Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ozolu ģimene no Latvijas izvēlēta par Eiropas Gada daudzbērnu ģimeni 2023
foto: Ekrānuzņēmums no vietnes - www.elfac.org
Ozolu ģimene
Bērni

Ozolu ģimene no Latvijas izvēlēta par Eiropas Gada daudzbērnu ģimeni 2023

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Baiba un Māris Ozoli audzina 11 bērnus un ir lielākā ģimene Jelgavā. Pāris ir precējies jau 25 gadus. Ozolu ģimene iekļuva finālā kopā ar kandidātiem no Polijas, Rumānijas un Itālijas, liecina Eiropas Lielo ģimeņu konfederācijas mājaslapā paustā informācija. 

Ozolu ģimene no Latvijas izvēlēta par Eiropas Gada...

Ozolu pāra vecākajam dēlam Jēkabam ir jau 25 gadi, viņš strādā par arhitektu un fotogrāfu. Savukārt 23 gadus vecais Matīss ir profesionāls aktieris vienā no Latvijas valsts teātriem. Viņš ir arī sportists un ir ieguvis vairākas godalgas Latvijas un Eiropas līmenī kanoe airēšanā. 2002. gadā Ozolu "komandai" pievienojās māsa Marta. Viņa ir beigusi UVC Starptautisko vidusskolu Ķīnā un plāno turpināt studijas. Jāpiebilst, ka visiem trim vecākajiem bērniem ir muzikālas dotības un viņi ir absolvējuši pilsētas mūzikas skolu. Viņi jau ir uzsākuši patstāvīgu dzīvi, taču turpina uzturēt ciešus kontaktus ar vecākiem un jaunākajiem brāļiem un māsām.

Kārlis, dzimis 2004. gadā, pašlaik mācās par pavāru. Septiņpadsmitgadīgā Anna Marija turpina mācības vidusskolā ar teicamiem rezultātiem un jau paspējusi pabeigt mūzikas skolu. Ernests, kuram ir 15 gadi, spēlē futbolu un sapņo savu nākotni saistīt ar šo sporta veidu. Par to sapņo arī 13 gadus vecais Gustavs. Abi brāļi diezgan bieži tiek pieķerti spēlējam videospēles datorā. Viņu māsa Austra mācās gan skolā, gan profesionālajā mūzikas skolā. Māsa Rūta tikko sākusi iet skolā, bet jaunākā māsa Grieta, kurai ir 6 gadi, un jaunākais brālis Druvis, kuram ir 4 gadi, apmeklē bērnudārzu.

Mamma Baiba visu dienu ir aizņemta, vedot bērnus uz skolu, bērnudārzu un interešu izglītības nodarbībām. Parasti viņi visi brauc ar velosipēdiem, jo riteņbraukšana ir viņu ikdienas hobijs.

Šī ģimene ir patiesi īpaša ar gudriem un talantīgiem bērniem, kuriem ir savstarpējas rūpes vienam par otru. Īpašs Ozolu ģimenes nopelns ir viņu sabiedriskā darbība, aizstāvot daudzbērnu ģimeņu intereses Jelgavas pilsētā un arī visā Latvijā. Pirms diviem gadiem mamma Baiba sapulcināja novada daudzbērnu ģimenes un nodibināja Jelgavas novada daudzbērnu ģimeņu biedrību "Goda ģimenes". 

Divus gadus Ozolu ģimene ik mēnesi organizē pasākumus ģimenēm - gan sporta un atpūtas dienas vecākiem un bērniem, gan nopietnas tikšanās ar pašvaldību, panākot arvien lielāku reģionālo atbalstu.

Jāatzīst Baibas ieguldījums Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienības darbā, palīdzot koordinēt valsts mēroga aktivitātes, piemēram, piesaistot atbalstītājus. Tas ir bijis iespējams tikai ar tēva Māra morālo atbalstu un sapratni. Šajā ģimenē ļoti tiek respektētas gan sievas, gan vīra vēlmes pašrealizēties, neaizmirstot svarīgāko kopīgo pienākumu - dot bērniem neizmērojamu mīlestību, iemācīt atbildību un cieņu pret ģimenes un valsts vērtībām, jo ģimene ir patiesi patriotiska pret savu pilsētu un valsti.