36 gadus vecai sievietei, kura cieta no dīvainiem stresa simptomiem, atklāj briesmīgu diagnozi
foto: Ekrānuzņēmums no TikTok video.
36 gadus vecā Aleksandra Kamingsa.
Cita pasaule

36 gadus vecai sievietei, kura cieta no dīvainiem stresa simptomiem, atklāj briesmīgu diagnozi

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Kad 36 gadus vecā Aleksandra Kamingsa šā gada sākumā sāka izjust dīvainus simptomus, viņa tos skaidroja kā darba stresa un sezonas alerģijas rezultātu. Viņa nekad nebūtu iedomājusies, ka tas varētu būt vēzis.

36 gadus vecai sievietei, kura cieta no dīvainiem ...

Amerikāniete Aleksandra Kamingsa simptomus pirmo reizi pamanīja 2024. gada martā. Intervijā "Newsweek" viņa pastāstīja, ka visu laiku jutusies tā, it kā viņai galvā būtu migla un viņai būtu pastāvīga neliela temperatūra.

Viņa centās ignorēt simptomus un turpināja dzīvot ierasto dzīvi, līdz vairs to vienkārši nespēja. Maijā Kamingsai izveidojās trombs kājā. "Mana kāja sāpēja tik stipri, ka nevarēju staigāt. Ārsti nepaskaidroja cēloni un neveica asins analīzes; viņi vienkārši diagnosticēja trombu un ieteica vērsties pie sava ģimenes ārsta," sacīja Kamingsa.

Rezultātā viņai tika izrakstīti asins šķidrināšanas medikamenti, un, pēc viņas teiktā, pēc tam viņas simptomi sāka tikai pasliktināties. Parādījušās daudzas jaunas veselības problēmas: aizmiglota redze, nogurums, pastāvīgas galvassāpes, pietūkuši limfmezgli un svīšana naktīs.

Viņa uzskatīja, ka tās bija jauno zāļu blaknes vai dzīves izmaiņu izraisītas problēmas. "Bija vairāki dažādi faktori, ar kuriem es saistīju savus simptomus," sacīja Kamingsa. "Sāku strādāt nepilnu slodzi papildus pamatdarbam un apguvu jaunu jomu. Es domāju, ka veselības problēmas izraisa tas, ka esmu pārslogota abos darbos."

Nakts svīšanu viņa saistīja ar gaisa temperatūras paaugstināšanos, jo laiks tieši tad kļuvis siltāks. Pietūkušie limfmezgli Aleksandru satrauca jau agrāk, īpaši stresa periodos un vīrusu slimību laikā.

Nedēļām ritot, smagie simptomi, ar kuriem Kamingsa saskārās, viņai kļuva pārāk apgrūtinoši. Galu galā viņas partneris Džesijs bija pārliecināts, ka viņas stāvoklis ir daudz nopietnāks, nekā viņa bija domājusi, un aizveda viņu uz neatliekamās palīdzības nodaļu.

Viņai tika veikta pilnīga asins analīze, un pēc dažām stundām Kamingsa uzzināja, ka viss ir daudz sliktāk, nekā viņa bija iedomājusies. Viņai tika paziņots, ka viņai ir neticami augsts balto asinsķermenīšu līmenis, un droši vien tā varētu būt tikai viena lieta - leikēmija.

Viņa nekavējoties tika pārvietota uz citu nodaļu, kur veica papildu testus un veica kaulu smadzeņu biopsiju, pirms viņai tika noteikta diagnoze - reta asins vēža forma, akūta limfoblasta leikēmija, kas ir mazāk nekā viens procents no visiem vēža veidiem Amerikas Savienotajās Valstīs.

"Mana stiprākā izjūta bija trauksme. Es aprūpēju savu māti viņas vēža diagnozes laikā un līdz viņas nāvei 2019. gadā - vai tiešām mani gaida tas pats liktenis? Kā man paziņot šo briesmīgo ziņu saviem draugiem un ģimenei?" izdevumam "Newsweek" pastāstīja Kamingsa. "Tā ir klišeja, bet dzīve ir īsa, un neviens no mums nezina, kad pienāks mūsu gals. Labākais, ko var darīt, ir katru dienu sagaidīt ar pozitīvu, bet reālistisku attieksmi."