“Tas bija pretīgi!’ Kolēģu nosodījums un ņirgāšanās pāri ar lielu gadu starpību piespiež pārvākties uz citu pilsētu
foto: Personiskais arhīvs.
Mikeila un Nails ir pāris ar gandrīz 20 gadu starpību.
Attiecības

“Tas bija pretīgi!’ Kolēģu nosodījums un ņirgāšanās pāri ar lielu gadu starpību piespiež pārvākties uz citu pilsētu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/theSun

25 gadus vecā Mikeila Rovana no Longfordas, Īrijā, iemīlējās savā 46 gadus vecajā kolēģi Nails Gillā, taču turēja savas attiecības noslēpumā, baidoties no kolēģu nosodījuma. Viņu bailes izrādījās pamatotas, jo, kad par to uzzināja viņu darbavieta, Nils tika nodēvēts par "izmantotāju".

“Tas bija pretīgi!’ Kolēģu nosodījums un ņirgāšanā...

Neraugoties uz kritiku, pāris tikai kļuva spēcīgāks, un tagad viņi runā par savām attiecībām publiski, cenšoties veicināt izpratni par vecuma atšķirību pāriem, uzsverot, ka vecums ir tikai skaitlis.

"Ir 2024. gads, un cilvēki ir pieņēmuši tik daudzus attiecību veidus, taču vecuma atšķirību pāri tiek apspiesti, tiesāti un izsmieti. Es ceru, ka citi pāri ar vecuma atšķirībām zina, ka viņiem nekad nevajadzētu kaunēties un ļauties ļauniem komentāriem vai nosodījumam. Nails ir mana dzīves mīlestība un labākais, kas man jebkad ir noticis."

Mikeila stāsta: "Es jau iepriekš biju redzējusi Nailu birojā, bet kādu pēcpusdienu viņš ieradās saistībā ar apdrošināšanas prasību par darba furgona sadursmi, kurā viņš bija iesaistīts, un tā bija pirmā reize, kad mēs runājām. Viņš bija neliela auguma, ar sirmu rugāju un nelielu svaru, kas viņam labi piestāvēja. Viņam bija jauks akcents, un viņš bija neticami jauks. Līdz tam brīdim man nekad nebija paticis vecāks vīrietis, bet es biju sākusi ienīst sava vecuma puišus. Lai gan man bija divdesmit gadu un es dzīvoju mājās, es jau jutos gatava sākt savu patstāvīgu dzīvi, kamēr manas vecuma grupas vīriešiem rūpēja tikai tas, lai viņi varētu iet iedzert, un viņi bieži vien mani apmānīja. Tomēr es joprojām šaubījos, vai mana aizraušanās ar Nailu ir īsta. Es domāju, ka tā varbūt ir biroja romāna izvirtība, bet mājās es nespēju pārtraukt par viņu domāt. Es biju ļoti iemīlējusies.”

Dažas dienas vēlāk Mikeila uzzināja, ka Nails ir noķēris Covid-19, tāpēc viņa nosūtīja viņam īsziņu, lai pārbaudītu, kā viņam klājas. Viņai par pārsteigumu, viņš bija sajūsmā par viņas ziņu, un pēc tam viņi sāka sarakstīties katru dienu.

Mikeila stāsta: "Es uzzināju, ka Nails un viņa sieva šķiras. Viņi bija precējušies astoņus gadus, un viņiem bija divi bērni, tolaik 5 un 7 gadus veci. Mums bija kopīga aizraušanās ar tetovējumiem, dzīvniekiem, slepkavību mīklām, ceļošanu un pat mīlējām tās pašas muļķīgās komēdijas. Viņš bija par 21 gadu vecāks, bet es nekad mūžā nebiju jutusies tik saistīta ar kādu cilvēku.”

"Pēc tam, kad visu nedēļu birojā bijām ievērojuši distanci, kādu vakaru pēc darba mēs slepus satikāmies McDonald's restorānā. Mēs abi ik pēc 10 minūtēm skatījāmies pāri pleciem, uzsverot, ka mūs varētu pieķert."

Mikeila stāsta: "Es neprātīgi iemīlējos. Nails pēc tam patiešām atvērās un atklāja, ka viņam ir bijis grūts laiks, jo viņš savā dzīvē ir saskāries ar lielu toksiskumu. Es drīz iepazinos ar viņa dēliem, un viņi mani iemīlēja. Bet, atgriežoties darbā, mēs ar Nailu izvēlējāmies mūsu attiecības paturēt noslēpumā. Viņš bija īpaši apmulsis un uztraucās, ko cilvēki domās par mūsu lielo vecuma starpību.”

Pēc četru mēnešu slēpšanas visi birojā to uzzināja: "Mūsu uzņēmuma automašīnām bija uzstādīti izsekotāji, kas nozīmēja, ka izpilddirektors varēja mūs redzēt gan pie viena otra mājās, gan kafejnīcās pārtraukumos. Visur, kur vien mēs gājām, svešinieki skatījās. Un, kad mēs devāmies brīvdienās, pāri čukstēja. Tad kādu dienu kolēģe teica, ka visi birojā saka, ka es esmu Naila "trofeja" un viņš ir ar mani tikai tāpēc, ka esmu "jauna un svaiga".”

Pāris izšķīrās, kad kolēģu ņirgāšanās izrādījās par daudz, lai Nails to izturētu. "Tas bija tik pretīgi. Baumu dzirnavas uzņēma apgriezienus, un šķita, ka visi nolēma, ka viņš mani ir izmantojis un mūsu attiecības ir nepareizas un pretīgas. Es biju pieaugusi sieviete," stāsta sieviete.

"Pēc tam Nails mani pameta. Viņš man teica, ka mani nemīl, un psiholoģiski nonāca sliktā stāvoklī. Līdz tam es ienīdu visus darbā par to, ka mūs nosodīja. Tāpēc arī es galu galā iesniedzu savu paziņojumu."

Taču vēlāk tajā pašā gadā Mikeila un Nails pārvarēja savas bailes un atkal apvienojās. Viņi pārcēlās uz Longfordu Īrijā, stundas brauciena attālumā, un abi ieguva jaunus darbus dažādos uzņēmumos. Taču gan veikalos, gan sabiedriskās vietās viņš centās neturēt Mikeilas roku un uztraucās par to, ko visi domās.

Mikeila stāsta: "Viņš turpināja domāt, ka visi domā, ka es ar viņu esmu kopā tikai naudas dēļ. Tas bija ironiski, jo mēs pelnījām vienādi.”

"Viņa draugi izteica vulgārus komentārus par manu ķermeni, bet cilvēki internetā rakstīja zem mūsu fotogrāfijām, vaicājot, vai es nopietni esmu "ar šo veco vīrieti?”Tas bija briesmīgi. Mēs nesapratām, kā cilvēki varēja būt tik nežēlīgi, kad mēs bijām pilngadīgi cilvēki,” norāda Mikeila.

Neraugoties uz visu kritiku, ar ko viņi saskārās, pāris kļuva arvien spēcīgāks, un 2023. gada jūlijā Nails bildināja Mikeilu. Ar laiku arī viņu draugi un ģimene pamazām sāka saprasties, redzot, cik laimīgi viņi dara viens otru. Nails arī plāno mainīt savu vazektomiju, lai viņiem būtu kopīgs bērns.