Gumijas zābaki un spilgti salikumi. Slavenību stils Glastonberijas festivālā. FOTO
Britu aristokrāte Mērija Čarterija futūristiskā ietērpā.
2014. gada 1. jūlijs, 11:51

Gumijas zābaki un spilgti salikumi. Slavenību stils Glastonberijas festivālā. FOTO

Jauns.lv

Norisinājies kārtējais Glastonberijas festivāls, kurā mūziku baudīt un sevi atrādīt bija ieradušās daudzas slavenības. No interesantajiem tērpiem var smelties kādu labu ideju, apmeklējot vasaras festivālus tepat Latvijā.

Festivālu stils īpašs ar to, ka nepastāv nekādi ģērbšanās likumi. Ja tu uz ielas nekad neizietu fliteriem rotātos svārkos un futbola t-kreklā, tad festivāla tu vari to atļauties. Mājās jau gadiem ilgi stāv neparasta galvas rota, kuru tā arī nekad nav pieticis drosmes uzvilkt? Festivālā būs tās zvaigžņu stunda! Vairākas dienas ilgos pasākumus galvenokārt apmeklē jaunieši, tāpēc stila eksperimentus var atļauties. Tā ir iespēja iztrakos un iejusties tēlā, kas ikdienā šķiet par daudz spilgts un dīvains.

Mūzikas festivālu apmeklētājiem jāatceras tikai viens stila noteiktums – galvenais, lai būtu ērti un izskatītos oriģināli. Tā kā lielākā daļa apmeklētāju centīsies izcelties starp pārējiem, tad tas nemaz nav viegls uzdevums.

Glastonberijas festivāls norisinājās no 25.līdz 29.jūnijam. Klausītāju priekam bija atlasīta interesanta mūziķu programma. Kā galvenie izpildītāji bija aicināta amerikāņu smagā roka grupa Metallica, bet uz galvenās skatuves uzstājās arī indīroka žanra pārstāvji Arcade Fire un Kasabian. Uzstājās arī kantrimūzikas leģenda Dollija Pārtone, rokgrupas Elbow un The Black Keys, kā arī dziedātājas Dollija Pārtone un Lana del Reja. Biļetes tika izpirktas rekordīsā laikā – nepilnā pusotrā stundā.

Glastonberijas festivāla apmeklētāju tērpos, kā jau katru gadu, valdīja stilu kokteilis. Futūristiski elementi mijās ar retro un vintage lietām, pie gumijas zābakiem līdz celim tika vilktas gaisīgas kleitiņas. Šķiet, ka modē atgriezušies plikie vēderi – vairākas dāmas valkāja īsus topus, kas atklāj skatienam nabu.

Ja tu posies mūzikas festivālam, iepazīsties ar meteoroloģisko prognozi un centies ģērbties visiem iespējamajiem laika apstākļiem. Izvēlies ērtus apavus, kas nesamirks un ko nebūs žēl sasmērēt ar dubļiem. Festivālu klasika ir zīmola Hunter gumijas zābaki vai Converse kedas. Ģērbies kārtās, lai atkarībā no laika apstākļiem vari, piemēram, uzmest uz pleciem lietusmēteli vai novilkt jaciņu, kad paliek par karstu.

Vairāku dienu festivāli nav īstā vieta, kur aizrauties ar kosmētiku, tāpēc iztiec ar pašu mazumiņu vai vispār bez. Kosmētikas maciņš vari iemest vieglu BB krēmu un ūdensnoturīgo skropstu tušu, bet tās noņemšanai un ādas attīrīšanai labi kalpos micelārais ūdens.

Kasjauns.lv / Foto: All Over Press.