Lazanja ar biezpienu un zaļumiem
Lazanju pārkaisa ar sadrupinātu Mozarellas sieru.

Lazanja ar biezpienu un zaļumiem

Jauns.lv

Lūk, ideja, kā vienu no itāļu virtuves simboliem pagatavot latviskā gaumē. Izrādās, lazanja labi sader kopā ar biezpienu un mūsu tik iecienītajām dillītēm. Labu apetīti!

Lazanja ar biezpienu un zaļumiem...
Pagatavošanas laiks:

apm. 50 min.

Sarežģītība: vienkārši

Porcijas:

4-6

Sastāvdaļas

svaigi zaļumi - dilles, pētersīļi

2 ēd.k milti

sāls, pipari

Pagatavošana

Pagatavot mērci. Sausā pannā iebērt miltus un mazliet tos apcept. Pamazām pievienot pienu, visu laiku maisot, līdz mērce sabiezē. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.

Pagatavot pildījumu. Biezpienu sajaukt ar smalki sakapātiem zaļumiem, olu un saldo krējumu. Pievienot pēc garšas sāli.

Karstumizturīgā formā ieliet pusi no pagatavotās mērces. Formu noklāt ar lazanjas plāksnēm, pēc nepieciešamības salaužot. Lazanjas plāksnes pārklāt ar pusi no biezpiena masas. Atkārtoti pārklāt ar lazanjas plāksnēm un atlikušo biezpiena masu. Kā pēdējo slāni uzklāt lazanjas plāksnes, pārliet ar miltu mērci.

Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 35-40 min. 180 grādos. Pēc 20 min. formu izņemt, pārkaisīt ar drupinātu Mozarellas sieru un atgriezt atpakaļ cepeškrāsnī.

Bonappetit.lv / Publicitātes foto