Latviešu iemīļotajā Bali tūriste ierauga "elli zemes virsū". Viņas nofilmētais satriec miljonus
Foto: ekrānuzņēmums no https://www.instagram.com/graces__adventures/
Dzīvesstils
2024. gada 8. februāris, 06:39

Latviešu iemīļotajā Bali tūriste ierauga "elli zemes virsū". Viņas nofilmētais satriec miljonus

Jauns.lv

Kad eiropieši iztēlojas Bali, viņiem prātā parasti ir pasakainas pludmales, tropu augi un brīnišķīgi namiņi kokos, kuros var atpūsties. Taču 33 gadus vecā Greisa par savu pieredzi Bali, kuru iecienījuši arī tūristi no Latvijas, teic: "Ja jūs meklējāt iemeslu, lai NEbrauktu uz Bali, tad šeit tas ir."

Lielbritānijas iedzīvotājai Greisai Kellijai ir plaša ceļotājas pieredze - viņa ir digitālā satura influencere, kam ceļošana un iespaidu publicēšana sociālajos tīklos ir pilna laika darbs.

Foto: ekrānuzņēmums no https://www.instagram.com/graces__adventures/

Taču, ziemā ierodoties brīnišķīgajā Indonēzijas salā Bali, viņa ieraudzīja ko tādu, ko pati dēvē par "elli zemes virsū". Koki, ēkas un telefona vadi visapkārt bija kā ietīti zirnekļu tīklu labirintos, kuros bija redzami neskaitāmi zirnekļi. Daži no tiem, pēc Greisas novērotā, pat bija plaukstas lielumā.

Foto: ekrānuzņēmums no https://www.instagram.com/graces__adventures/

Tas ir "sliktākais", ko Greisa jebkad ir redzējusi, vēsta Daily Star. Ceļotāja spriež, ka, iespējams, šāds skats Bali ir novērojams tikai ziemā.

Un skats patiešām nav no tiem patīkamākajiem - no telefona vadiem, kokiem un pat mājām stiepjas zirnekļu tīklu virtenes, kurās karājas milzīgi zirnekļi. Greisa arī pielikusi blakus pulksteni kādam no zirnekļiem, lai cilvēki var redzēt mērogu, cik patiesībā tas ir liels.

Foto: ekrānuzņēmums no https://www.instagram.com/graces__adventures/

Video ar sevis pieredzēto Greisa publicēja vietnē TikTok, kur tas zibenīgi kļuva virāls.

Pašlaik video jau skatīts vairāk nekā 20 miljonus reižu, kā arī izpelnījies vairāk nekā 45 000 komentāru.

Video ievietots arī Instagram kontā @graces_ _adventures, kur to ar "Patīk" sirsniņu jau atzīmējuši 817 tūkstoši sekotāju.

Milzīgo daudzumu zirnekļu, kuri iemitinājušies uz salas, Greisa sauc par "murgu" un komentārā vēstī, ka tā ir "elle zemes virsū".

Runājot kamerā, viņa piebilst: "Šī ir visbriesmīgākā lieta, ko jūs redzēsiet Bali! Ja jūs meklējat iemeslu, lai NEbrauktu uz Bali, tad šeit tas ir. Tas ir briesmīgākais, ko esmu redzējusi savā mūžā."

Tomēr ceļotāja iedrošina iespējamos Bali apmeklētājus no šī skata nenobīties.

Viņa neuzskata, ka tūristiem būtu jāizvairās no salas tikai šī iemesla dēļ. Greisa norāda: "Neļaujiet tam jūs atturēt. Es domāju, ka šie zirnekļi ir "dabas parādība", un tas nav pārāk izplatīti. Un konkrētā vieta, kur tos redzēju, nebija pārāk populāra." 

Viņa arī spilgti apraksta savas izjūtas.

Greisa šķitis, ka zirnekļi karājas gaisā, karājas savos tīklos, un doma par to viņai radījusi sajūtu, ka ķermenis niez un gribas kasīties.

Turklāt daži no zirnekļiem bijuši gigantiski - kad tie izpleta kājas, tie izskatījušies plaukstas lielumā. "Tas ir sliktākais, ko esmu redzējusi visā savā mūžā," emocionāla bija ceļotāja.

Foto: ekrānuzņēmums no https://www.instagram.com/graces__adventures/

Tiesa, nākamajā video Greisa sniedza skaidrojumu un mazliet mīkstināja situāciju. Viņa norādīja: "Ja jums nepaveicās un jūs redzējāt zirnekļus TikTok videoklipā, ko es tikko publicēju un kas jau ir kļuvis virāls, vispirms es atvainojos... Atvainojos par murgiem, arī man tie tagad rādīsies sapņos! Ja esat to redzējuši, es vienkārši vēlos dalīties ar papildu informāciju, jo tiešām nevēlos nevienu atturēt no Bali apmeklējuma." 

Viņa piebilda: "Patiešām, šī ir visskaistākā vieta. Es šeit esmu jau 11 dienas, un man patika katra diena.

Tie zirnekļu tīkli, lai kas tie arī būtu, esmu pārliecināta, ka tā ir ierasta dabas parādība. Maz ticams, ka jūs ar to sastapsieties. Tas bija mazā pilsētiņā, braucot no Ubudas uz Batūras kalnu. Pēc apmēram pusotras stundas braukšanas es to ieraudzīju pa automašīnas logu un lūdzu gidam pagriezties, jo vienkārši nevarēju noticēt tam, ko redzēju." 

Greisa norādīja, ka, izņemot šo vietu, viņa ceļojuma laikā bija redzējusi tikai vēl trīs vai četrus zirnekļus. Viņa arī piebilda, ka neviens no zirnekļiem uz salas nav indīgs. Viņa teica: "Es esmu vislielākā arahnofobe, es ienīstu zirnekļus - tās ir manas lielākās bailes - tāpēc es nebūtu šeit, ja tie būtu visur. Neļaujiet tam jūs atturēt!"

33 gadus vecā Greisa Kellija ir dzīvesstila blogere. Pēdējos divus gadus viņa ir pilna laika ceļotāja un ceļojumu influencere.