foto: Ekrānšāviņš
"Tēt, tu esi mans varonis!" Navaļnija meita dalās emocionālā vēstījumā tēvam
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs un viņa meita Daša.
Attiecības
2024. gada 4. marts, 15:18

"Tēt, tu esi mans varonis!" Navaļnija meita dalās emocionālā vēstījumā tēvam

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

1. martā tūkstošiem Krievijas iedzīvotāju devās ielās, lai paustu pēdējo cieņu bojā gājušajam Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam. Viņa meita un sieva, saskaroties ar draudiem tapt aizturētām, bēru ceremonijā nepiedalījās, tomēr daudzus iedzīvotājus aizkustinājis Navaļnija meitas Dašas vēstījums tēvam sociālajos tīklos.

“Ir tāds teiciens “Mani vecāki ir mani paraugi”, bet manā gadījumā tas tiešām ir patiess,” vēsta Daša sociālajā vietnē “Facebook”.

“Tēt, tu esi bijis piemērs daudziem cilvēkiem visā pasaulē. Visi novērtēja tavu optimismu un sirsnīgo smaidu. Tavu zinātkāri un tieksmi vienmēr apgūt ko jaunu. Tavu apbrīnojamo spēju rast kopīgu valodu ar ikvienu cilvēku. Tavu labestību un ticību cilvēkiem. Tavu humora izjūtu, izturību un spēju izvēlēties pareizos vārdus pareizajā situācijā - tu pat smagās situācijās ar sirsnīgu joku spēji cilvēkus uzmundrināt,” norāda opozicinonāra meita.

“Jau bērnībā tu mani mācīji vadīties pēc stingriem principiem un dzīvot ar cieņu. Tu atdevi dzīvību par mani, manu māti, brāli Zaharu un dzimteni Krieviju. Es Tev apsolu, ka dzīvošu dzīvi tā, kā tu man mācīji. Vēlos, lai tu ar mani lepotos, un lai tavs gaišais smaids atspoguļotos arī manā sejā.”

“Tu vienmēr esi un būsi mans piemērs. Mans varonis. Mans tētis. Es tevi ļoti mīlu. Dusi mierā.”

Jau ziņots, ka neskatoties uz draudiem tapt arestētiem, 1. martā vairāki tūkstoši Krievijas iedzīvotāju devās ielās, lai paustu pēdējo cieņu Krievijas opozicionāram Aleksejam Navaļnijam. Lai gan pūlim tika liegta iespēja atvadīties no Navaļnija kapelā, viņi drūzmējās ielās izkliedzot vārdus “Putins ir slepkava”, un “Ukraiņi ir labi cilvēki”.

Arī nedēļas nogalē un šodien, 4. martā, atbalstītāji turpināja apmeklēt Navaļnija atdusas vietu - Maskavas Borisovas kapsētu. 2. martā to apmeklēja vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku, bet 4. martā pareizticīgo priesteris noskaitīja Navaļnijam bēru lūgšanu.

Šajā video krievu pareizticīgo priesteris pirmdien Navaļnija kapavietā noskaita bēru lūgšanu.