Parīzes modes nedēļas tendence - zilie toņi!
Tērpi no zīmolu Pascal Millet un Manish Arora 2015.gada pavasara sezonas skatēm.
2014. gada 26. septembris, 15:38

Parīzes modes nedēļas tendence - zilie toņi!

Jauns.lv

Septembris ir mēnesis, kad modes pasaulē tiek izrādītas jaunākās kolekcijas un modes mīļotāji uzzina, kādas būs nākamās sezonas jaunākās tendences. Parīzes modes nedēļā dominē zilā krāsa.

Parīzes modes nedēļas pirmajās dienās tika izrādītas gan sevi pierādījušo, gan jauno dizaineru sniegumi. Kā jau katru pavasara sezonu, kolekcijās valda gaišas krāsas, viegli audumi un dzīvespriecīgi aksesuāri. Kā viena no spēcīgākajām nākamās sezonas tendencēm iezīmējās dažādas zilā nokrāsas, sākot ar pasteļtoni un beidzot ar dūmakaini tumši zilu.

Zilā ir harmonijas, miera un pašpārliecinātības krāsa. Tā ir ļoti daudzveidīga, jo var būt gan spilgta un pamanāma, gan pieklusināta. Tā lieliski iederas lietišķajā etiķetē, kur tumši zils var aizvietot melno, ja tumšākā no visām krāsām tev šķiet par drūmu.

Daži fakti no vēstures: 13.gadsimta Eiropā zilā krāsa pirmoreiz bagātības un varenības simbolu, jo to valkāja Francijas karalis Luijs IX. Tolaik zilā ģērbās tikai aristokrāti, taču pēc neilga laika šo krāsu aizstāja melnā. Nākamreiz tā atgriezās modē 17.gadsimta Anglijā. Savukārt 19.gadsimtā pienāca zilās krāsas slavas laikmets, jo drēbnieks Džordžs Bo Bramels izveidoja uzvalku ar garajām biksēm, kas piegulēja valkātāja augumam. Tas bija mūsdienu uzvalka priekštecis. Šie uzvalki tika pašūti no vienkāršiem ziliem vai pelēkiem audumiem, lai izceltos ķermeņa forma.

Parīzes modes nedēļu pirmoreiz apmeklēja realitātes šovu zvaigznes Kimas Kardašjanas un repera Kanjes Vesta gadu un trīs mēnešus vecā meitiņa Norta Vesta. Modes nama Balenciaga skatē Norta  sēdēja pirmajā rindā, kur vietas parasti pietaupītas ietekmīgākajiem modes žurnālistiem un lielākajām slavenībām. Mazā meitenīte bija ģērbusies tikpat stilīgi kā viņas vecāki. Viņai bija uzvilkti ādas svārciņi un džemperis no Kanjes Vesta koncertturnejas ar nosaukumu „Yeezus”.

Šomēnes turpinās modes nedēļas pasaules lielākajās modes galvaspilsētās. Jau aizvadīti iksezonas modes svētki Ņujorkā, Londonā un Milānā, bet tagad pilnā sparā rit Parīzes modes nedēļa. Tā noslēgsies nākamās nedēļas trešdienā, 1.oktobrī.

Kasjauns.lv/Foto: All Over Press