Baltā rulete ar ķiršiem
Ruleti izrotājam ar atliktajiem skaistākajiem ķiršiem.
2014. gada 16. jūlijs, 13:50

Baltā rulete ar ķiršiem

Jauns.lv

Jūlijs ir ķiršu laiks, tāpēc, kamēr sezona vēl nav galā, kurinām plīti un pagatavojam šo lielisko ruleti.

Pagatavošanas laiks:

apm. 35 min. + laiks atdzišanai

Sarežģītība: nav tik sarežģīti

Porcijas:

forma - 20x30 cm

Sastāvdaļas

Ruletei:

3 olu baltumi

150g pūdercukurs

Pildījumam:

pūdercukurs

200 g ķiršu

Pagatavošana

Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru.

Olu baltumus uzputot, kamēr veidojas stingras putas. Pievienot pūderuckuru, ātri apmaisīt un izklāt uz sagatavotas cepešpannas. Izlīdzināt. Cept 170 grādos 15-20 min. Sagatavi izņemt no cepeškrāsns un pilnībā atdzesēt.

Kiršus noskalot. Atlikt dekoram apm. 50 g, pārējos atbrīvot no kauliņiem. Kiršus pārlikt katliņā, pārkaisīt ar 1 ēd.k. pūdercukura un karsēt 3-4 min. Masu atdzesēt.

Atdzisušo ruletes sagatavi pārkaisīt ar pūdercukuru un apmest riņķī uz cepamā papīra vai silikona tepiķīša. Uzmanīgi noņemt augšējo cepamā papīra slāni (uz kura cepās rulete). Sagatavotus kiršus sakārtot uz ruletes - biezākā kārtā uzlikt gar vienu malu, pārējo izsmērēt plānākā kārtā. Ruleti ar cepamā papīra palīdzību sarullēt.

Ruleti izdekorēt ar atliktajiem kiršiem.

BonAppetit.lv / Publicitātes foto