foto: AFP/Scanpix
Par 2024. gada pasaules skaistāko sievieti kronēta čehiete
"Miss World 2024" uzvarētāja tiesību zinātņu studente un modele no Čehijas Kristīna Piškova.
Dzīvesstils
2024. gada 9. marts, 23:58

Par 2024. gada pasaules skaistāko sievieti kronēta čehiete

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Čehiete Kristīna Piškova sestdien Indijas pilsētā Mumbajā kronēta par “Miss World 2024” (Mis Pasaule) uzvarētāju, pārspējot 111 titula pretendentes no visas pasaules.

Vairākās konkursa priekšsacīkšu sacensībās, tostarp fitnesa, skaistumkopšanas, talanta un publiskās uzstāšanās sacensībās, vairākas dalībnieces ieguva tika noskaidrots labāko četrdesmitnieks.

Nākamajā kārtā tika noteiktas 12 labākās, no kurām astoņas iekļuva finālkārtā – jautājumu un atbilžu sacensībās, diskutējot par nesen notikušajā G20 apspriestajām tēmām.

23 gadus vecā tiesību zinātņu studente un modele Kristīna Piškova runāja par menstruāciju stigmas un kauna novēršanu, sakot, ka "būt sievietei ir dāvana" un ka mēnešreizēm nevajadzētu būt tabu tēmai, vēsta CNN.

Finālā iekļuva četras dalībnieces, kurām vajadzēja “prezentēt savu mērķi” trim biznesa magnātiem, kas pārstāvēja raidījumu “Shark Tank India”. Katra no finālistēm pārstāvēja savu pasaules daļu - Āfrika, Amerika un Karību jūras reģions, Āzija un Okeānija, kā arī Eiropa.

Šajā konkurencē triumfēja Plīškova, bet otrās vietas sadalīja – Jasmina Zejtouna no Libānas, Ače Abrahama no Trinidādas un Tobago un Lesego Čombo no Botsvānas. Visas šīs dalībnieces tika pasludinātas par “Miss World 2024” kontinentālajām uzvarētājām. (Šīs sievietes kopā ar Džesiku Gagenu no Anglijas tiek uzskatītas par konkursa "kontinentālajām uzvarētājām").

"Miss World" tiek uzskatīts par vecāko starptautisko skaistumkonkursu, kas pirmo reizi tika aizvadīts 1951. gadā Apvienotajā Karalistē kā "bikini konkurss".

foto: AP/Scanpix
Karolīna Beļavska pasniedz kroni savai pēctecei Kristīnai Piškovai.

Kristīna Piškova pasaules skaistākās sievietes titulā nomainīs polieti Karolīnu Beļavsku, kura bija titula turētāja no 2022. Gada marta, jo pērn plānošanas apsvērumu dēļ konkurss nenotika.