Sabiedrībā zināmi ļaudis "Riga Fashion Mood" iepazīstas ar jauno dizaineru darbiem. FOTO
Modes lietpratēja un TV raidījumu vadītāja Gundega Skudriņa uz „Riga Fashion Mood” pirmās dienas pasākumu ieradās tērpusies ļoti amizantā melnā tērpā.
2014. gada 2. oktobris, 11:41

Sabiedrībā zināmi ļaudis "Riga Fashion Mood" iepazīstas ar jauno dizaineru darbiem. FOTO

Jauns.lv

Ar jauno dizaineru darbu priekšnesumiem Zinātņu akadēmijā, koncertzālē “Rīga” sācies jau desmitais „Riga Fashion Mood”. Talantīgo dizaineru varējumu novērtēt ieradās daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis un modes lietpratēji.

“Riga Fashion Mood” pirmajā vakarā skatītājiem bija iespēja novērtēt aktuālākos jauno Latvijas dizaineru darbus, to vidū pagājušā festivāla uzvarētājas Evas Borhertes kolekciju “Kvarcs”. Divās stundās koncertzālē “Rīga” tika izrādītas jauno modes dizaineru un zīmolu svaigākās kolekcijas.

“Riga Fashion Mood” pirmo vakaru raksturo majestātiskums, protests, mīlestība, ģimene un attiecību stiprināšana, eksperimenti – jaunie Latvijas modes dizaineri un zīmoli sagatavojuši aktuālas kolekcijas, kas ir gan valkājams ikdienā, gan pārsteidz ar neordināriem risinājumiem. Ar saviem darbiem startēja jau pieminētā Eva Borherte, Laima Ūdre piedāvāja kolekciju “Fantomas in Hospital”, Kristas Tabaka - kolekciju SS/2015 “MIR”, zīmols “Lazy Francis” - kolekciju “Es neesmu princese”, savukārt dizainere Zane Poriete – kolekciju “catch me if you can”, kas tulkojumā nozīmē - noķer mani, ja vari!

Simonas Veilandes kolekcijas tēma bija izmeklēta īpaši "Rīga 2014" - Latvijas kultūras mantojums, tautastērps, Lienes Bukovskas kolekcija bija veidota, iedvesmojoties no maģiskajiem augiem Latvijas pļavās, bet zīmola “IN by Inga Nipane” jaunās kolekcijas iedvesmas avots bija viduslaiku bruņinieki.

Un visbeidzot, komerciālo triumfu piedzīvojošā zīmola “Coo Culte” kolekcijā piedāvāts par kulta lietu kļuvušās grieķisko motīvu gaisīgās kleitas ar mākslīgās ādas savienojumu

Pēc kolekciju apskates turpat kafejnīcā norisinājās sirsnīga ballīte, kur sabiedrības dāmas un modes lietpratēji, malkojot spirdzinājumus, izplūda sarunās par tikko redzēto. „Riga Fashion Mood” pirmo dienu apmeklēja gan uzņēmējas Mārīte Kola un Irēna Pulkinena, gan TV raidījumu vadītājas Gundega Skudriņa un Zane Vaļicka, un bija pat ieradusies bijusī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

Modes festivāls „Riga Fashion Mood” tiek organizēts kopš 2011. gada. Tā organizators ir biedrība Latvijas Modes palāta, kas apvieno modes dizainerus, mācībspēkus, ražotājus un citas modes attīstībā ieinteresētās personas. Modes palātas mērķis ir attīstīt modes platformu Latvijā un organizēt pasākumus, kas sniedz iespēju Latvijas modes dizaineriem un zīmoliem piedāvāt jaunās kolekcijas klientu segmentam vietējā un starptautiskā mērogā, kā arī veicināt Latvijas modes patēriņa pieaugumu sabiedrībā.


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders