Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vai piektā reize būs "līdz nāve mūs šķirs"? Mediju magnāts Ruperts Mērdoks 93 gados apprecējis krievu oligarha Romana Abramoviča bijušo sievasmāti
Ruperts Mērdoks un Jeļena Žukova (ekrānuzņēmums no "X")
Attiecības

Vai piektā reize būs "līdz nāve mūs šķirs"? Mediju magnāts Ruperts Mērdoks 93 gados apprecējis krievu oligarha Romana Abramoviča bijušo sievasmāti

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Austrāliešu izcelsmes amerikāņu mediju magnāts Ruperts Mērdoks cienījamā 93 gadu vecumā ir piekto reizi oficiāli kļuvis par precētu vīru — viņa jaunā sieva ir krievu oligarha Romana Abramoviča bijusī sievasmāte, 67 gadus vecā Jeļena Žukova. Zīmīgi, ka viņa vēl nebija piedzimusi, kad Mērdoks apprecējās pirmo reizi!

Vai piektā reize būs "līdz nāve mūs šķirs"? Mediju...

Pastiprinātas drošības apstākļos Ruperts Mērdoks sestdien savā Kalifornijas īpašumā piekto reizi iestūrēja laulības ostā. Laulību ceremonija notika Mērdoka lepnajā villā “Moraga”, kurā atrodas arī vīna darītava.

Ar ko ir īpaša "Moraga"?

Interesanti, ka "Moraga", kas atrodas Santamonikas kalnos, kādreiz piederēja slavenajam Holivudas režisoram Viktoram Flemingam (1889-1949), kurš 1939. gadā radīja tādu ekrāna klasiku kā "The Wizard of Oz" (galvenajā lomā slavenās aktrises un "Brodvejas karalienes" Laizas Minelli māte Džudija Garlanda) un "Gone with the Wind" (galvenajās lomās Klārks Geibls, Vivjena Lī, Leslijs Hovards), kas viņam atnesa Amerikas Kinoakadēmijas "Oskara" balvu kā labākajam režisoram, bet visai filmai kopumā — 10 (desmit!) "Oskara" balvas 13 nominācijās, tostarp kā labākā filma, labākā aktrise (Lī), labākā otrā plāna aktrise (pirmā melnādainā balvas ieguvēja Hetija Makdaniela).

Mērdoka īpašumā "Moraga" nokļuva 2013. gadā, kad viņš to iegādājās no bijušā aerokosmiskā un aizsardzības tehnoloģiju uzņēmuma "Northrop Grumman" vadītāja Toma Džonsa ar solījumu, ka saglabās jau astoņdesmitajos gados tajā izveidoto vīna darītavu. Kad Mērdoks paziņoja par atkāpšanos no "Fox Corp." un "News Corp." vadītāja amata, viņš norādīja, ka galveno uzmanību turpmāk pievērsīs pasaules līmeņa vīna ražošanai savā īpašumā.

Kā Žukovai izdevās savaldzināt rūdīto "biznesa haizivi"?

Ziņas par Mērdoka jauno sirdsāķīti parādījās šopavasar, un, protams, uzreiz nokļuva mediju uzmanības centrā ne tikai ar faktu, ka jaunā izredzētā vēl nebija piedzimusi, kad Mērdoks apprecējās pirmo reizi, bet arī ar viņas saistību ar slaveno krievu oligarhu, kādreizējo Anglijas premjerlīgas kluba "Chelsea" īpašnieku un Kremļa diktatoram Vladimiram Putinam pietuvināto Romanu Abramoviču.

67 gadus veco Jeļenu Žukovu — Abramoviča bijušās sievas Darjas Žukovas māti — Mērdoka sabiedrībā tabloīdi pamanīja pērnvasar Grieķijas Korfu salā, pēc tam abi devās uz īrēto luksusa jahtu “Christina O”. Atsaucoties uz informētu personu, “Daily Mail” toreiz vēstīja, ka abu romāns sācies nesen, viņus iepazīstināja Mērdoka bijusī sieva Vendija Denga, kura ir Darjas draudzene.

“Izskatās, ka viņš atkal ir iemīlējies,” informēta persona toreiz izteicas ASV vietnei “Drudge Report”, jo Mērdoks ar izredzēto jau iepazīstinājis savus bērnus. Par Mērdoka nopietnajiem nolūkiem varētu liecināt arī tas, ka kopīga atpūta uz jahtas “Christina O” — vietas, kur grieķu magnāts Aristotelis Onasis savulaik aplidoja bijušo ASV pirmo lēdiju Žaklīnu Kenediju, bet Monako princis Renjē apprecēja Holivudas zvaigzni Greisu Keliju — ir dārgs prieks, nedēļas noma maksā 767 tūkstošus dolāru (nepilnus 702 tūkstošus eiro).

Divas reizes šķīrusies Jeļena Žukova ir molekulārā bioloģe, diabēta speciāliste, bija pasniedzēja ASV universitātē, tagad pensionāre. ASV viņa dzīvo kopš 1991. gada, kad kopā ar Darju aizbrauca no Krievijas.

Kādreizējās profesionālā tenisa pirmās raketes Marata Safina draudzene, 42 gadus vecā Darja Žukova 2008. gadā apprecējās ar Abramoviču, ģimenē piedzima divi bērni. 2017. gada augustā pāris paziņoja par šķiršanos, laulība tika šķirta nākamajā gadā. 2019. gada 11. oktobrī Žukova Parīzē apprecējās ar grieķu miljardiera un kuģu magnāta Filipa Niarha dēlu Stavru, bet 2021. gadā viņiem piedzima dēls.

Mērdoka iepriekšējās laulības un "gandrīz laulība"

2023. gada pavasarī Mērdoks pārsteidza pasauli ar apņemšanos piekto reizi doties pie altāra, bet rožainie sapņi izčākstējuši jau pēc dažām nedēļām, atceļot plānotās kāzas ar 66 gadus veco bijušo policijas kapelāni Annu Lesliju Smitu. Kāzas bija paredzētas vasaras beigās, un pāris plānoja savu laiku pavadīt starp Kaliforniju, Montanu, Ņujorku un Lielbritāniju. Informētas personas apgalvoja, ka klupšanas akmens bija līgavas reliģiskie uzskati — viņa esot kategoriska evaņģēliste.

Mediju magnāts Ruperts Mērdoks un modele Džerija Hola

Toreiz Mērdoks stāstīja, ka šī ir viņa pēdējā iemīlēšanās reize. “Es baidījos iemīlēties, taču zināju, ka šī būs pēdējā reize. Labāk lai tā būtu. Esmu laimīgs,” viņš toreiz sacīja laikrakstam “The New York Post”.

Janvārī viņus pirmo reizi nofotografēja kopā Barbadosā, februārī Mērdokam piederošais "Wall Street Journal" ziņoja, ka viņš plāno par 30 miljoniem dolāru iegādāties lepnu mitekli Manhetenā pie Centrālparka, bet martā citā savā izdevumā "New York Post" viņš paziņoja par saderināšanos. Vēl tikai pagājušajā nedēļā "Daily Mail" vēstīja, ka Mērdoks uzdāvinājis Smitai 11 karātu dimanta saderināšanas gredzenu, kura vērtība sasniedz 2,5 miljonus dolāru.

Miljardieris Ruperts Mērdoks un viņa bijusī sieva Vendija Denga

Mērdoka pirmā sieva bija austrāliešu stjuarte Patrisija Bukere. Viņi apprecējās 1956.gadā, bet šķīrās 1967.gadā, pārim bija viena meita Prudensa. Mērdoka un viņa otrās sievas - žurnālistes Annas Torvas - laulība ilga no 1967. līdz 1999.gadam, tajā piedzima dēli Lahlans, Džeimss un meita Elizabete. 17 dienas pēc otrās laulības šķiršanas Mērdoks apprecējās ar uzņēmēju Vendiju Dengu, pārim piedzima meitas Greisa un Hloja, bet šī laulība tika šķirta 2013.gadā. Pēc trim gadiem Mērdoks apprecēja leģendārās rokgrupas "The Rolling Stones" solista Mika Džegera bijušo sievu Džeriju Holu, taču 2022. gadā izira arī šī laulība.

Kas ir Ruperts Mērdoks?

1931. gada 11. martā Melburnā dzimušais Ruperts Mērdoks ir biznesa magnāts, kurš ir pasaulē otra lielākā mediju konglomerāta "News Corporation" dibinātājs.

1952. gadā viņš no tēva mantoja nelielu Austrālijas pilsētā Adelaidē izdotu laikrakstu “The News”, bet tuvāko gadu laikā nopirka vairākus preses izdevumus dzimtenē, bet 1969. gadā nopirka britu tabloīdus “News of the World” un “The Sun”, bet 1981. gadā — vienu no pasaules slavenākajiem laikrakstiem Londonas “The Times”. 1974. gadā viņš pārcēlās uz Ņujorku, un 1985. gadā atteicās no Austrālijas pilsonības par labu ASV pilsonībai, lai varētu iegādāties ASV telekanālus. Viņa holdingkompānija “News Corporation” 1989. gadā izdevniecību “HarperCollins”, bet 2007. gadā laikrakstu “The Wall Street Journal”. Citu viņa ievērojamāko ieguvumu skaitā var minēt “New York Post”, “Fox News”, līdz 2018. gadam piederējušais “Sky”, līdz 2019. gadam piederējušais “20th Century Fox”.

2011. gadā Mērdoku apsūdzēja, ka viņam piederošais “News of the World” un citi britu izdevumi regulāri noklausās slavenību, britu karaliskās ģimenes un parasto pilsoņu telefonus, tostarp noslepkavotās skolnieces Millijas Douleres, 2005. gada Londonas terorakta upuru un Afganistānā kritušo britu karavīru tuvinieku telefonus. Pēc sekojošās izmeklēšanas un skandāla, vairāki Mērdoka impērijas darbinieki saņēma cietumsodus, reklāmdevēju boikots lika 2011. gada 10. jūlijā slēgt 168 gadus pastāvējušo “News of the World”. 2011. gada 8. aprīlī “News International” paziņoja, ka atzīst savu atbildību par laikraksta pastrādāto privātuma pārkāpumu atsevišķās lietās, piedāvājot atvainošanos un kompensācijas astoņiem prasītājiem, turpinot tiesvedību ar pārējiem. Jūlijā “News International” vairākos laikrakstos publicēja Mērdoka parakstītu atvainošanos par laikraksta rīcību.

2012. gada jūnijā Mērdoks pameta “News International” direktora amatu, bet 2023. gada septembrī paziņoja par “Fox Corporation” un “News Corporation” valdes priekšsēdētāja amatu.

Pašlaik viņa īpašumu vērtību “Bloomberg Billionaires Index” lēš 19,76 miljardu ASV dolāru apmērā, pasaules bagātāko cilvēku sarakstā viņu ierindojot 249. pozīcijā.