt no saules. Vismaz tā uzskata daudzas Holivudas slavenības. Visskarbāk par saules kaitīgo ietekmi izsakās aktrise Nikola Kidmena, atzīstot, ka viņa ienīst sauli un baidās no tās. “Saule ir vislielākais ienaidnieks ādai, tāpēc vienmēr, dodoties laukā – pat mākoņainā laikā! –, lietoju ļoti daudz pretiedeguma krēma, kā arī neapmeklēju pludmales,” teikusi Kidmena. Tieši tāpēc viņas ādas krāsa ir piena balta, un ne tikai – savos 46 gados viņa izskatās lieliski, un no grumbiņām nav ne miņas (tiesa, tas nav tikai pretiedeguma krēma nopelns – arī botokss aktrisei nav svešvārds). Aktrises paraugam seko daudzas citas slavenības – Džuliana Mūra, Anna Hetaveja un Keita Mosa. Viņas izvēlas krēmus, kuru saules aizsardzības filtrs (SPF) ir 50 un vairāk.

Āda kā zīdainim

Tik gluda āda kā zīdainim – kura gan to negribētu? Iespējams, ne reizi vien par to aizdomājusies arī dziedātāja un divu bērnu māmiņa Gvena Stefānija, kuras pretnovecošanās rituāls ir gaužām vienkāršs: ik vakaru pēc dušas vai vannas ķermenim uzklāt losjonu, kas paredzēts zīdaiņiem. Pēc aktrises domām – tas, kas nekaitē bērna ādai, der arī pieaugušajiem, turklāt tas nesatur spirtu vai citas vielas, kas varētu izraisīt alerģisku reakciju. Taču vai ar to ir gana, lai saglabātu tādu ādu kā mazulim?

Brīnumainais piens

Supermodeļu Sindijas Kraufordes un Heidijas Klumas gludās un maigās ādas noslēpums slēpjas... pienā. “Ja vēlies lēnāk novecot, tev ir jādomā par visu ķermeni, ne tikai seju,” sacījusi Heidija Kluma. “Ķermenis ir jāspēcina gan ar fiziskām aktivitātēm, gan ar pareizu uzturu. Katru dienu es izderu vairākas glāzes piena. Tas ne tikai stiprina kaulus, bet arī palīdz ādai nezaudēt elastību. Iespējams, tieši tāpēc pat pēc četru bērnu laišanas pasaulē mani nav piemeklējušas strijas.” Savukārt Sindija Krauforde pienu izmanto kā kosmētisko līdzekli sejai. Uz viņas kosmētikas plauktiņa vienmēr stāv pašas pagatavots sejas losjons – minerālūdens, sajaukts ar pienu. Šim brūvējumam piemītot spēja mitrināt ādu. Viņa to ielej pudelītē ar smidzinātāju un uzpūš, lai atsvaidzinātu sausu ādu.

Rīts bez mazgāšanās

No rīta pamostoties, pirmais, ko izdara katra, – nomazgā seju ar aukstu ūdeni. Tas ir labs rituāls, lai atžirgtu un dienu varētu sākt možā garastāvoklī. Taču pavisam citādi domā Latīņamerikas skaistule, aktrise Selma Haijeka. “Seju no rītiem noteikti nevajag mazgāt!” viņa uzsver. Tieši tāds esot viņas gludās un mirdzošās sejas ādas noslēpums. Proti, viņa ļoti rūpīgi notīra seju vakarā pirms gulētiešanas, izmantojot attīrošu gelu un ūdeni, taču no rītiem to nedara, jo tieši miega laikā ādā atjaunojas vielas, kas nepieciešamas, lai uzturētu ādā PH līdzsvaru un saglabātu jauneklīgumu. “Ja no rītiem šķiet, ka āda ir netīra, un gribas to nomazgāt, tas nozīmē – neesi to pietiekami labi attīrījusi vakarā,” norāda Selma Haijeka.

Kaviārs uz sejas

Viena no pasaules dārgākajām delikatesēm – melnie ikri – Holivudas zvaigžņu vidū ir iecienīti, ne tikai lai palutinātu savas garšas kārpiņas. Izrādās, ka kaviārs ir arī viens no slavenību anti-age ieročiem, jo tā sastāvā ir arginīns – aminoskābe, kas veicina kolagēna veidošanos ādā. Aktrise Andželīna Džolija apmeklē procedūras, kas piedāvā ādas kopšanu ar melno ikru masku, un arī ikdienā lieto gan sejas krēmu, gan serumu ar kaviāra šūnu ekstraktu, ko piedāvā kosmētikas zīmols La Prarie. Skaidrs, ka kosmētika ar kaviāru ir dārga, bet vai tiešām efektīvāka par jebkuru citu kosmētisko produktu, kas veicina kolagēna sintēzi ādā?

Pret grumbiņām ar olīveļļu

Šaubu nav – uzturs un skaistumkopšana iet roku rokā. Tam piekrīt arī aktrise Gvineta Paltrova, kura savu ādu bagātīgi mitrina ar organiskām eļļām. Viņa izmēģinājusi injekcijas ar botulīna toksīnu, taču sajūta, ka piere ir sastingusi, viņai radījusi negatīvas emocijas. Botoksa vietā, lai cīnītos ar mīmikas grumbiņām, Gvineta lieto produktus no virtuves plaukta – olīveļļu un kokosriekstu eļļu. Olīveļļu viņa klāj uz sejas ik vakaru pirms gulētiešanas, kokosriekstu eļļu – uz ķermeņa ikreiz pēc vannas.

Teksts: žurnāls OK/Foto: AllOverPress