foto: Shutterstock
Kosmetoloģe iesaka rīcības plānu, ja esi pamodies ar pietūkušām acīm un seju
Viegla acu zonas masāža uzlabos asinsriti un paātrinās vielmaiņu, līdz ar to tūska mazināsies.
Skaistums
2024. gada 19. februāris, 06:37

Kosmetoloģe iesaka rīcības plānu, ja esi pamodies ar pietūkušām acīm un seju

"100 Labi Padomi"

Ja no rīta esi pamodies ar pietūkušām acīm un seju, tev palīdzēs šī četru soļu programma un divi vienkārši vingrinājumi.

Māca Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Četru soļu programma

1. Nomazgā seju ar aukstu ūdeni. Vēsumā asinsvadi sašaurinās un pietūkums mazinās.

2. Uzklāj aukstas kompreses. Pagatavo tās no izmērcētiem tējas maisiņiem, ko atdzesē ledusskapī un uz 10 minūtēm uzliec uz apakšējiem plakstiņiem. Tējas maisiņu alternatīva ir ledus gabaliņi – ietin tos plānā drānā, lai neapsaldētu ādu. Šim nolūkam var izmantot arī vēsas vienreizējās maskas plāksnītes jeb tā dēvētos pačus, kas paredzēti apakšējiem plakstiņiem. Bet neturi tos ilgāk par 10–15 minūtēm, lai nesausinātu ādu.

3. Veic vieglu acu zonas masāžu. Tas uzlabos asinsriti un paātrinās vielmaiņu, līdz ar to tūska mazināsies. Masāžu veic ar zeltnesi, jo ar šo pirkstu spiediens uz jutīgo ādu acu zonā nebūs pārāk stiprs. To var darīt arī ar atdzesētu tējkaroti vai speciālu masāžas rullīti, vai akmeņiem.

4. Uzklāj acu krēmu. Tā sastāvā meklē kofeīnu, zaļo tēju, piparmētru vai jūras augu ekstraktus. 

Atslābini kakla muskuļus

Lai mazinātu tūsku sejā un acu zonā, neiztikt bez vingrošanas, kas atslābina kakla muskuļus. Lūk, divi vienkārši vingrojumi, katru izpildi 3 reizes.

* Sēžot ar taisnu muguru, noliec galvu pa labi un pacel kreiso roku. Pēc tam izpildi vingrojumu uz otru pusi.

* Sēžot ar taisnu muguru, ar abām plaukstām apņem pakausi un ieelpojot lēnām nolaid galvu, līdz zods pieskaras kakla bedrītei. Pēc tam izelpojot lēnām pacel galvu, nedaudz izplešot elkoņus.