foto: Shutterstock
Atteikšanās no viena produkta ievērojami uzlabos sejas izskatu: lūk, kāpēc!
Skaistums
2024. gada 29. maijs, 06:04

Atteikšanās no viena produkta ievērojami uzlabos sejas izskatu: lūk, kāpēc!

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Cukuram ir slikta slava, bet iemesls tam ir tas, ka mēs nekontrolējam tā patēriņu. Problēma tāda, ka cukurs ir visos apstrādātajos produktos.

Laikraksts "Parade" raksta, ka dienā ieteicams patērēt ne vairāk kā sešas tējkarotes cukura. Turklāt svarīgi ir atšķirt pievienotos cukurus no dabīgajiem. Tādi produkti kā piens, pilngraudi, svaigi un žāvēti augļi un dārzeņi ir bagāti ne tikai ar dabīgo cukuru, bet arī svarīgiem vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem. Šim cukuram nav nevēlamas iedarbības kā pievienotajam cukuram.

Dabīgais cukurs produktos tiek uzņemts lēnāk nekā pievienotais cukurs, tāpēc necietīsiet no "cukura pārdozēšanas", kam seko nogurums un straujš cukura līmeņa kritums asinīs.

Kā cukura patēriņa samazināšana ietekmē seju

Nav noslēpums, ka pārāk liela cukura daudzuma lietošana vairo liekos kilogramus. Saldumi un dzērieni ar cukura piedevu parasti satur daudz kaloriju. Turklāt uzkodas un dzērieni ar augstu cukura saturu parasti satur maz uzturvielu, piemēram, olbaltumvielas un šķiedrvielas, kas sniedz sāta sajūtu un palīdz nepārēsties.

Runājot par sejas izskatu, pievienotie cukuri ir iekaisumu cēlonis, kā dēļ āda var izskatīties pietūkusi un kairināta.
Hronisks iekaisums var izraisīt ādas izsitumus, apsārtumus un tūskas, kā arī daudzas citas slimības, piemēram, sirds slimības, autoimūnas un iekaisušas zarnu slimības, dažus artrīta veidus un pat alerģiju.

Pievienotajam cukuram - konkrēti fruktozi saturošiem saldinātājiem, saharozei, kukurūzas sīrupam, ar cukuru saldinātiem dzērieniem un uztura bagātinātājiem - ir ietekme uz iekaisumu. Tāpēc, jo vairāk ēdat, jo stiprāks iekaisums organismā. Atsakoties no cukura vai samazinot tā daudzumu, jūs ne tikai uzlabosiet ādas un sejas izskatu, bet arī nostiprināsiet savu veselību kopumā.

Kā cīnīties ar cukura atkarību

Grūti atteikties no saldumiem, īpaši, ja jums ir saspringts dzīvesveids. Ēdienreižu izlaišana un miega trūkums, kā arī garas, saspringtas dienas var palielināt iespēju, ka steigsieties uzņemt kaut ko saldu. Pirms atteikties no saldumiem, pievērsiet uzmanību ieradumiem, kas var mudināt ēst vairāk.

Kā mazināt tieksmi pēc saldumiem

  • Neveselīgos saldumus aizstājiet ar veselīgiem. Piemēram, pie saldajiem produktiem pieder arbūzs, banāni, āboli, vīnogas un melnās plūmes.
  • Dzeriet ar prātu. Izslēdziet no sava uztura gāzētos dzērienus, kafiju, tēju un sporta dzērienus ar augstu cukura saturu. Dzeriet tīru ūdeni.
  • Paskatieties uz etiķetēm. Sastāvdaļas uz etiķetēm uzskaitītas to daudzuma dilstošā secībā produktā. Ja starp pirmajām sastāvdaļām ir pievienotais cukurs, labāk ierobežot šī produkta patēriņu.
  • Plānojiet savu uzturu. Lai nepieļautu strauju cukura līmeņa krišanos asinīs, jāzina, ko gatavojaties ēst. Iepriekš iepērkoties un gūstot vispārēju priekšstatu par galvenajām ēdienreizēm un uzkodām, jūs nemetīsieties virsū saldumiem, kad būsiet izsalcis.
  • Balanss. Pārliecinieties, vai jūsu ēdienam ir olbaltumvielu, tauku un sarežģīto ogļhidrātu līdzsvars, izvēlieties olbaltumvielu un šķiedrvielu kombināciju, lai būtu paēdis.